Jump to content

Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми

Препоръчан пост

Все едно говоря на стената. Не съм казал, че нещо в момента пробива DefenseWall. Мисълта ми беше, че дори и в момента да няма дупка, не е гаранция, че не е имало такава в миналото или че няма да се открие такава в бъдеще. Никоя програма не е застрахована срещу неуязвимости. Това са фактите.

Ти мразиш празните приказки и догадките. Аз пък мразя фанатиците, които не гледат реално на нещата.

GeSWall наистина като цяло е по-слабичка, но да се каже, че само се дъни, също не е въобще вярно. А и местата, където тя се проваля, се дължат по-скоро на настройките й по подразбиране. След тунинг може да понастигне DefenseWall.

Сподели другаде

• Отговори 1.2k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Все едно говоря на стената. Не съм казал, че нещо в момента пробива DefenseWall. Мисълта ми беше, че дори и в момента да няма дупка, не е гаранция, че не е имало такава в миналото или че няма да се открие такава в бъдеще. Никоя програма не е застрахована срещу неуязвимости. Това са фактите.

Ти мразиш празните приказки и догадките. Аз пък мразя фанатиците, които не гледат реално на нещата.

GeSWall наистина като цяло е по-слабичка, но да се каже, че само се дъни, също не е въобще вярно. А и местата, където тя се проваля, се дължат по-скоро на настройките й по подразбиране. След тунинг може да понастигне DefenseWall.

А аз направо си говоря на стената ...

Дай доказателства ,а не догадки!

Това че бипо имало или ще има дупки в защитата са празни приказки без грам доказателства .

Все пак не сме ясновидци . Нали ?

Когато в бъдеще откриеш такава дупка аз ще я тествам на реалната си машина .

Да аз не се крия зад виртуалки !

Това лесно може да се провери . Питай Михнев и B-boy[styLe] ...

Общото ми заключение е че или говориш празни приказки или си ясновидец !

А относно омразата към фанатиците : Ми мрази ги ...

Аз не съм фанатик ,а просто човек, който до сега не е видял DW да се проваля !

Относно GesWall...Тази програма е пълен провал срещу Virut !

А и можем да поспорим относно статията ти, че Virut не се премахва успешно .

Сподели другаде

Ти да не страдаш от дислексия? Не съм казал, че ЩЕ има, а че може да има. Всъщност забрави. Не ми се прахосват усилия да обяснявам на хора, които не разполагат с мозъчния капацетит да схванат за какво говоря.
Сподели другаде

Ти да не страдаш от дислексия? Не съм казал, че ЩЕ има, а че може да има. Всъщност забрави. Не ми се прахосват усилия да обяснявам на хора, които не разполагат с мозъчния капацетит да схванат за какво говоря.

Ами нормално е за хора, които няма какво да кажат да почнат да обиждат !

И на мен не ми се иска точно ти да обесняваш каквото и да е било за дадена програма ама го правиш .

Лошото е че има хора които ти и вярват .

А още по лошо е че и ти си вярваш ,че си по умен от другите .

А то се видя ,че говориш празни приказки ....

И за в бъдеще бъди по културен !

Ако въобще ти е ясно какво е култура !

Сподели другаде

DW е качествен сандбокс.При излъган ползвател -все едно тази програма вече липсва! В този смисъл прилагана сама е недобър избор, според мен. Друго е, ако е заедно поне с Нод32 или Avira Free. Comodo e с една от най-добрите проактивни защити - дали ще я наричаме хипс или Defense+ е без значение. Вече не ги ползвам заедно след някои критики тук. Защо не пробвате това hххp://good.gd/941168.htm http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=3012c5570f8bf3d0571285886df136bf56eb5bbaab418ae2a3c065759beeaf37-1298405645 Случва ли се нещо?
Сподели другаде

@lordergf тества всичко на реална машина и изнася независими резултати,без значение коя програма се тества!

Той не е фен на нито една програма,но има един как да кажа ....... не чете задълбочено коментарите и не вниква достатъчно и причината затова е,че бърза да даде реални резултати,но това не ти дава право да го обиждаш и да бъдеш толкова груб с него!

Не ти подхожда да обиждаш потребителите,звучиш грозно!Този потребител те уважава и те дава за пример,а ти му се подиграваш!

Въздържай се малко и най-малкото заради уважението,което има към теб!

Дали извършва тестовете на реална или виртуална машина няма значение в случая.

Фен е, сам си го призна по-нагоре. След като не е прочел и вникнал коментара, това е негов проблем, не мой. За да ме уважава трябва да е наясно общо взето с мненията ми. Ако е наясно с тях, би трябвало пък да е наясно, че аз също не пиша неща, колкото да си износвам клавишите на клавиатурата. Да ми казва, че работя с догадки, е обида пък за мен.

Няма начин той да е прав а, аз да не съм, защото перфектен софтуер няма. Може да няма в момента уязвимост в DefenseWall, но може да се открие някоя в бъдеще. Кой знае. Всичко е възможно. Да се повторя: перфектен софтуер няма. Освен това казах, че не помня дали е имало уязвимост. Може да не е имало никога уязвимост в DefenseWall, но може и да е имало. Просто не помня форума/changelog-а на програмата наизуст.

Пределно ми е ясно, че DefenseWall като цяло е страхотна и че се справя с много неща, с които други програми не могат да се справят. Това обаче не значи, че е застрахована от уязвимости и че има 100% гаранция, че няма да се появи такава някога. Да се потретя: перфектен софтуер няма.

Не се сещам колко по-ясно да го обясня. Ако и това не е достатъчно ясно, значи наистина е изгубена кауза.

Сподели другаде

@lordergf тества всичко на реална машина и изнася независими резултати,без значение коя програма се тества!

Той не е фен на нито една програма,но има един как да кажа ....... не чете задълбочено коментарите и не вниква достатъчно и причината затова е,че бърза да даде реални резултати,но това не ти дава право да го обиждаш и да бъдеш толкова груб с него!

Не ти подхожда да обиждаш потребителите,звучиш грозно!Този потребител те уважава и те дава за пример,а ти му се подиграваш!

Въздържай се малко и най-малкото заради уважението,което има към теб!

Приятелю ,уважението беше до тук !

Ти знаеш какво и как правя .

Но е грозно да се обиждат потребители ,че нямали умствен капацитет !

Беше ми за пример ама вече не е и хич не ми пука какво мислят умните ,защото аз не само че говоря ами давам и доказателства!

Лошото е да се мислиш за по умен без да познаваш човека и да знаеш какви познания има и какво е направил .

Но както и да е NR е велик, а аз съм с дислексия и малоумник така че не ми вярвайте !

Дали извършва тестовете на реална или виртуална машина няма значение в случая.

Ей тук грешиш много и грешиш понеже не си правил тестове на реална машина , но ти си всезнаещ и моето мнение е без значение !

Само за подскажа казвам че повечето зловледни програми не се стартират и не нанасят щети под виртуализация .

Сподели другаде

Няма начин той да е прав а, аз да не съм, защото перфектен софтуер няма. Може да няма в момента уязвимост в DefenseWall, но може да се открие някоя в бъдеще. Кой знае. Всичко е възможно. Да се повторя: перфектен софтуер няма. Освен това казах, че не помня дали е имало уязвимост. Може да не е имало никога уязвимост в DefenseWall, но може и да е имало. Просто не помня форума/changelog-а на програмата наизуст.

Пределно ми е ясно, че DefenseWall като цяло е страхотна и че се справя с много неща, с които други програми не могат да се справят. Това обаче не значи, че е застрахована от уязвимости и че има 100% гаранция, че няма да се появи такава някога. Да се потретя: перфектен софтуер няма.

Не се сещам колко по-ясно да го обясня. Ако и това не е достатъчно ясно, значи наистина е изгубена кауза.

DefenseWall имаше няколко уязвимости(за две се сещам)при версия 3.07 които бяха доста сериозни,но Иля много бързо запълни дупката и пусна ъпгейда!

Но до този момент с последната 3.09 досега няма пропуск и естествено,че няма да стои така завинаги,въпроса е да се действа бързо от страна на разработчика и от страна на потребителите!

GeSWall наистина се дъни на вирут,почнаха едни безкрайни изскачащи запитвания и си помислих че след рестарт всичко ще се потули,но уви системата беше заразена!

ThreatFire пък до ден днешен се дъни на TDSS ,въпреки многократните докладвания към съпорта и писания във форума им!

Comodo IS сандъка му е пробит с настройки по-подразбиране,а това е докладвано доста отдавна и все още няма промяна и тази уязвимост така си стои до последна актуална 1236 версия!

P.s. И моля те изтрий ми по-горния пост,че ми е грозен само като го гледам!

Сподели другаде

DW 3.09 била неуязвима - пуснете нещо "по-погрешка" като доверено и само гледайте какво се получава - нещо като разграден двор...Преди съм се срещал с Virut и с TDSS - няма проблем, чистят се бързо с преход към свеж Win...Някои хора със седмици се борят и накрая пак преинсталират.Странно и смешно. А вие как успяхте да си самосъздадете тези спорни недоразумения по-горе - не се впрягайте в случайно праволинейно употребени думи.Ако беше в Калдейта, Михнев да бе баннал някой друг акаунт - нищо, че следващи никнат като гъби... Гледайте с повече хумор на нещата. Поздрави
Сподели другаде

Беше ми за пример ама вече не е и хич не ми пука какво мислят умните ,защото аз не само че говоря ами давам и доказателства!

А аз не съм давал доказателства? Ако си мислиш това, значи пък ти въобще не си ми чел коментари и също говориш за другите хора (в случая мен), без да ги познаваш.

Доказателство за наличието на уязвимости вече имаш - в коментара на mihnev, макар че няма линк или клип.

Ей тук грешиш много и грешиш понеже не си правил тестове на реална машина , но ти си всезнаещ и моето мнение е без значение !

Правил съм тестове на реална машина. В повечето случаи използвам виртуална, но съм извършвал тестове и на реална.

Само за подскажа казвам че повечето зловледни програми не се стартират и не нанасят щети под виртуализация .

Обратното е. Повечето си се стартират напълно нормално под виртуална. Има и такива, които засичат виртуалната среда, но те са малко като цяло.

DefenseWall имаше няколко уязвимости(за две се сещам)при версия 3.07 които бяха доста сериозни,но Иля много бързо запълни дупката и пусна ъпгейда!

Но до този момент с последната 3.09 досега няма пропуск и естествено,че няма да стои така завинаги,въпроса е да се действа бързо от страна на разработчика и от страна на потребителите!

GeSWall наистина се дъни на вирут,почнаха едни безкрайни изскачащи запитвания и си помислих че след рестарт всичко ще се потули,но уви системата беше заразена!

ThreatFire пък до ден днешен се дъни на TDSS ,въпреки многократните докладвания към съпорта и писания във форума им!

Comodo IS сандъка му е пробит с настройки по-подразбиране,а това е докладвано доста отдавна и все още няма промяна и тази уязвимост така си стои до последна актуална 1236 версия!

Да, това имах предвид за DefenseWall.

Да, аз споменах, че GeSWall е по-слабичка като цяло, но това не значи, че не може да се затегне или пък че не става за нищо.

ThreatFire е общо взето бита карта. От PC Tools хич не си дават зор да я поддръжат и развиват. Иначе имаше потенциал в нея.

DW 3.09 била неуязвима - пуснете нещо "по-погрешка" като доверено и само гледайте какво се получава - нещо като разграден двор...

Е, естествено, че е така. Това обаче би било грешка на потребителя, не на програмата. Тя не е виновна, че потребителят върши глупости. Все едно да спреш напълно антивирусната си програма, да стартираш вирус с цел тест и да плюеш по антивирусната, защото не го е блокирала.

Сподели другаде

А атаката в примера от пост 335 потъна в сандъка на CIS Premium. Дори и да сбъркам неволно или съзнателно, ако откажа стартирането в безопасната среда - има и следващи компоненти,те ще се задействат. Считам безплатният пакет за по-добър, въпреки, че и аз харесвам и двете програми.
Сподели другаде

NR писали сме си по Skype ! Ти ми беше за пример . Ако мислиш че лъжа мога да те цитирам .

Да твърдиш че зловреден код работи по добре под виртуализация е несериозно .

Михнев ми е голям приятел, но и от него искам доказателства за провала на DW 3.07 ,защото или аз съм забравил или го няма това нещо .

А относно потребителите ми те за това дават на DW 99 процента ако трябва да сме точни .

Сподели другаде

Михнев ми е голям приятел, но и от него искам доказателства за провала на DW 3.07 ,защото или аз съм забравил или го няма това нещо .

Май пак не четеш и вече и аз взех да се нервя!

Къде съм споменал "провал",писах за уязвимост,което в случая е много по лошо от някакъв си единичен провал или тест!

Сподели другаде

Май пак не четеш и вече и аз взех да се нервя!

Къде съм споменал "провал",писах за уязвимост,което в случая е много по лошо от някакъв си единичен провал или тест!

Уязвимост и провал са едно и също нещо .

Примерно програмата ти е уязвима и като се направи тест тя се проваля .

По пътя на логиката аз лично не намирам разлика между двете !

Сподели другаде

Уязвимост и провал са едно и също нещо .

Примерно програмата ти е уязвима и като се направи тест тя се проваля .

По пътя на логиката аз лично не намирам разлика между двете !

Как така не виждаш разлика?!

В единия случай ти я тестваш и докладваш за пропуск някакъв си(той се разглежда доклада),а в другия случай никой нищо не тества и не вижда,нито докладва и например се заразяват хиляди машини,докато се разбере какво става и не се вдигне шумотевица, те вече са изгорели!

А атаката в примера от пост 335 потъна в сандъка на CIS Premium.

Сандъка ти е с дупка обаче,като на бай Тодор гащите!

Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.

• Създай ново...