Lokoto Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Ха !!! \\192.168.1.4\иметонасподеленатапапка показа съдържанието на споделената папка. Обаче защо не се виждат през MyNeworkPlaces ? Идеята ми беше освен да споделям файлове и да принтирам от лаптопа през безжичната връзка.Няма проблеми! Може да стане. Както казах в пост 10, проблема е в браузера.А относно принтера(знам, че знаеш, не сме от вчера ):1. Обяви принтера за споделен.2. Добави принтера, като просто го потърсиш през адреса на машината например: \\123.168.1.4 . Ще видиш всички споделени ресурси на търсената машина! Успех ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Ха !!! \\192.168.1.4\иметонасподеленатапапка показа съдържанието на споделената папка. Обаче защо не се виждат през MyNeworkPlaces ? Идеята ми беше освен да споделям файлове и да принтирам от лаптопа през безжичната връзка. Нямам представа защо се получава така. Опитай вместо ИП адреса да използваш хостнейма.Преди време имах подобен проблем - компютрите не се виждаха (в Network places) и можех да достигна до ресурсите само с IP... или поне това помня. Причината се оказа работната група. А що се отнася до принтирането... не мисля че е абсолютно необходимо машините да се виждат - и така ще можеш да споделиш принтера. P.S. Опа, колегата Lokoto ме изпреварил Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Благодаря за бързите отговори.В интерес на истината след като успях да видя през ИП ресурсите на отсрещния компютър реших да пробвам и с принтера. Обявих го за споделен и зададох на системата да го намери като ресурс. Но не се получи. Не се сетих да напиша ИП-то на машината. Утре като отида в офиса веднага ще пробвам и ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 16, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 16, 2010 Към момента проблемът е решен. Вече имам достъп до ресурсите на отсрещния компютър чрез въвеждане в браузъра на \\192.168.1.4\името на споделената папка. Достъпът до споделения принтер получих по същия начин. Зададох търсене на споделен мрежов принтер, но му написах точния път до него. И се получи.Благодарности на отзовалите се Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dudev851 Публикувано Септември 16, 2010 Report Share Публикувано Септември 16, 2010 Можеш да пробваш да кликнеш върху view workgroup computers от My network places, от там да си направиш шорткътчета на десктопа на необходимите ти ресурси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 16, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 16, 2010 Можеш да пробваш да кликнеш върху view workgroup computers от My network places, от там да си направиш шорткътчета на десктопа на необходимите ти ресурси.До вчера тази опция беше невъзможна. Пробвал съм, но не се получаваше. След като извадих ресурса чрез \\192.168.1.4 нещата се оправиха. Днес даже My Network Places показва споделените ресурси. Странно, но факт ... Дунав, оле !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост