ceckoboy Публикувано Септември 8, 2010 Report Share Публикувано Септември 8, 2010 здравейте нов съм тук е сравнително нищо не разбирам от компютримоя вече стана на 4 годинки и спря да произвежда звук има колонки проверих всичко ли добре свързано и т.н. но нищо купих си слушалки пак същия проблем -чува се един глух звук все едно от вдън зема и при тишина мооооже съвсем леко да се чуе нещичко проверих звука в контрол панела тествах го с разни прорами преинсталирах драйвера -ефект никакъв .моля дайте съвет и предварително ви благодаря...п.сл познат ми каза че най-вероятно е звукова карта но в последния месец -два ми се бъзикаше входа за звука като от време на време прекъсваше-това е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 8, 2010 Report Share Публикувано Септември 8, 2010 п.сл познат ми каза че най-вероятно е звукова карта но в последния месец -два ми се бъзикаше входа за звука като от време на време прекъсваше-това еПод "вход" имаш предвид точно стерео входа или всъщност стерео изхода? Входът се използва за свиръзване на източник, от който искаш да запишеш звук на компютъра. Изходът се използва за свързване на тоноколони и слушалки. Ако имаш предвид изхода и че е имал хардуерен дефект, то е много вероятно съвсем да е сдал багажа вече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ceckoboy Публикувано Септември 8, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 8, 2010 става въпрос за мястото където се включват колонките и слушалките и се чува както по горе описах в зависимост от това как и докъде е вкарана буксата на слушалкитее или чува адски слабо или въобще не се чува някакво решение предложете моляблагодаря ви предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Както вече споменах, най-вероятно самият жак е скапан и не прави добър контакт. В такъв случай може да се направи опит да се замени самия жак на дънната платка с нов, но това трябва да се направи внимателно от човек, който има опит с тези неща. Алтернатива е да ползваш друг жак като изход. Ако звуковата карта и драйверът й го позволява (по-съвременна карта на Realtek с актуални драйвери), можеш да свържеш колоните/слушалките в друг жак и в драйвера да укажеш той да се ползва като изходен. Обикновено при свързване на някакъв конектор в някой жак драйверът автоматично засича това и извежда прозорец с желание за потвърждение какво е свързано. Това може да улесни нещата. Кажи все пак за каква дънна платка става въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ceckoboy Публикувано Септември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2010 ами както казах по-горе доста съм некомпетентен най меко казано по тая тема мога да кажа само че компа е на 4 години и че на диска с драйверите пише:WinFast Core Series Motherboard 761GXK8MC ако помагам с това иначе горе долу разбрах иначе познат ми каза че звуковата карта можела да бъде заменена с друга такава която влиза в някой от USB входоветеизвинявам сe че грам не си отбирам ще моля само за последен съвет Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2010 Report Share Публикувано Септември 9, 2010 Да, можеш и нова звукова карта да си купиш (вътрешна или външна), но това е по-скъп вариант. Ако не ползваш многоканални колони, можеш да се опиташ да накараш звуковия драйвер да подава изходния сигнал на стерео входа. Ако не си сигурен как става, можеш да направиш снимки на панела на звуковия драйвер и да ги пуснеш тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост