Jump to content

Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми

Препоръчан пост

• Отговори 1.2k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=a554da9a9a1079204a60ac33b10910c6811ead19dfb04a350b4282a9526b3397-1299939228 hххp://www.skatafka.com/download.php?file=96b82679d6ada836a696ef0a82c6a767 А за това какво бихте казали?

Антивирусът го хваща:

http://bezplatno.info/upload/thumbs/rgh1300014627e.jpg

Спирам антивирусът,и стартирам файла,облака го хваща:

http://bezplatno.info/upload/thumbs/bfi1300014737e.jpg

Спирам и облака,сандъка го хваща:

http://bezplatno.info/upload/thumbs/jdv1300014876g.jpg

Стената предупреждава:

http://bezplatno.info/upload/thumbs/rgh1300015465w.jpg

Но,не се допуска зараза. :haha: :P

''Разбирачите'' :haha: ,хубаво да гледат.:crazy:

Сподели другаде

Cybertek,благодаря... Нека съфорумците освен да гледат и лично да пробват... Заради правилата, на ЛС съм готов да им "преподарявам" всякакви данни за регистрации на програми на ESET,Kaspersky,Panda,Avira и т. н. Нека да ми пишат при желание. Куриозното - безплатният CIS сега е по-добър от тях и то с разлика... Срам ме хваща заради Европрограми! Поздрави
Сподели другаде

Куриозното - безплатният CIS сега е по-добър от тях и то с разлика... Срам ме хваща заради Европрограми! Поздрави

След като Comodo е толкова добра, защо не го демонстрират в тестовете на AV-Comparatives например? Защо Мелих и компания ги е страх да се включат в теста?

Сподели другаде

След като Comodo е толкова добра, защо не го демонстрират в тестовете на AV-Comparatives например? Защо Мелих и компания ги е страх да се включат в теста?

Тестовете на AV-Comparatives нямат абсолютно никаква стойност не само за мен... Comodo IS едва ли е идеалната програма - обаче е общодостъпна и не иска пари като останалите...

Сподели другаде

За мене най-добрият тест,е този който аз си правя,стартирам зловредния файл,виждам реакцията на програмата,има ли заразяване или няма,това ме интересува.
Сподели другаде

За мене най-добрият тест,е този който аз си правя,стартирам зловредния файл,виждам реакцията на програмата,има ли заразяване или няма,това ме интересува.

Спри му антивируса и стартирай прекия път в папката , става въпрос за Sality

www63.zippyshare.com/v/72513451/file.html паролата на архива е 123

но преди това си качи важната информация на външен харддиск :haha:

Сподели другаде

Тестовете на AV-Comparatives нямат абсолютно никаква стойност не само за мен... Comodo IS едва ли е идеалната програма - обаче е общодостъпна и не иска пари като останалите...

Значи тестовете на AV-Comparatives нямат стойност, но тези на Matousec имат. Направо ме изумяваш.

Сподели другаде

Значи тестовете на AV-Comparatives нямат стойност, но тези на Matousec имат. Направо ме изумяваш.

Едва ли е нужно взаимно да се изумяваме. Правилно съм разбран - приемам за по-достоверни тестовете на Matousec. Тези на AV-Comparatives нямат никаква стойност за мен. Изводите ми са след много пробвания със стартирания на голям брой всевъзможни съмнителни файлчета - тогава е най-достоверна преценката.Tanganika, дай го това Sality малко по-достъпно, та и аз да го намеря... Паролата 123 в случая от мен ли го пази? Обречен е - ако го намеря...

Сподели другаде

Спри му антивируса и стартирай прекия път в папката , става въпрос за Sality

www63.zippyshare.com/v/72513451/file.html паролата на архива е 123

но преди това си качи важната информация на външен харддиск :haha:

Защо да му спирам антивируса.

Сподели другаде

Едва ли е нужно взаимно да се изумяваме. Правилно съм разбран - приемам за по-достоверни тестовете на Matousec. Тези на AV-Comparatives нямат никаква стойност за мен. Изводите ми са след много пробвания със стартирания на голям брой всевъзможни съмнителни файлчета - тогава е най-достоверна преценката.Tanganika, дай го това Sality малко по-достъпно, та и аз да го намеря... Паролата 123 в случая от мен ли го пази? Обречен е - ако го намеря...

Сигурен съм, че ако си постнал 1000 поста, 1000 ще са едни и същи - хвалене на любимият ти към настоящия момент продукт.

Въпреки, че съм абсолютно незапознат с защитните програми потребител бих се усъмнил в достоверността на тестовете на матушек. Поради една проста причина - почти всички безплатни продукти, бият почти всички популярни платени продукти в тестовете им. Е, почитател съм на безплатните решения, но някак си ми звучи съмнително продуктите на f-secure и norton, компании оценявани на милиарди долари, номер 1 за 2010 да са в трета глуха в тестовете на матушек. И не само те.

Ето ти едно интересно четиво

COMODO Vs. Symantec

Posted: 14.10.2010 by alekscomputers in IT, Symantec / Norton

Както самото заглавие подсказва – става въпрос за война.

По-често войната се води Добри срещу Лоши (т.е. Антивирусни компании и продукти срещу Хакери и вируси) . Уви , тук ситуацията е по-различна .

Корпорация Symantec и нейните служители от дълго време са изказвали публично своята позиция , че безплатните антивирусни продукти не могат адекватно да предоставят защита на съвременния потребител и компютър – просто защото самите безплатни продукти/компании нямат ресурс и не влагат достатъчно екстри в продуктите си. „Нуждаем се от повече защита“ е това , което показва днешната действителност , но политиката на безплатните продукти е само основата – базовата класическа антивирусна функционалност . За съжаление за един средностатистически потребител това НЕ е достатъчно.

Symantec никога не се е изправяла директно срещу някоя друга антивирусна компания , особено било тя и по-малка от нея , още по-малко срещу COMODO . За тези от Вас които не знаят – COMODO е малка компания , която се занимава с много неща , едно от които е безплатни и частично платени security продукти за крайни потребители (домашни потребители). COMODO не е класическа безплатна програма , защото продуктите на компанията имат сравнително голяма фунцкионалност , а и защото част от продуктите й са платени.

Но на един от директорите в COMODO (Melih Аbdulhayoglu) в един прекрасен ден още преди време му хрумва радикалната идея , че Symantec една ли не се изправя срещу него , като съобщава на света своето мнение и истината за болшинството безплатни продукти за защита. (Гузен негонен бяга)

Преди месец/два той отправи публично предизвикателство към Най-Голямата security компания в света – Symantec , да се направи публично достъпен тест/сравнение между продуктите за защита на двете компании . Отговорът на Symantec беше ясен и очакван – продуктите на Symantec биват редовно тествани от международно признатите независими тестови организации (като Virus Bulletin , AV-Comparatives , AV-Test.org и други) . Symantec/Norton се тестват и от всички други не дотам независими организации. Но макар и фунцкионираща не от вчера или днес , COMODO до скоро не беше тествана от никоя независима тестова организация.

За да се появи една компания в резултатите на независимите тестовеи организации , то тя трябва да покрие един минумум като резултат и да плати не малка такса за участие. Бидейки дребна и нямаща кой знае какви ресурси фирма, изградена от „луди“ фенове и „фанатици“ , COMODO не са имали достатъчно пари да вземат участие в тестовете на независимите организации.

Но така беше до днес ! COMODO са събрали нужната сума и заплатили (субсидирали един конкретен тест) на най-голямата тестова организация AV-TEST.org

Кокретната проверка е директно сравнение между Norton и COMODO относно превенция/изчистване и фалшиво засичане на файлове и заплахи (HIPS технологията на COMODO и трето поколение SONAR на Norton). Използвани са сравнително малко проби – 30 бр. и всичките те са избрани от COMODO (т.е. при субсидиран тест , макар и провеждан от независима организация , COMODO са имали шанс за минимална манипулация за използваните проби и избраната методология на тестване) .

И въпреки това – COMODO се провали .

Резултатите са публично достъпни на сайта на COMODO

Интересното е , че г-н Melih от COMODO чете резултатите както дявола – Евангелието. На всичкото отгоре не са засрамиха , но и разпространиха съобщение до IT медиите със заглавие , коментари и негово видео „COMODO beat Norton“ (т.е. COMODO бие Norton).

Гледайки внимателно целия (малък) рапорт , забелязваме , че резултатите демонстрират именно обратното . COMODO има изключително некачествена технология , която , вярно , може да засече заплахи , но е напълно неспособна да ги блокира . По този начин потребителят остана незащитен и с фалшиво усещане за сигурност . Най-зле COMODO се представя в последната категория „Overall … Cleaning“ при резултат 80% / 53% в ползва за Norton.

В момента в security/IT средите темата е обсъждана . Извода е , че в момента има един безспорен лидер и той се казва Symantec. Българският народ го е казал – Който чужд гроб копае , сам пада в него.

Международното списание PC-Mag също коментира случая и допълва , че COMODO също се провали и на последните тестове на друга независима и ценена организация – Virus Bulletin . В първото си участие там (т.е. последните резултати за Vb100%) COMODO не можа да покритие минималните критерии за засичане на 100% широко-разпространените In-the-wild вируси и без генериране на нито една грешка.

И така - на теб и феновете ли да вярвам или на най-престижните тестови организации?

Сподели другаде

liver, в особено деликатно положение поставяш фен и ползвател на Symantec и Comodo. COMODO Vs.Symantec! Война ли? Международното списание PC-Mag също коментира случая и допълва , че COMODO също се провали и на последните тестове на друга независима и ценена организация – Virus Bulletin. Аз как "съвсем не съм разбрал"? Безплатни програми все са с провал - защото трябва да се купуват платените...
Сподели другаде

Тъй и тъй спорите ....я ми предложете някаква безплатна антивирусна пазеща в реално време ...и да е супер лека като за 1.3 GHz комп с 448 MB RAM, че НОД-а и Авирата са тежки за тоя NASSA компютър :D
Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.

• Създай ново...