Jump to content

Препоръчан пост

Купих си компютър от заложна къща(естествено употребява).Включих го към нета(до тук добре).Реших да си инсталирам антивирусна програма.За целта изтеглих Аваст.Пуснах да го инсталирам, но до там.Не ми дава да инсталирам антивирусната програма.След много опити успях да я инсталирам, но не ми позволява да я активирам.Дадох компютъра на мой приятел, които разбира доста, да ми помогне.Преинсталира компа, като беше направил всичко което знае.Изтри всичко, изтри и служебната памет, всички регистри.Извадил е батерията на дъното.Прегледал е настройките на boot-та(всичко наред), но все същото, без промяна.Единственото му предположение е, че е заразен РАМА на компютъра.Посъветва ме да си сменя рама за да се реши проблема, но не е убеден, че ще се реши проблема.

Ще съм много благодарен ако има кои да ми помогне.

Сподели другаде

RAM-паметта е енергозависима - сиреч, след изключване на напрежението всички заредени процеси и програми се губят. Вероятно имаш вирус, който е и на другия дял (несистемният) и оттам се заразява компютъра отново след преинсталация (или от някоя флаш-памет, която използвате). Изтрийте всички партишъни и разделете твърдия диск отново. Това би трябвало да помогне.
Сподели другаде

Благодаря за съветите :thumbsup: , аз успях и сам да се оправя.Вече всичко е наред. Благодаря още веднъж.

Всички партишъни бяха изтрити и диска бе разцепен поне три пъти.Не съм ползвал заразена флашка, по какъвто и да е повод.Не се наложи отново да трия дялове.Вирусът е премахнат окончателно и напълно.АВ-програма си работи перфектно.

Благодаря за бързите отговори.

Пожелавам ви много здраве и щастие и бъдете все така отзивчиви.Ако имам някакви други проблеми пак ще пиша.

Съжалявам ако съм ви одтекчил с глупави въпроси, но това си е сложна наука все пак, а аз съм само любител.

Сподели другаде