gnedkov Публикувано Септември 11, 2010 Report Share Публикувано Септември 11, 2010 Здравейте,имам следния проблем: в момента съм с Windows Vista Ultimate, но се оказа, че машината ми неможе да издържа на напъна и трябва кача Windows XP.един път вече опитах но ми даде грешка и се наложи пак да кача Vista.След безкрайно ровене из интернет разбрах, че ми дава грешка защото файловата система на Vista не е съвместима с XP независимо че и двете са NTFS.За целта трябвало да изтрия системния дял и да го създам на ново.Проблема е че харда съм го разделил на два дяла (C & D), но и двата са Primary, което означава че като изтрия C този който е бил D автоматично се преименува и става C (пробвал съм го вече и наистина е така) Сега идват и въпросите:1. Мога ли да изтрия системния дял C и след като го създам на ново да го напрява пак да си е с буква С при условие че втория дял се е преименувал на С и свободната буква е D2.Нужно ли е да го правя това или мога да използвам format C: след това при инсталацията да използвам format drive using NTFS file system3.Дали само това е проблема или трябва да ресетна BIOS тъй като когато се активира Vista се емулира BIOS Надявам се искрено някой да помогне и да си реша проблема БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 12, 2010 Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Инсталирай си Windows XP по "нормалния" начин - със зареждане от диск и формат на избрания дял. Не е нужно да се изтрива и създава наново. По подразбиране системният дял винаги е с буква "C". Какво толкова му се чудиш. Не е нужно да нулираш биоса (Clear CMOS), но може и да го направиш профилактично, ако държиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gnedkov Публикувано Септември 12, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 12, 2010 да разбирам ли че мога да използвам format C: след това при инсталацията да използвам format drive using NTFS file system Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2010 Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Всичко можеш да извършиш по време на самата инсталация на Windows XP. Оттам можеш да форматираш или да изтриеш дяла и да го създадеш наново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gnedkov Публикувано Септември 12, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Да де ама като го изтрия и го създам наново вече не е C както би трябвало да бъде ами става D , защото C е заета буква от бившия D Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2010 Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Нещо се бъркаш. Няма такива неща. Не знам ти какво си правил и за какво си мислиш, но аз говоря за класическа преинсталация чрез зареждане от инсталационния диск на Windows. Описано е в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост