Гост tnn Публикувано Април 3, 2011 Report Share Публикувано Април 3, 2011 Аз бих уточнил: безплатна и мълчалива алтернатива.... И какво да кажем за любимците ти от ESET и BitDefender - те още не са достигнали до подобна комплектност и са като аутсайдери спрямо тези две безплатни програми, а дори и не са безплатни...Търсят приходи, а не могат да си опазят лицензионните права. Някои ги ползват все безплатно - явно им се занимава с тези програми.Аз поне нямам подобно желание.Предпочитам сега най-доброто от безплатния спектър - то е и за предпочитане и откъм цялостно справяне. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Април 3, 2011 Report Share Публикувано Април 3, 2011 Това няма как да го изтърпя - аз няма постоянно само да си играя да я изключвам и включвам. Хубаво си беше със Комодо,поне глава не те болеше. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Април 3, 2011 Report Share Публикувано Април 3, 2011 Хубаво си беше със Комодо,поне глава не те болеше. Да, но сега съвместявам като настройки Rising Antivirus 2011 v.23 Free с Online Armor 4.5 Free. Не откривам Америка - има мнения в доста чужди форуми за тази комбинация. Ще проверявам дали заедно са на нивото на Comodo IS Premium Free...А тези техни нива, според мненията, са над нивата на повечето платени защитни програми...Много странно е това. Все пак те са безплатни... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Бетонов Публикувано Април 5, 2011 Author Report Share Публикувано Април 5, 2011 Да, но сега съвместявам като настройки Rising Antivirus 2011 v.23 Free с Online Armor 4.5 Free. Не откривам Америка - има мнения в доста чужди форуми за тази комбинация. Ще проверявам дали заедно са на нивото на Comodo IS Premium Free...А тези техни нива, според мненията, са над нивата на повечето платени защитни програми...Много странно е това. Все пак те са безплатни...Тодоре, к'во става китайското лъвче? кове ли? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 Rising Antivirus Free Edition 23 е много променена програма спрямо предните версии.Безплатната версия отново е пълнофункционална и равностойна на платената. Ползва се от няколко стотин милиона души за домашните им компютри. Те са предимно от Азия и Австралия. Има висок рейтинг и в Япония. В Русия на доста места също я хвалят - като тук http://www.portuser.ru/main/portwindows/portsoft/4551-rising-antivirus-free-edition-23001147-2010.html Ще проверявам доколко осигурява непробиваема защита.Нужно е още време. Заради заложения тотален контрол сега я ползвам само с вградената стена на Win. Функционира леко и реално можеш да забравиш за същата,че е налице. Виртуалният Rising също е с облак. Версия 23 е без сложните настройки при предните версии и това вече я прави подходяща за всякакви категории потребители. Азиатският лидер си струва да бъде пробван - програмата е реален конкурент на Comodo IS Premium Free не само по безплатност, а изглежда и по качества. Да му мислят авторите на платените програми... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Бетонов Публикувано Април 5, 2011 Author Report Share Публикувано Април 5, 2011 Безплатната версия отново е пълнофункционална и равностойна на платената. Ползва се от няколко стотин милиона души за домашните им компютри. Те са предимно от Азия и Австралия. Има висок рейтинг и в Япония. В Русия на доста места също я хвалят - като тук Те не ми разправяй колко народ я ползва, а каква работа върши, т.е. колко засича? От 20 файла в MDL, колко засича? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 Те не ми разправяй колко народ я ползва, а каква работа върши, т.е. колко засича? От 20 файла в MDL, колко засича? Не се интересувам по принцип колко засича. Важно е какво блокира.Незабележимото функциониране е страхотно качество. Браво на тези китайци! Между другото - те са с една от най-големите лаборатории в света.Може аналитиците им да са повече от тези на всички Европрограми,взети заедно. Китайска им работа.Направили са интересна и отлична програма.Чак не ми се деинсталира. Знаеш - мога все безплатно всички програми да ползвам... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Бетонов Публикувано Април 5, 2011 Author Report Share Публикувано Април 5, 2011 Не се интересувам по принцип колко засича. Важно е какво блокира.Незабележимото функциониране е страхотно качество. Браво на тези китайци! Между другото - те са с една от най-големите лаборатории в света.Може аналитиците им да са повече от тези на всички Европрограми,взети заедно. Китайска им работа.Направили са интересна и отлична програма.Чак не ми се деинсталира. Знаеш - мога все безплатно всички програми да ползвам...Пак бягаш по тъча! Какво по-важно за една антивирусна програма от това да засича вируси!? Истината е, че китайското лъвче е тооолкова "малко" в сравнение с европрограмите по засичане, че може би НОД-а с 3 месечни дефиниции, ще кове повече! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 Пак бягаш по тъча! Какво по-важно за една антивирусна програма от това да засича вируси!? Истината е, че китайското лъвче е тооолкова "малко" в сравнение с европрограмите по засичане, че може би НОД-а с 3 месечни дефиниции, ще кове повече!Заблуждаваш се. Версия 4 на ESET засега няма с какво да ме впечатли, а при тях липсва и безплатност. Тя и Авира "кове" инсталационния файл на CIS...Не желая подобно "коване"....Срам ме хваща заради Европрограмите. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 ....Avast/Avira си остават лидери всред безплатните програми. Лично аз не съм наясно за какво инсталирате по 3-4 програми за сигурност, като лично аз лично в момента нямам инсталирана антивирусна програма и въпреки това мога да дам гаранция, че системата ми е 100% чиста. Мога да си позволя да съм без антивирусна програма. Всичко зависи от културата на ползване, истината винаги е била само една-Образовано ЗКУ е повече от всяка антивирусна/антиспай/антикийлогер програма.А относно неверните засичания-всяка програма, особено ако работи с Heuristics може да има фалшиви тревоги.п.п Предлагам да направим тест между Avira Free и твоята любима Rising. Лично аз предполагам, че Avira ще има повече засичания на наистина зловредни файлове. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 При безплатните програми най-добри са тези на Comodo и Rising,не само според мен. Avast/Avira и другите просто са неравностойно окомплектовани. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Бетонов Публикувано Април 5, 2011 Author Report Share Публикувано Април 5, 2011 ...като лично аз лично в момента нямам инсталирана антивирусна програма и въпреки това мога да дам гаранция, че системата ми е 100% чиста. и как я даваш тая гаранция, много ми е интересно?!? като нямаш никаква програма, от де знаеш, че си чист? Колегата архитект, има инсталиран НОД, който бил с изтекъл лиценз и не беше обновявал от няколко месеца. вика: чист съм си аз! казвам му: я си намери едно лицензче и я обнови, и тогава да видим... а познай дъл беше чист! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 При безплатните програми най-добри са тези на Comodo и Rising,не само според мен. Avast/Avira и другите просто са неравностойно окомплектовани.Аха..Обаче виж един интересен факт-Слагам Comodo на PC с 1GHz CPU и 384RAM. Инсталирам и рестартирам системата. Системата зареждаше 10минути, след това едвам работеше, нещо което не би станало ако сложа и Kaspersky...Повторих теста с инсталиране само на антивирусният модул-отново тотална трагедия. Не стига, че не достига конкурентите по засичания, а отгоре на това направи системата изключително бавна. С Avast/Avira системата зареждаше много по-бързо, като с Avast положението бе най-добре, въпреки че лично на мен програмата не ми допада много.Аvira e всред лидерите и дори програмата е получавала награди.Истината е обаче, че всички програми се дънят пред нови заплахи. Бях направил тестово вирусче, което само 5 от 40 антивирусни програми регистрираха като опасен файл. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Бетонов Публикувано Април 5, 2011 Author Report Share Публикувано Април 5, 2011 При безплатните програми най-добри са тези на Comodo и Rising,не само според мен. Avast/Avira и другите просто са неравностойно окомплектовани.Изобщо недей да правиш корелация между Комодо и китойското хартиено лъвче....няма база за сравнение- Комодо по детекция е близо до европейските програми, за хипса- няма да коментирам. къде е лъвчето по детекция? някъде там...около F-Prot и компания Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Април 5, 2011 Report Share Публикувано Април 5, 2011 и как я даваш тая гаранция, много ми е интересно?!? като нямаш никаква програма, от де знаеш, че си чист? Колегата архитект, има инсталиран НОД, който бил с изтекъл лиценз и не беше обновявал от няколко месеца. вика: чист съм си аз! казвам му: я си намери едно лицензче и я обнови, и тогава да видим... а познай дъл беше чист!Следя всички нишки, процеси и т.н в системата, не стартирам съмнителни и нелегитимни файлове, спрял съм Autorun и обновявам Windows редовно с всички кръпки по сигурността. Следя всичко изключително изкъсо. Имам знанията какво да правя и как да го правя.Истината е, че лаптопчето на което работя в момента е слабичко(700Mhz) и антивирусната програма ще играе изключително отрицателно от страна на производителността на системата.Ако искаш, мога да пусна сканиране с МBAM например и да ти докажа, че съм чист. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост