Jump to content

Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми

Препоръчан пост

Питам, защото никога не съм имал зарази на компа и реално не знам нито един защитен продукт, как се справя. И поради тази причина, не знам аз как ще се справя. Човек колкото и да чете, като не се е сблъсквал на практика с зарази... :)

hxxp://fastantimalwarescan.com/

wot-a го блокира

Сподели другаде

• Отговори 1.2k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Програмите,за които на няколко пъти писах, се справят без проблем не само с този тип атаки, а и с останалите. Неудобно е да се повтарям, че и двете са безплатни - Comodo IS Premium Free и DefenseWall HIPS 2.56 от най-дългата досега стогодишна промоция. Не мога да намеря нещо да ги пробива - моля, помагайте с предложения за директно пробване.Инсталирани са на реална машина и много осторожно си я охраняват заедно засега - вече около 3 месеца.
Сподели другаде

DefenseWall HIPS не е безплатна и никога не е била. Това, че е имало промоция за известно време, не променя този факт. Колкото до Comodo, тя си остава потенциално опасна, ако се ползва в режим Safe Mode.
Сподели другаде

... Неудобно е да се повтарям, че и двете са безплатни - Comodo IS Premium Free и DefenseWall HIPS 2.56 от най-дългата досега стогодишна промоция. Не мога да намеря нещо да ги пробива - моля, помагайте с предложения за директно пробване.Инсталирани са на реална машина и много осторожно си я охраняват заедно засега - вече около 3 месеца.

Не, не ти е неудобно..., защото до момента не си спрял да се повтаряш. От момента на пускането на промоцията за DW, все за нея намилаш... в комбинация с нещо си... Като за човек съмняващ се в легалността/легитимността на промоцията, май ти си най редовният и ползвател. Комбинция на това + това + това + това... Все програми с дублиращи се функции... ми е любопитно, ти ползваш ли машината си за нещо друго, освен за безумни комбинации?

Сподели другаде

Доколко са обективни тестовете на AV-Comparatives, a и на другите компании? И доколко може да им се вярва? Според тестовете на AV-Comparatives, F-Secure (номер 1 за 2010), G-Data, Symantec, Avira, Avast, Panda, MSE се справят най-добре от всички защитни продукти. NOD и Comodo отсъстват, а Каspersky почти (скрийншота)

Ето и други резултати, които са различни с малко. Там пък победителя F-Secure отсъства http://alekscomputers.wordpress.com/2010/12/18/av-comparatives-dynamic-test-2010/ http://alekscomputers.wordpress.com/2010/11/30/pc-mag-i-av-test/

И за Comodo vs Symantec http://alekscomputers.wordpress.com/2010/10/14/comodo-vs-symantec/ http://alekscomputers.wordpress.com/2010/11/07/comodo-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-symantec-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2/

п.п преди известно време трябваше да преинсталирам уина. И реших преди това да ''мажа'' и да тествам някой безплатен защитен пакет и да видя, как ще се държи на машината. И се спрях на Comodo. Направи впечатление, че след деинсталиране оставя папки, които не могат да се премахнат и инсталирането на друг продукт...забрави. Влязох във форума на Comodo, да търся деинсталатор за продуктите им и какво беше учудването ми, когато видях, че нямат ''официален'' деинсталатор. Имат такъв, правен от...фенове, но не от самата компания. Изключително несериозно ми се видя. Естествено след пренсталацията не се върнах на Comodo и реших да дам шанс на друг продукт.

post-8656-064877800 1298081300_thumb.png

Сподели другаде

И се спрях на Comodo. Направи впечатление, че след деинсталиране оставя папки, които не могат да се премахнат и инсталирането на друг продукт...забрави.

Търси причината в теб,а не в програмата,досега няколко пъти съм инсталирал-деинсталирал Комодо,и проблеми е нямало,нито със изтриване на папки,нито със инсталирането на друг продукт след това.

Сподели другаде

Не, не ти е неудобно..., защото до момента не си спрял да се повтаряш. От момента на пускането на промоцията за DW, все за нея намилаш... в комбинация с нещо си... Като за човек съмняващ се в легалността/легитимността на промоцията, май ти си най редовният и ползвател. Комбинция на това + това + това + това... Все програми с дублиращи се функции... ми е любопитно, ти ползваш ли машината си за нещо друго, освен за безумни комбинации?

Ако са безконфликтни, никои комбинации не са безумни. Тогава навремето ползвах китайския Twister и той тотално блокира инсталацията на DW 2.56 - не само заради липсващ при същата цифров подпис... Първоначално се съмнявах, че е кракерска атракция с някакво експериментиране. Сгрешил съм донякъде. Сега обаче ще деинсталирам DW 2.56 от онази промоция - за да проверя самостоятелното отреагиране на CIS Premium Free. Отзивите отвсякъде са, че безплатният интегриран пакет на Comodo постепенно става все по-добър! Той май си е на максимум и без да му се помага... Защо и безумното да не проверяваме? Иначе съм киноман и май не останаха неизгледани качествени филми...Поздрави

Сподели другаде

Би ли ми обяснил защо. :crosseyes1:

От Comodo много обичат да си пълнят списъка с доверените автори на софтуер с колкото се може повече имена. Това не е практика, която одобрявам по принцип. По-опасното в случая е, че под Safe Mode Comodo автоматично се доверява на приложения с цифров подпис. Не се случва често, но все пак се случва зловреден код да е цифрово подписан. Ако е така, Comodo просто ще го остави да си прави каквото си поиска. За продукт, който се стреми да предлага абсолютно максимална защита без никакви компромиси, Comodo определено... прави компромиси.

Сподели другаде

От Comodo много обичат да си пълнят списъка с доверените автори на софтуер с колкото се може повече имена.

Списъка му е доста беден и умишлено не го разширяват!

Защо си останал с това впечатление и идея си нямам!

Само докато добавят архиватора WinRaR се минаха два месеца и то с постоянно натякване затова!

Отчиташе я като непозната и я стартираше в сандъка,нищо че имаше цифров подпис!

Сподели другаде

От Comodo много обичат да си пълнят списъка с доверените автори на софтуер с колкото се може повече имена. Това не е практика, която одобрявам по принцип. По-опасното в случая е, че под Safe Mode Comodo автоматично се доверява на приложения с цифров подпис. Не се случва често, но все пак се случва зловреден код да е цифрово подписан. Ако е така, Comodo просто ще го остави да си прави каквото си поиска. За продукт, който се стреми да предлага абсолютно максимална защита без никакви компромиси, Comodo определено... прави компромиси.

Списъка с TVL какво общо има с Safe Mode и какво въобще означава Safe Mode ?

Щом нещо не е в TVL веднага влиза в сандъка или веднага D+ пита дали се доверяваме на този производител ,въпреки че има цифров подпис ...

И Комодо не се доверява автоматично на всичко ... Ако не е в TVL или програмата не е валидирана като безопасна в облака, който в настоящата версия е изключен всичко отива под ножа !

Така че тези твърдения са пресилени !

И понеже мразя да говоря празни приказки ето пример :

post-12285-027876500 1298149197_thumb.jpg

Новата бета на Аваст ....

Сподели другаде

Когато стартирам пачнат файл ( с цифров подпис ) от Sality или Virut , Комодо го мести в сандъка.А когато същия файл не е променян Комодо не се занимава с него , стартира си се извън сандъка.
Сподели другаде

Списъка му е доста беден и умишлено не го разширяват!

Защо си останал с това впечатление и идея си нямам!

Само докато добавят архиватора WinRaR се минаха два месеца и то с постоянно натякване затова!

Отчиташе я като непозната и я стартираше в сандъка,нищо че имаше цифров подпис!

Моля? Списъкът е беден?! Явно имаме различни представи за "беден".

Ето снимчица на прозореца със списъка. Обърни внимание на това колко тесен е плъзгачът (оградил съм го).

http://ploader.net/files/3b493115f2fd48b18baadfbc7cc6282b.png

Нарочно съм сменил темата с класическа, за да е по-ясно точно колко е дълъг списъкът.

Ако това не е достатъчно, прикачам архив със скрийншот на целия списък. Внимание: файлът е 2.91MB PNG с разделителна способност 483 x 180346 (да, над 180 хиляди пиксела)! Говорим си за голямо файлче.

ctv.rar

Списъка с TVL какво общо има с Safe Mode и какво въобще означава Safe Mode ?

Щом нещо не е в TVL веднага влиза в сандъка или веднага D+ пита дали се доверяваме на този производител ,въпреки че има цифров подпис ...

И Комодо не се доверява автоматично на всичко ... Ако не е в TVL или програмата не е валидирана като безопасна в облака, който в настоящата версия е изключен всичко отива под ножа !

Така че тези твърдения са пресилени !

Не знам колко си уверен във възможностите на Comodo, но ето този тест за keylogger минава незабелязан при настройки по подразбиране и в Safe Mode. Не твърдя, че Comodo не струва или че това е голям проблем. Просто демонстрирам потенциален начин за заобикаляне на програмата.

Сподели другаде

Не знам колко си уверен във възможностите на Comodo, но ето този тест за keylogger минава незабелязан при настройки по подразбиране и в Safe Mode. Не твърдя, че Comodo не струва или че това е голям проблем. Просто демонстрирам потенциален начин за заобикаляне на програмата.

Ами уверен съм просто ...

Нищо не демонстрираш в момента ...

Един файл си отиде

post-12285-031858200 1298164679_thumb.jpg

post-12285-077849900 1298164702_thumb.jpg

Другия файл е подписан от Комодо

post-12285-037971100 1298164772_thumb.jpg

Та въпроса ми е как ще изработиш файл с цифров подпис, който е в TVL на Комодо ,че да го заобиколиш ?

За жалост не можеш, защото всяка манипулация с подписан файл му разваля подписа .

Така че като го измислиш ела и го сподели ама да е зловреден иначе с безвредни файлове и аз мога да заобиколя Комодо !

А ако Комодо не е по подразбиране прави каквото искаш, но не можеш да го заобиколиш !

Знам че на всички ни се иска да сме хакери ама не става !

Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.

• Създай ново...