Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Все едно говоря на стената. Не съм казал, че нещо в момента пробива DefenseWall. Мисълта ми беше, че дори и в момента да няма дупка, не е гаранция, че не е имало такава в миналото или че няма да се открие такава в бъдеще. Никоя програма не е застрахована срещу неуязвимости. Това са фактите.Ти мразиш празните приказки и догадките. Аз пък мразя фанатиците, които не гледат реално на нещата.GeSWall наистина като цяло е по-слабичка, но да се каже, че само се дъни, също не е въобще вярно. А и местата, където тя се проваля, се дължат по-скоро на настройките й по подразбиране. След тунинг може да понастигне DefenseWall. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lordergf Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Все едно говоря на стената. Не съм казал, че нещо в момента пробива DefenseWall. Мисълта ми беше, че дори и в момента да няма дупка, не е гаранция, че не е имало такава в миналото или че няма да се открие такава в бъдеще. Никоя програма не е застрахована срещу неуязвимости. Това са фактите.Ти мразиш празните приказки и догадките. Аз пък мразя фанатиците, които не гледат реално на нещата.GeSWall наистина като цяло е по-слабичка, но да се каже, че само се дъни, също не е въобще вярно. А и местата, където тя се проваля, се дължат по-скоро на настройките й по подразбиране. След тунинг може да понастигне DefenseWall.А аз направо си говоря на стената ...Дай доказателства ,а не догадки!Това че бипо имало или ще има дупки в защитата са празни приказки без грам доказателства .Все пак не сме ясновидци . Нали ?Когато в бъдеще откриеш такава дупка аз ще я тествам на реалната си машина .Да аз не се крия зад виртуалки !Това лесно може да се провери . Питай Михнев и B-boy[styLe] ...Общото ми заключение е че или говориш празни приказки или си ясновидец !А относно омразата към фанатиците : Ми мрази ги ...Аз не съм фанатик ,а просто човек, който до сега не е видял DW да се проваля ! Относно GesWall...Тази програма е пълен провал срещу Virut !А и можем да поспорим относно статията ти, че Virut не се премахва успешно . Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Ти да не страдаш от дислексия? Не съм казал, че ЩЕ има, а че може да има. Всъщност забрави. Не ми се прахосват усилия да обяснявам на хора, които не разполагат с мозъчния капацетит да схванат за какво говоря. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lordergf Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Ти да не страдаш от дислексия? Не съм казал, че ЩЕ има, а че може да има. Всъщност забрави. Не ми се прахосват усилия да обяснявам на хора, които не разполагат с мозъчния капацетит да схванат за какво говоря.Ами нормално е за хора, които няма какво да кажат да почнат да обиждат !И на мен не ми се иска точно ти да обесняваш каквото и да е било за дадена програма ама го правиш .Лошото е че има хора които ти и вярват .А още по лошо е че и ти си вярваш ,че си по умен от другите .А то се видя ,че говориш празни приказки ....И за в бъдеще бъди по културен !Ако въобще ти е ясно какво е култура ! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 DW е качествен сандбокс.При излъган ползвател -все едно тази програма вече липсва! В този смисъл прилагана сама е недобър избор, според мен. Друго е, ако е заедно поне с Нод32 или Avira Free. Comodo e с една от най-добрите проактивни защити - дали ще я наричаме хипс или Defense+ е без значение. Вече не ги ползвам заедно след някои критики тук. Защо не пробвате това hххp://good.gd/941168.htm http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=3012c5570f8bf3d0571285886df136bf56eb5bbaab418ae2a3c065759beeaf37-1298405645 Случва ли се нещо? Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 @lordergf тества всичко на реална машина и изнася независими резултати,без значение коя програма се тества!Той не е фен на нито една програма,но има един как да кажа ....... не чете задълбочено коментарите и не вниква достатъчно и причината затова е,че бърза да даде реални резултати,но това не ти дава право да го обиждаш и да бъдеш толкова груб с него!Не ти подхожда да обиждаш потребителите,звучиш грозно!Този потребител те уважава и те дава за пример,а ти му се подиграваш!Въздържай се малко и най-малкото заради уважението,което има към теб!Дали извършва тестовете на реална или виртуална машина няма значение в случая.Фен е, сам си го призна по-нагоре. След като не е прочел и вникнал коментара, това е негов проблем, не мой. За да ме уважава трябва да е наясно общо взето с мненията ми. Ако е наясно с тях, би трябвало пък да е наясно, че аз също не пиша неща, колкото да си износвам клавишите на клавиатурата. Да ми казва, че работя с догадки, е обида пък за мен.Няма начин той да е прав а, аз да не съм, защото перфектен софтуер няма. Може да няма в момента уязвимост в DefenseWall, но може да се открие някоя в бъдеще. Кой знае. Всичко е възможно. Да се повторя: перфектен софтуер няма. Освен това казах, че не помня дали е имало уязвимост. Може да не е имало никога уязвимост в DefenseWall, но може и да е имало. Просто не помня форума/changelog-а на програмата наизуст.Пределно ми е ясно, че DefenseWall като цяло е страхотна и че се справя с много неща, с които други програми не могат да се справят. Това обаче не значи, че е застрахована от уязвимости и че има 100% гаранция, че няма да се появи такава някога. Да се потретя: перфектен софтуер няма. Не се сещам колко по-ясно да го обясня. Ако и това не е достатъчно ясно, значи наистина е изгубена кауза. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lordergf Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 @lordergf тества всичко на реална машина и изнася независими резултати,без значение коя програма се тества!Той не е фен на нито една програма,но има един как да кажа ....... не чете задълбочено коментарите и не вниква достатъчно и причината затова е,че бърза да даде реални резултати,но това не ти дава право да го обиждаш и да бъдеш толкова груб с него!Не ти подхожда да обиждаш потребителите,звучиш грозно!Този потребител те уважава и те дава за пример,а ти му се подиграваш!Въздържай се малко и най-малкото заради уважението,което има към теб!Приятелю ,уважението беше до тук !Ти знаеш какво и как правя .Но е грозно да се обиждат потребители ,че нямали умствен капацитет !Беше ми за пример ама вече не е и хич не ми пука какво мислят умните ,защото аз не само че говоря ами давам и доказателства!Лошото е да се мислиш за по умен без да познаваш човека и да знаеш какви познания има и какво е направил .Но както и да е NR е велик, а аз съм с дислексия и малоумник така че не ми вярвайте ! Дали извършва тестовете на реална или виртуална машина няма значение в случая. Ей тук грешиш много и грешиш понеже не си правил тестове на реална машина , но ти си всезнаещ и моето мнение е без значение !Само за подскажа казвам че повечето зловледни програми не се стартират и не нанасят щети под виртуализация . Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Няма начин той да е прав а, аз да не съм, защото перфектен софтуер няма. Може да няма в момента уязвимост в DefenseWall, но може да се открие някоя в бъдеще. Кой знае. Всичко е възможно. Да се повторя: перфектен софтуер няма. Освен това казах, че не помня дали е имало уязвимост. Може да не е имало никога уязвимост в DefenseWall, но може и да е имало. Просто не помня форума/changelog-а на програмата наизуст.Пределно ми е ясно, че DefenseWall като цяло е страхотна и че се справя с много неща, с които други програми не могат да се справят. Това обаче не значи, че е застрахована от уязвимости и че има 100% гаранция, че няма да се появи такава някога. Да се потретя: перфектен софтуер няма.Не се сещам колко по-ясно да го обясня. Ако и това не е достатъчно ясно, значи наистина е изгубена кауза.DefenseWall имаше няколко уязвимости(за две се сещам)при версия 3.07 които бяха доста сериозни,но Иля много бързо запълни дупката и пусна ъпгейда!Но до този момент с последната 3.09 досега няма пропуск и естествено,че няма да стои така завинаги,въпроса е да се действа бързо от страна на разработчика и от страна на потребителите!GeSWall наистина се дъни на вирут,почнаха едни безкрайни изскачащи запитвания и си помислих че след рестарт всичко ще се потули,но уви системата беше заразена!ThreatFire пък до ден днешен се дъни на TDSS ,въпреки многократните докладвания към съпорта и писания във форума им!Comodo IS сандъка му е пробит с настройки по-подразбиране,а това е докладвано доста отдавна и все още няма промяна и тази уязвимост така си стои до последна актуална 1236 версия! P.s. И моля те изтрий ми по-горния пост,че ми е грозен само като го гледам! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 DW 3.09 била неуязвима - пуснете нещо "по-погрешка" като доверено и само гледайте какво се получава - нещо като разграден двор...Преди съм се срещал с Virut и с TDSS - няма проблем, чистят се бързо с преход към свеж Win...Някои хора със седмици се борят и накрая пак преинсталират.Странно и смешно. А вие как успяхте да си самосъздадете тези спорни недоразумения по-горе - не се впрягайте в случайно праволинейно употребени думи.Ако беше в Калдейта, Михнев да бе баннал някой друг акаунт - нищо, че следващи никнат като гъби... Гледайте с повече хумор на нещата. Поздрави Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Беше ми за пример ама вече не е и хич не ми пука какво мислят умните ,защото аз не само че говоря ами давам и доказателства!А аз не съм давал доказателства? Ако си мислиш това, значи пък ти въобще не си ми чел коментари и също говориш за другите хора (в случая мен), без да ги познаваш.Доказателство за наличието на уязвимости вече имаш - в коментара на mihnev, макар че няма линк или клип. Ей тук грешиш много и грешиш понеже не си правил тестове на реална машина , но ти си всезнаещ и моето мнение е без значение !Правил съм тестове на реална машина. В повечето случаи използвам виртуална, но съм извършвал тестове и на реална. Само за подскажа казвам че повечето зловледни програми не се стартират и не нанасят щети под виртуализация .Обратното е. Повечето си се стартират напълно нормално под виртуална. Има и такива, които засичат виртуалната среда, но те са малко като цяло. DefenseWall имаше няколко уязвимости(за две се сещам)при версия 3.07 които бяха доста сериозни,но Иля много бързо запълни дупката и пусна ъпгейда!Но до този момент с последната 3.09 досега няма пропуск и естествено,че няма да стои така завинаги,въпроса е да се действа бързо от страна на разработчика и от страна на потребителите!GeSWall наистина се дъни на вирут,почнаха едни безкрайни изскачащи запитвания и си помислих че след рестарт всичко ще се потули,но уви системата беше заразена!ThreatFire пък до ден днешен се дъни на TDSS ,въпреки многократните докладвания към съпорта и писания във форума им!Comodo IS сандъка му е пробит с настройки по-подразбиране,а това е докладвано доста отдавна и все още няма промяна и тази уязвимост така си стои до последна актуална 1236 версия! Да, това имах предвид за DefenseWall.Да, аз споменах, че GeSWall е по-слабичка като цяло, но това не значи, че не може да се затегне или пък че не става за нищо.ThreatFire е общо взето бита карта. От PC Tools хич не си дават зор да я поддръжат и развиват. Иначе имаше потенциал в нея. DW 3.09 била неуязвима - пуснете нещо "по-погрешка" като доверено и само гледайте какво се получава - нещо като разграден двор...Е, естествено, че е така. Това обаче би било грешка на потребителя, не на програмата. Тя не е виновна, че потребителят върши глупости. Все едно да спреш напълно антивирусната си програма, да стартираш вирус с цел тест и да плюеш по антивирусната, защото не го е блокирала. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 А атаката в примера от пост 335 потъна в сандъка на CIS Premium. Дори и да сбъркам неволно или съзнателно, ако откажа стартирането в безопасната среда - има и следващи компоненти,те ще се задействат. Считам безплатният пакет за по-добър, въпреки, че и аз харесвам и двете програми. Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lordergf Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 NR писали сме си по Skype ! Ти ми беше за пример . Ако мислиш че лъжа мога да те цитирам .Да твърдиш че зловреден код работи по добре под виртуализация е несериозно .Михнев ми е голям приятел, но и от него искам доказателства за провала на DW 3.07 ,защото или аз съм забравил или го няма това нещо .А относно потребителите ми те за това дават на DW 99 процента ако трябва да сме точни . Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Михнев ми е голям приятел, но и от него искам доказателства за провала на DW 3.07 ,защото или аз съм забравил или го няма това нещо .Май пак не четеш и вече и аз взех да се нервя!Къде съм споменал "провал",писах за уязвимост,което в случая е много по лошо от някакъв си единичен провал или тест! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lordergf Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Май пак не четеш и вече и аз взех да се нервя!Къде съм споменал "провал",писах за уязвимост,което в случая е много по лошо от някакъв си единичен провал или тест!Уязвимост и провал са едно и също нещо .Примерно програмата ти е уязвима и като се направи тест тя се проваля .По пътя на логиката аз лично не намирам разлика между двете ! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Февруари 22, 2011 Report Share Публикувано Февруари 22, 2011 Уязвимост и провал са едно и също нещо .Примерно програмата ти е уязвима и като се направи тест тя се проваля .По пътя на логиката аз лично не намирам разлика между двете !Как така не виждаш разлика?!В единия случай ти я тестваш и докладваш за пропуск някакъв си(той се разглежда доклада),а в другия случай никой нищо не тества и не вижда,нито докладва и например се заразяват хиляди машини,докато се разбере какво става и не се вдигне шумотевица, те вече са изгорели!А атаката в примера от пост 335 потъна в сандъка на CIS Premium. Сандъка ти е с дупка обаче,като на бай Тодор гащите! Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост