Гост tnn Публикувано Март 12, 2011 Report Share Публикувано Март 12, 2011 http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=a554da9a9a1079204a60ac33b10910c6811ead19dfb04a350b4282a9526b3397-1299939228 hххp://www.skatafka.com/download.php?file=96b82679d6ada836a696ef0a82c6a767 А за това какво бихте казали? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=a554da9a9a1079204a60ac33b10910c6811ead19dfb04a350b4282a9526b3397-1299939228 hххp://www.skatafka.com/download.php?file=96b82679d6ada836a696ef0a82c6a767 А за това какво бихте казали? Антивирусът го хваща: http://bezplatno.info/upload/thumbs/rgh1300014627e.jpg Спирам антивирусът,и стартирам файла,облака го хваща: http://bezplatno.info/upload/thumbs/bfi1300014737e.jpg Спирам и облака,сандъка го хваща: http://bezplatno.info/upload/thumbs/jdv1300014876g.jpg Стената предупреждава: http://bezplatno.info/upload/thumbs/rgh1300015465w.jpg Но,не се допуска зараза. ''Разбирачите'' ,хубаво да гледат. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Cybertek,благодаря... Нека съфорумците освен да гледат и лично да пробват... Заради правилата, на ЛС съм готов да им "преподарявам" всякакви данни за регистрации на програми на ESET,Kaspersky,Panda,Avira и т. н. Нека да ми пишат при желание. Куриозното - безплатният CIS сега е по-добър от тях и то с разлика... Срам ме хваща заради Европрограми! Поздрави Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Куриозното - безплатният CIS сега е по-добър от тях и то с разлика... Срам ме хваща заради Европрограми! ПоздравиСлед като Comodo е толкова добра, защо не го демонстрират в тестовете на AV-Comparatives например? Защо Мелих и компания ги е страх да се включат в теста? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 След като Comodo е толкова добра, защо не го демонстрират в тестовете на AV-Comparatives например? Защо Мелих и компания ги е страх да се включат в теста?Тестовете на AV-Comparatives нямат абсолютно никаква стойност не само за мен... Comodo IS едва ли е идеалната програма - обаче е общодостъпна и не иска пари като останалите... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 За мене най-добрият тест,е този който аз си правя,стартирам зловредния файл,виждам реакцията на програмата,има ли заразяване или няма,това ме интересува. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 За мене най-добрият тест,е този който аз си правя,стартирам зловредния файл,виждам реакцията на програмата,има ли заразяване или няма,това ме интересува. Спри му антивируса и стартирай прекия път в папката , става въпрос за Sality www63.zippyshare.com/v/72513451/file.html паролата на архива е 123 но преди това си качи важната информация на външен харддиск Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Тестовете на AV-Comparatives нямат абсолютно никаква стойност не само за мен... Comodo IS едва ли е идеалната програма - обаче е общодостъпна и не иска пари като останалите...Значи тестовете на AV-Comparatives нямат стойност, но тези на Matousec имат. Направо ме изумяваш. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Значи тестовете на AV-Comparatives нямат стойност, но тези на Matousec имат. Направо ме изумяваш.Едва ли е нужно взаимно да се изумяваме. Правилно съм разбран - приемам за по-достоверни тестовете на Matousec. Тези на AV-Comparatives нямат никаква стойност за мен. Изводите ми са след много пробвания със стартирания на голям брой всевъзможни съмнителни файлчета - тогава е най-достоверна преценката.Tanganika, дай го това Sality малко по-достъпно, та и аз да го намеря... Паролата 123 в случая от мен ли го пази? Обречен е - ако го намеря... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Спри му антивируса и стартирай прекия път в папката , става въпрос за Sality www63.zippyshare.com/v/72513451/file.html паролата на архива е 123 но преди това си качи важната информация на външен харддиск Защо да му спирам антивируса. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Защо да му спирам антивируса. Защото го засича Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Защото го засича Като го засича,какво да му тествам. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Едва ли е нужно взаимно да се изумяваме. Правилно съм разбран - приемам за по-достоверни тестовете на Matousec. Тези на AV-Comparatives нямат никаква стойност за мен. Изводите ми са след много пробвания със стартирания на голям брой всевъзможни съмнителни файлчета - тогава е най-достоверна преценката.Tanganika, дай го това Sality малко по-достъпно, та и аз да го намеря... Паролата 123 в случая от мен ли го пази? Обречен е - ако го намеря... Сигурен съм, че ако си постнал 1000 поста, 1000 ще са едни и същи - хвалене на любимият ти към настоящия момент продукт. Въпреки, че съм абсолютно незапознат с защитните програми потребител бих се усъмнил в достоверността на тестовете на матушек. Поради една проста причина - почти всички безплатни продукти, бият почти всички популярни платени продукти в тестовете им. Е, почитател съм на безплатните решения, но някак си ми звучи съмнително продуктите на f-secure и norton, компании оценявани на милиарди долари, номер 1 за 2010 да са в трета глуха в тестовете на матушек. И не само те.Ето ти едно интересно четиво COMODO Vs. SymantecPosted: 14.10.2010 by alekscomputers in IT, Symantec / Norton Както самото заглавие подсказва – става въпрос за война. По-често войната се води Добри срещу Лоши (т.е. Антивирусни компании и продукти срещу Хакери и вируси) . Уви , тук ситуацията е по-различна . Корпорация Symantec и нейните служители от дълго време са изказвали публично своята позиция , че безплатните антивирусни продукти не могат адекватно да предоставят защита на съвременния потребител и компютър – просто защото самите безплатни продукти/компании нямат ресурс и не влагат достатъчно екстри в продуктите си. „Нуждаем се от повече защита“ е това , което показва днешната действителност , но политиката на безплатните продукти е само основата – базовата класическа антивирусна функционалност . За съжаление за един средностатистически потребител това НЕ е достатъчно. Symantec никога не се е изправяла директно срещу някоя друга антивирусна компания , особено било тя и по-малка от нея , още по-малко срещу COMODO . За тези от Вас които не знаят – COMODO е малка компания , която се занимава с много неща , едно от които е безплатни и частично платени security продукти за крайни потребители (домашни потребители). COMODO не е класическа безплатна програма , защото продуктите на компанията имат сравнително голяма фунцкионалност , а и защото част от продуктите й са платени. Но на един от директорите в COMODO (Melih Аbdulhayoglu) в един прекрасен ден още преди време му хрумва радикалната идея , че Symantec една ли не се изправя срещу него , като съобщава на света своето мнение и истината за болшинството безплатни продукти за защита. (Гузен негонен бяга) Преди месец/два той отправи публично предизвикателство към Най-Голямата security компания в света – Symantec , да се направи публично достъпен тест/сравнение между продуктите за защита на двете компании . Отговорът на Symantec беше ясен и очакван – продуктите на Symantec биват редовно тествани от международно признатите независими тестови организации (като Virus Bulletin , AV-Comparatives , AV-Test.org и други) . Symantec/Norton се тестват и от всички други не дотам независими организации. Но макар и фунцкионираща не от вчера или днес , COMODO до скоро не беше тествана от никоя независима тестова организация. За да се появи една компания в резултатите на независимите тестовеи организации , то тя трябва да покрие един минумум като резултат и да плати не малка такса за участие. Бидейки дребна и нямаща кой знае какви ресурси фирма, изградена от „луди“ фенове и „фанатици“ , COMODO не са имали достатъчно пари да вземат участие в тестовете на независимите организации. Но така беше до днес ! COMODO са събрали нужната сума и заплатили (субсидирали един конкретен тест) на най-голямата тестова организация AV-TEST.org Кокретната проверка е директно сравнение между Norton и COMODO относно превенция/изчистване и фалшиво засичане на файлове и заплахи (HIPS технологията на COMODO и трето поколение SONAR на Norton). Използвани са сравнително малко проби – 30 бр. и всичките те са избрани от COMODO (т.е. при субсидиран тест , макар и провеждан от независима организация , COMODO са имали шанс за минимална манипулация за използваните проби и избраната методология на тестване) .И въпреки това – COMODO се провали . Резултатите са публично достъпни на сайта на COMODOИнтересното е , че г-н Melih от COMODO чете резултатите както дявола – Евангелието. На всичкото отгоре не са засрамиха , но и разпространиха съобщение до IT медиите със заглавие , коментари и негово видео „COMODO beat Norton“ (т.е. COMODO бие Norton). Гледайки внимателно целия (малък) рапорт , забелязваме , че резултатите демонстрират именно обратното . COMODO има изключително некачествена технология , която , вярно , може да засече заплахи , но е напълно неспособна да ги блокира . По този начин потребителят остана незащитен и с фалшиво усещане за сигурност . Най-зле COMODO се представя в последната категория „Overall … Cleaning“ при резултат 80% / 53% в ползва за Norton. В момента в security/IT средите темата е обсъждана . Извода е , че в момента има един безспорен лидер и той се казва Symantec. Българският народ го е казал – Който чужд гроб копае , сам пада в него. Международното списание PC-Mag също коментира случая и допълва , че COMODO също се провали и на последните тестове на друга независима и ценена организация – Virus Bulletin . В първото си участие там (т.е. последните резултати за Vb100%) COMODO не можа да покритие минималните критерии за засичане на 100% широко-разпространените In-the-wild вируси и без генериране на нито една грешка. И така - на теб и феновете ли да вярвам или на най-престижните тестови организации? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 liver, в особено деликатно положение поставяш фен и ползвател на Symantec и Comodo. COMODO Vs.Symantec! Война ли? Международното списание PC-Mag също коментира случая и допълва , че COMODO също се провали и на последните тестове на друга независима и ценена организация – Virus Bulletin. Аз как "съвсем не съм разбрал"? Безплатни програми все са с провал - защото трябва да се купуват платените... Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Тъй и тъй спорите ....я ми предложете някаква безплатна антивирусна пазеща в реално време ...и да е супер лека като за 1.3 GHz комп с 448 MB RAM, че НОД-а и Авирата са тежки за тоя NASSA компютър Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост