Jump to content

Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми

Препоръчан пост

Продължавам да се смея, а ти си толкова сериозен...

Аз по принцип съм си сериозен, и много рядко говоря празни приказки...даже и когато го правя, пак съм сериозен! Мухлев трябва да изтрие IP-то!

Сподели другаде

• Отговори 1.2k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

момчета аре стига с тоя офтопик а ? не мислите ли че прекалявате вече :)

Не че нещо, но тя цялата тема е "офтопик" и е лишена от смисъл. Единствената причина да не съм я изтрил е, че има свое гравитационно поле за някои потребители, които стоят почти само тук и не спамят в други теми. :)

Сподели другаде

Не че нещо, но тя цялата тема е "офтопик" и е лишена от смисъл. Единствената причина да не съм я изтрил е, че има свое гравитационно поле за някои потребители, които стоят почти само тук и не спамят в други теми. :)

Защо да е лишена от смисъл? И смислена, и дори още по-весела можем да си я направим,при желание. Защо да не гледаме и с усмивка на вредоносния код!? Създаващите го да не би да са по-хора спрямо другите хора? Те също правят разни грешки - като всички останали. Страхливо притесняващите не е ли правилно да забравят за подобно свое поведение? Тук там из форумите се намират дори и някои спамещи модератори. И това го намирам също за донякъде нормално. Хора сме все пак... Всички понякога грешим. Лично аз ще изгубя интерес към темата - при липса на мнения спрямо предоставените линкове. Доста офтопик изписахме. Comodo мълчи и е без дефиниция за посоченото в пост 805.Има ли заплаха там?

Сподели другаде

Лишена е от смисъл по принцип, защото дори и да се тестват различни заплахи, не се знае кои колко са нови. Не се знае кой с коя точно версия на даден продукт е. Не се знае кой с кои точно дефиниции е. Повечето потребители са с актуални дефиниции, но все пак. Т.е. дори и някоя програма да засича дадена гадина, това не значи, че е по-добра от останалите. И обратното: ако някоя програма не засича дадена гадина, не значи, че е боклук. Резултатите при такива тестове са много относителни. Не се достига до някаква статически пълноценна и надеждна информация коя антивирусна колко добра е, което я лишава от смисъл и полза за масите. Т.е.темата е начин за няколко души да убиват време и да се дракат помежду си. Нищо повече.

В конкретния случай темата е още по-малко полезна, защото се тестват доста ограничен набор от антивирусни.

Сподели другаде

Лишена е от смисъл по принцип, защото дори и да се тестват различни заплахи, не се знае кои колко са нови. Не се знае кой с коя точно версия на даден продукт е. Не се знае кой с кои точно дефиниции е. Повечето потребители са с актуални дефиниции, но все пак. Т.е. дори и някоя програма да засича дадена гадина, това не значи, че е по-добра от останалите. И обратното: ако някоя програма не засича дадена гадина, не значи, че е боклук. Резултатите при такива тестове са много относителни. Не се достига до някаква статически пълноценна и надеждна информация коя антивирусна колко добра е, което я лишава от смисъл и полза за масите. Т.е.темата е начин за няколко души да убиват време и да се дракат помежду си. Нищо повече.

В конкретния случай темата е още по-малко полезна, защото се тестват доста ограничен набор от антивирусни.

Вярно е, че засичането/незасичането на даден вирус от една програма е въпрос на време. Въпреки това, ако тестваните/сравняваните програми, биват поставени в едакви условия- с последни дефиниции преди теста, то разликата в засечените/незасечените зарази, причупени и през броя фалшиви сработвания, дава една все пак, що годе обективна и реална представа за моментните възможности на програмите. И ако тези тестове се провеждат периодично, то може да се натрупа е доста добра статистическа информация за възможностите и развитието на програмите във времето. Тук разбира се говоря за официалните, общопризнати и провеждани по строга методология тестове, а не за псевдо-тестчетата, които правим тук с по една дузина зарази. Мога да кажа даже, че ако се води статистика само на засиченията във Вирус Тотал, въпреки честите разминавания, които стават там, пак ще се получи доста точна картина!

Както бях обещал- ще се опитам приз почивните дни да направя една статитическа обработка на резултатите от тестовете на AVC през всичките години, и ще ги пусна!

Сподели другаде

hxxp://www.4shared.com/file/A7QAhiE5/Lammer_Crypter.html http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=7d00aee07ea645173bfbef475a609b23d585f46a30ef87554463ae7dc7c1ad38-1304056938 Всички тестващи организации занижават многократно количеството на сложните сработвания и фалшивите тревоги - за да не се отблъскват възможни ползватели на небезплатни програми. Това пък затруднява обективността при статистически обработки. Няма как при погрешна база с данни да се очакват оптимално точни изводи. Поради това имам съмнения към всички тестове.
Сподели другаде

hxxp://www.4shared.com/file/A7QAhiE5/Lammer_Crypter.html

не се засича от Дефендера.... и моментално му го пратих. Ако и утре не се засича, значи е фалш! В последно време запчнах много да вярвам на румънската програма, защо вече от 4-5 независими теста, го дават като програмата с най-малкото количество (клонящо към нулата) фалшиви сработвания!

и личните ми наблюдения не са по-различни....

Сподели другаде

hxxp://www.mediafire.com/?p4q6gygj8bze52w http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=79ce85f063b100aab53b8590ddc267c236fc6bc39407c089c8c7c9f37ae85b2d-1304082196 Не забравяйте - някои от тези файлчета може да се окажат небезопасни! Наистина ли мълчат тук Нод 32 и Касперски? Нали били уж най-добри...То има ли реално изобщо най-добри измежду всичките? Май всички все по нещо пропускат. Въпросът не е ли по-правилно да се постави обратно - точно кои са най-малко пропускащите?
Сподели другаде

Cybertek,не го забравяй този форум. Появявай се по-често - защото и аз бих го позабравил, при липса на такива като теб.Желателно е да не е скучно. Иначе просто не виждам смисъл...
Сподели другаде

hxxp://www.4shared.com/file/A7QAhiE5/Lammer_Crypter.html http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=7d00aee07ea645173bfbef475a609b23d585f46a30ef87554463ae7dc7c1ad38-1304056938 Всички тестващи организации занижават многократно количеството на сложните сработвания и фалшивите тревоги - за да не се отблъскват възможни ползватели на небезплатни програми. Това пък затруднява обективността при статистически обработки. Няма как при погрешна база с данни да се очакват оптимално точни изводи. Поради това имам съмнения към всички тестове.

http://bezplatno.info/upload/images/jdv1304104017d.jpg http://bezplatno.info/upload/images/klz1304104068o.jpg

Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.

• Създай ново...