vesodimov Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Привет.Имам нужда от помощ за следното: имам рутер Asus WL530g-v2. В него влиза кабела на интернет връзката. От рутера излиза кабел по който стационарния компютър получава интернет. Отделно от това имам и лаптоп, който получава интеренет посредством безжичната връзка, предлагана от модема. Интернет има и двата компютъра. Въпрос: как да направя мрежа между двата компютъра така, че през My Network Places те да се виждат помежду си ? Използвам опцията за направа на Set Up a home or small office network, но не се получава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Привет.Имам нужда от помощ за следното: имам рутер Asus WL530g-v2. В него влиза кабела на интернет връзката. От рутера излиза кабел по който стационарния компютър получава интернет. Отделно от това имам и лаптоп, който получава интеренет посредством безжичната връзка, предлагана от модема. Интернет има и двата компютъра. Въпрос: как да направя мрежа между двата компютъра така, че през My Network Places те да се виждат помежду си? Използвам опцията за направа на Set Up a home or small office network, но не се получава.Защо не хвърлиш око на това, това, това и това ?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2010 За съжаление нищо от прочетеното не ми върши работа. Предполагам, че има някаква особеност, свързана с факта, че едната връзка е безжична ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 2-та компа трябва да са свързани към рутера в 1 и съща подмрежа (например при маска 255.255.255.0; ИП адреси 192.168.1.100 и 192.168.1.101) и трябва да са в една и съща работна група (WORKGROUP), например MSHOME.Ако и това не помогне, то тогава погледни настройките на защитните стени и на 2-те машини. Дано да съм помогнал Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 13, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2010 2-та компа трябва да са свързани към рутера в 1 и съща подмрежа (например при маска 255.255.255.0; ИП адреси 192.168.1.100 и 192.168.1.101) и трябва да са в една и съща работна група (WORKGROUP), например MSHOME.Ако и това не помогне, то тогава погледни настройките на защитните стени и на 2-те машини. Дано да съм помогнал УспехТам е работата, че подмрежата е работната група са с еднакви имена. Но днес успях да направя една проверка - у дома имам настолен компютър, който ползва интернет през кабел към рутер, който има и безжична връзка. Връзката между настолния и преносимия комп се изгради веднага и ресурсите се споделяха между тях. Това ме навежда на мисълта, че другия ретер има някаква защита. Няма да се дам лесно ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 ...От рутера излиза кабел по който стационарния компютър получава интернет. Отделно от това имам и лаптоп, който получава интеренет посредством безжичната връзка, предлагана от модема... Сега чак забелязах... искаш да кажеш, че компа е зад рутера, но не и лаптопа, който пък получа безжичен нет от някакъв си модем?? Правилно ли съм схванал? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 13, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Сега чак забелязах... искаш да кажеш, че компа е зад рутера, но не и лаптопа, който пък получа безжичен нет от някакъв си модем?? Правилно ли съм схванал?Пффф през цялото време става въпрос за безжичен рутер. И в двата случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Пффф през цялото време става въпрос за безжичен рутер. И в двата случая.Здравей vesodimov,Съжалявам, че не ти помогнаха посочените от мен коментари.Хайде да се опитаме заедно да я направим тази пуста мрежа:1. Какви ОС-и използваш на двата компютъра(настолния и лаптопа)?2. Провери още веднъж за имената на работните групи на двата компютъра(виж дали не се различават по главни или малки букви.3. Виждат ли се и двата компа един друг?Това за начало.Edit: Какви защитни стени ползваш на двата компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 14, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Карам по ред :1. Настолният компютър е с XP Pro SP2, а лаптопът е с XP Pro SP3.2. Проверих: и двете машини имат еднакви имена на групата - MSHOME.3. Двете машини не се виждат. Точно това искам да направя. Ще се виждат като изградя мрежа помежду им. А интересното е, че като пусна ping от лаптопа към настолния няма загуба на сигнал ?!? Да, наистина е така: през ping се виждат а мрежа не се получава.4. И двете машини са със стандартните за WIN XP защитни стени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 14, 2010 Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Щом има пинг между компютрите, следователно си изградил мрежата.Опитай се да достигнеш до споделената папка, като напишеш в браузера директния достъп. Например:\\HOME-MAIN\Shared folderПонякога(и аз не знам защо) експлорера на ХР не показва коректно мрежата...Виж и тук или тук , нещо да не си пропуснал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Уфф нищо пропуснато няма. През ping двата компютъра се намират помежду си. Но My Network Places не вади съдържанието на споделените папки на отсрещния компютър. Борбата продължава ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Уфф нищо пропуснато няма. През ping двата компютъра се намират помежду си. Но My Network Places не вади съдържанието на споделените папки на отсрещния компютър. Борбата продължава ...Пробвай следния номер: -Създаваш на двата компютъра администраторски акаунти с еднакви имена и еднакви пароли.- Създаваш споделени директории под тези акаунти, като не забравяш да дадеш необходимия достъп до тях. Бих ти препоръчал да дадеш пълен достъп до тези директории на everyone.- Рестартирай и двата компютъра и после виж дали се виждт през My network place/Microsoft Windows Network. p.s. Не ми каза дали си успял да стигнеш до споделената директория чрез директно въвеждане в браузера на името на компютъра и споделената директория. Дава ли ти някаква грешка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2010 На двата компютъра акаунтите са администраторски с пълните си права. Такива са правата и на споделените папки.Относно директното въвеждане: името на лаптопа е laptop, а на стационарния компютър е Nov Comp. IP-тата съответно са им 192.168.1.3 и 192.168.1.4. В браузъра на лаптопа пиша Nov Comp и се стартира търсачката през интернет. В браузъра на лаптопа пиша 192.168.1.4 и в началото ми излезе съобщение, че компютърът отсреща ползва TeamViwer /вярно е/. Изключвам програмата и наново въвеждам цифрите - вече нищо не се появява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 На двата компютъра акаунтите са администраторски с пълните си права. Такива са правата и на споделените папки.Относно директното въвеждане: името на лаптопа е laptop, а на стационарния компютър е Nov Comp. IP-тата съответно са им 192.168.1.3 и 192.168.1.4. В браузъра на лаптопа пиша Nov Comp и се стартира търсачката през интернет. В браузъра на лаптопа пиша 192.168.1.4 и в началото ми излезе съобщение, че компютърът отсреща ползва TeamViwer /вярно е/. Изключвам програмата и наново въвеждам цифрите - вече нищо не се появява. Пропуснал си \\... тоест вместо 192.168.1.4 трябва да е \\192.168.1.4. Същото важи и ако използваш hostname-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Септември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Ха !!! \\192.168.1.4\иметонасподеленатапапка показа съдържанието на споделената папка. Обаче защо не се виждат през MyNeworkPlaces ? Идеята ми беше освен да споделям файлове и да принтирам от лаптопа през безжичната връзка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост