stivnnik Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Естествено, съгласен съм, че рутера дава ИП адреса на клиента, но ако DHCP Client сървиса не бачка (както в случая), а пък компа е настроен автоматично да получава настройките (както си обяснил), как по-точно Windows ще намери дадения на машината адрес?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tarlyo Публикувано Септември 13, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2010 E това се опитвам да обясня. Мерси.И НЕ ИСКАМ да задавам на лаптопа да ползва статичен ИП адрес. Искам да накарам услугата да стартира. Намерих 2 фикса за Виста от сайта на Майкрософт, дано да свършат работа.http://kachi-snimka.info/thumbs/viu1284403605q.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Естествено, съгласен съм, че рутера дава ИП адреса на клиента, но ако DHCP Client сървиса не бачка (както в случая), а пък компа е настроен автоматично да получава настройките (както си обяснил), как по-точно Windows ще намери дадения на машината адрес?? Кой DHCP Client сървиса? Сървис или сървер? На кого - рутера или комп? Нещо ги бъркаш нещата...Ами как, прочети пост N 13 точка б)... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Кой DHCP Client сървиса? Сървис или сървер? На кого - рутера или комп? Нещо ги бъркаш нещата...Ами как, прочети пост N 13 точка б)... Имах в предвид сървис на комп. Сигурен съм че съществува на Win XP, Vista, 7 и предполагам не само на тях.Влез в services.msc и ще го видиш... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Имах в предвид сървис на комп. Сигурен съм че съществува на Win XP, Vista, 7 и предполагам не само на тях.Влез в services.msc и ще го видиш... Съжалявам, че така наспамих тази тема. Много съжалявам и моля за прошка...Чак сега разбрах, че става въпрос за нелегална версия на Windows 7.Просто съм си загубил времето... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tarlyo Публикувано Септември 14, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Загуби и на другите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 14, 2010 Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Наистина, защо се мъчиш с тоз DHCP, ами не си зададеш статик? Нали и без това DHCP клиента не работи както в домашната, така и в коя да е публична мрежа ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tarlyo Публикувано Септември 14, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Не ме бърка да съм на статичен в къщи, но ако не работи услугата ще имам ли нет на интернет кафе нпр.? Не се ли грижи тази услуга да приеме ИП-то от рутера? Ако не е тя, то кое не ми работи, за да не мога да приемам динамични ИП? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Не ме бърка да съм на статичен в къщи, но ако не работи услугата ще имам ли нет на интернет кафе нпр.? Не се ли грижи тази услуга да приеме ИП-то от рутера? Ако не е тя, то кое не ми работи, за да не мога да приемам динамични ИП? Услугата не работи => не можеш да приемаш автоматично настройки за мрежата => няма да имаш нет и в интернет кафе, освен ако ръчно не си зададеш адресите и там Просто... нямам идея каква може да е причината... щом казваш че няма и грешки дори Но все пак можеш да пробваш с друг рутер /на друго място/, защото ако на мен ми се бе случило DHCP клиента да откаже не всички машини в мрежата, по-скоро бих се усъмнил в рутера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tarlyo Публикувано Септември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2010 По- горе бях писал, че услугата се чупи и без рутер, но не ми пречеше, защото съм на статичен ИП. Ама сега има и лаптоп и така... Единия от фиксовете май проработи, защото сега DHCP работи, а защитната стена не. А преди и двете спираха едновременно. Грешката която дава като се опитвам да стартирам ръчно услугата е -<<достъпът е отказан error code 5>>. Абсолютно същия проблем съм го срещал в още един форум и оттам взех фикса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 По- горе бях писал, че услугата се чупи и без рутер, но не ми пречеше, защото съм на статичен ИП. Ама сега има и лаптоп и така... Единия от фиксовете май проработи, защото сега DHCP работи, а защитната стена не. А преди и двете спираха едновременно. Грешката която дава като се опитвам да стартирам ръчно услугата е -<<достъпът е отказан error code 5>>. Абсолютно същия проблем съм го срещал в още един форум и оттам взех фикса. Нямаше да имаш нужда от "Maggi", ако беше с читава ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Нямаше да имаш нужда от "Maggi", ако беше с читава ОС.Какво точно имаш предвид с това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Какво точно имаш предвид с това?Ами нямаше да има нужда от "Фиксове". Жена ми ползва същите, за да ми направи по-вкусни пържолите... (виж ми подписа )Ако беше легална версията, то ъпдейтите и "фиксовете", щяха да си идват автоматично, нали?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Ами нямаше да има нужда от "Фиксове". Жена ми ползва същите, за да ми направи по-вкусни пържолите... (виж ми подписа )Ако беше легална версията, то ъпдейтите и "фиксовете", щяха да си идват автоматично, нали?! Доста се отклонихме от темата, но ако трябва да бъда честен и аз не съм с легален Win 7, но всичко си ми работи - като почнем от ъпдейтите и стигнем до DHCP-то Въпрос на умение и късмет да намериш това което търсиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tarlyo Публикувано Септември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Фикса за който говоря не идва с ъпдейтите, а от отдела за поддръжка на майкрософт. Т.е. от самата кухня. А ъпдейтите си ги спирам пожелание.Както и да е. Благодаря на тези които помогнаха с желание и разбиране! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост