zelen1q Публикувано Септември 10, 2010 Report Share Публикувано Септември 10, 2010 За група студенти са зададени фак.№,оценките по 3 дисциплини,среден успех.Да се създаде програма,която:*въвежда информация за групата студенти,без ср.успех;*изчислява средния успех на всеки един от студентите;*определя броя на студентите,които имат повече от една двойка;*намира фак.№ на студента с най-нисък успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 10, 2010 Report Share Публикувано Септември 10, 2010 Програмката излгежда така: #include <iostream> #include <iomanip> using namespace std; int main(){ double DB[30][5],x; int i,j,n,s=0,f; cin>>n; for(i=0;i<n;i++) for(j=0;j<4;j++) cin>>DB[i][j]; for(i=0;i<n;i++){ DB[i][4]=(DB[i][1]+DB[i][2]+DB[i][3])/3; if(DB[i][1] < 2.50 && DB[i][2] < 2.50 || DB[i][2] < 2.50 && DB[i][3] < 2.50 || DB[i][1] < 2.50 && DB[i][3] < 2.50) s++; } for(i=0;i<n;i++){ cout<<setw(8)<<DB[i][0]; for(j=1;j<4;j++) cout<<setw(4)<<DB[i][j]; cout<<setw(10)<<DB[i][4]; cout<<endl; } while(f==1){ f=0; for(i=0;i<n-1;i++){ if(DB[i][4]<DB[i+1][4]){ f=1; x=DB[i][4]; DB[i][4]=DB[i+1][4]; DB[i+1][4]=x; } } } cout<<s<<endl; cout<<DB[0][0]; return 0; } сам ще си направиш "козметичните" промени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zelen1q Публикувано Септември 26, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2010 Така е прекалено сожна програмата за мен и не мога да я обясня пук и ништо не ми се извежда какво трябва да ваведа моля за нешто просто с осн.нешта на с++ че да схвана кеде кокво се пише и да си я обясня.Ас сега започжам се пак със С++.Има ли кои по простичко да ми я напише и обясни моля ви.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 27, 2010 Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Сподели с какво си запознат от C++ и с какво не, и ще се опитам да се съобразя със знанията ти Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dudev851 Публикувано Септември 28, 2010 Report Share Публикувано Септември 28, 2010 Защо ли ми се струва, че със streetracer, сте в един клас/курс (темата след тази). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост