Jump to content

Съвет за видео карта.

Препоръчан пост

Здравейте. Искам да си подменя старата видео карта тъй като си взех по-голям монитор и резолюцията е доста по висока ( 1920х1080 ). Играя игри от сорта на WOW. Ето какъв ми е и компютъра. Търся видео карта около 300 лева. Нещо което да се справя добре с тази резолюция. Ако можете да ме насочите точно какво да си взема ще съм ви много благодарен.

post-16764-063764300 1283977611_thumb.jpg

Сподели другаде

За тази висока резолюция трябва видеокартата да е с 1 GB видеопамет (оптимално). Ако си доволен от картите на ATI (Radeon само вече се казват), тази Sapphire HD5770 1 GB е оптималното предложение за цена (303 лв.) при висока производителност. Не е лоша също и предстоящата да излезе след няколко дни карта от nVidia - GTS 450, която ще е със сходна производителност плюс поддръжка на PhysX за по-висок реализъм в игрите. Цената й също ще е до 300 лв. и, ако имаш търпение, може да видиш за нея. Имай в предвид, че процесорът ти е малко слабичък вече, но все пак ще имаш много голям прираст в сравнение с досега. По-късно е добре да добавиш и поне още 1 GB RAM памет.
Сподели другаде

Забравих да спомена за захранването, че трябва да е поне 400 W - и то не някое китайско no name, а поне Fortron. Тези видеокарти имат консумация около 105 W. Така че и това трябва да се вземе под внимание, иначе може да има проблеми.
Сподели другаде

Благодаря за отговора, но мен ме смущава факта че дъното не ми е с PCI express v 2.0, а тази видео карта която ми препоръчваш на ATI май е точно за 2.0. Проблема е, че не съм зaпознат как ще работи на по стария PCI express x 16.
Сподели другаде