Jump to content

Проблем с драйвери на Nokia

Препоръчан пост

Здравейте ! Имам странен проблем . На скоро си взех Nokia E71 но като го свързах към лаптопа и започнаха да се инсталират разните му програми ми изписа че възникнал проблем при инсталацията и устройството няма да работи правилно. В Device Menager ми дава два проблема - Nokia E71 USB Modem и CDC Comms Interface. Странното е че на домашния ми компютър всичко е ок.И двата са с Windows XP SP3. Лаптопа е Toshiba Satellite L40.Премахнах програмите и ги инсталирах на ново. Ъпдейтнах и софта на телефона въпреки че нямаше нужда - и пак нищто.Моля помогнете.
Сподели другаде

Здравей ! Защо не пробваш да деинсталираш всичко и да си инсталираш само nokia pc suite ,аз имах същия проблем и махнах всички драйвери и програми за връзка с телефона и после си инсталирах нокиа nokia pc suite,след това тя автоматично ми намери телефона.
Сподели другаде

Това вече го правих няколко пъти. Деинсталирах всичко и с Your Uninstaller и с Revo Uninstaller Pro след което трия всичко свързано с програмите в Application Data и където още се сетя. После почвам на чисто и пак същия проблем.
Сподели другаде

Дръпни си последната версия на PC Suite , от Nokia .Махни стария софтуер с този тул -> http://europe.nokia.com/support/download-software/pc-suites/how-to/nokia-pc-suite-cleaner Инсталирай на ново.
Сподели другаде

Аз съм с последния фърмуер-500.21.009 / 02-06-2010 и PC Suite 7.1 . Телефона е купен преди дни от М-Тел. Освен това му ъпдейтнах и софта (за всеки случай). Аз мисля че провлема е в лаптора (но незнам какво) защото на другия компютър всичко е ок.
Сподели другаде

По всичко личи, че с едно редче обяснение в мултичата, отговорът знае единствено екстрасенс. Проблемата се усилва от факта, че ни един екстрасенс не се е регнал в форума.

Аз имам няколко умни телефона: nokia n96, nokia 5800 xpress, nokia e52 и няколко десктопа, и няколко лаптопа. На ни един не ползвам nokia pc suite, ни OVI. Инсталираните системи са: Windows xp sp3, Windows7 home premium 64bit, Ubuntu 10.04.

Пъхам usb кабела към телефона и към компа, и манипулирам. Под ubuntu виждам много повече, имам по-голям достъп из разните директории в телефона и мога да трия, да копирам, да местя защитени папки и защитени файлове.

Можеш спокойно да дишаш без nokia pc suite. Алтернатива на нея е MobiMB Mobile Media Browser, с уговорка, че това е платена програма. Ако и тя не вижда телефона - викай неволята или седни и напиши кърваво писмо с всичките меродуии, че да стане ясна постановката на проблема.

Идейно е да имаш LiveCD и от него да пробваш. По този начин ще си сигурен Windows-а ли е куц или хардуерът е изпукал.

здраве, щастие и любов

Сподели другаде

Аз също не държа особенно на PC Suite и OVI но както писах в началото в Device Menager ми дава два проблема - Nokia E71 USB Modem и CDC Comms Interface в следствие на което не мога да ползвам телефона за модем. Ubuntu ми е малко мътен - не че с Windows-а се справям перфектно но нали за това съм тук.
Сподели другаде