rumendanailov Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 колеги, имам следния проблем:някакъв много сериозен вирус буквално ми "изгони" ОС от компютъра, и след като се опитах да го преинсталирам се сблъсках с основния ми пробле:правил съм преинсталация няколко пъти и не съм се сблъскавал с подобно нещо: след зареждане на диска с ОС ми излиза съобщение, от което разбирам,че уиндоуса неможе да открие хард диск??? Компютърът е всъщност лаптоп TOSHIBA L40-14H.Ако някой може да ми помагне, моля дайте съвет че вече 3-ти ден се лутам и немога да го оправя.Благодаря ви предваррително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Варианта е чрез някакво live cd(GParted,Ubuntu)да изтриеш системния дял,да го създадеш на ново и после да пробваш преинсталация.Oтносно неразпознаването на харда от уйндоус:трябва ти драйвер за SATA контролера на дъното или от BIOS му смени режима от SATA на IDE.Успех и поздрави!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rumendanailov Публикувано Септември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2010 благодаря за отговора ама немога да намеря в BIOS къде е SATA, за да го сменя, защото като вляза там не откривам нищо подобно на SATA и това сега се оказва пак проблем??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Коя точно версия на Windows се опитваш да инсталираш? В BIOS си разгледал само основното меню или си се разтърсил из подменютата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rumendanailov Публикувано Септември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2010 опитван се да кача Windows Pro SP3.......значи разгледах в BIOS менютата подробно току що видях че имам в Boot-2nd Boot Device - SATA:PM-Toshiba-MK1237GSX обаче проблема е че немога да го променя,нямам опция за промяна или незнам как става...та така ако можете да ми дадете съвет ще съм много благодарен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Възможно е и в BIOS да няма такава опция. Като влезеш в BIOS какви раздели има там? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rumendanailov Публикувано Септември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2010 разделите са следните:Main ; Advanced ; Security ; Others ; Boot ; Exit .И така като вляза в подраздела "Boot" и нали ми излиза за подреждане на устросйствата като съм му задал 1-во да е CD/DVD и само там в този раздел "Boot" имам "SATA" надпис който стои пред името на хард диска както написах в предишния коментар, никъде на друго място не откривам подобно нещо, направо ми се запали главата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Виж в раздел Advanced. Ако не са много опциите вътре, можеш да ги напишеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rumendanailov Публикувано Септември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2010 ами в "Advenced" не мога да откри нищо подобно там има следните опции: Legacy USB Support (Enabled) Core multi-Processing (Enabled) Execute Disable Bit Capability (Enabled) Dynamic CPU Frequency Mode (Dynamic) Built-in LAN (Enabled) Wake-up On LAN (Disabled) Wake-up On Keyboard device (Disabled) Това е всичко, колега, ама като ида на горните опции мога да променям само Enabled на Disabled или обратно ......и така ......??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Явно липсва такава настройка. В такъв случай ще трябва или да вградиш SATA драйвер в инсталацията на Windows, или да посочиш такъв от флопи устройство. Разполагаш ли с външно флопи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rumendanailov Публикувано Септември 10, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 10, 2010 не нямам външно флопи, но снощи си реших проблема, като заредих друг инсталационен диск и преинсталирането започна без нукакви проблеми,незнам каква е била прчината от предишните дискове ама важно е че сега всичко се оправи.......благодаря за съветите все пак....поздрави!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост