Jump to content

Работещ Bluetooth под Windows7

Препоръчан пост

Здравейте на всички ! Имам малък проблем . Може ли някой да ми препоръча блутут за настолен компютър,имам D-LINK DBT122 пробвах всякакви драйвери ,но под Windows7 не работи,купих още 2 модела и те така. Омръзна ми да се прецаквам . Ще ми трябва само за прехвърляне на снимки и музика от компа към телефона . На някой на който му работи да каже модела ! Предварително БЛАГОДАРЯ .
Сподели другаде

Те Windows 7 и Windows Vista SP2 имат вградена поддръжка на Bluetooth без да се налага допълнителна инсталация на драйвери - просто устройството се разпознава и се инсталира. Вече ако се инсталира софтуерът към него, може да има допълнителни и по-удобни функции. Аз ползвам USB Bluetooth-адаптер Technika, model: TechBlue1 (тайвански някакъв, който всъщност е Toshiba). Софтуерът към него не е много добър и не го инсталирам. Работи си без никакви допълнителни драйвери - само тези на Microsoft. Под Windows 7 Ultimate мога да прехвърлям в телефона си (Nokia 6233) всякакъв размер файлове, а обратното - от телефона към компютъра - само малки файлове до стотина килобайта. При по-големи прехвърлянето започва и след малко спира със съобщение за неуспех, без информация за причината. Под Windows Vista Ultimate SP2 обаче, няма никакви проблеми при прехвърлянето в двете посоки на големи файлове. Не знам на какво се дължи проблема.

При теб какво се случва като включиш USB Bluetooth-адаптера? Инсталира ли се? Телефонът намира ли компютъра и обратното? Може да се сдвоят.

Сподели другаде

Те Windows 7 и Windows Vista SP2 имат вградена поддръжка на Bluetooth без да се налага допълнителна инсталация на драйвери - просто устройството се разпознава и се инсталира. Вече ако се инсталира софтуерът към него, може да има допълнителни и по-удобни функции. Аз ползвам USB Bluetooth-адаптер Technika, model: TechBlue1 (тайвански някакъв, който всъщност е Toshiba). Софтуерът към него не е много добър и не го инсталирам. Работи си без никакви допълнителни драйвери - само тези на Microsoft. Под Windows 7 Ultimate мога да прехвърлям в телефона си (Nokia 6233) всякакъв размер файлове, а обратното - от телефона към компютъра - само малки файлове до стотина килобайта. При по-големи прехвърлянето започва и след малко спира със съобщение за неуспех, без информация за причината. Под Windows Vista Ultimate SP2 обаче, няма никакви проблеми при прехвърлянето в двете посоки на големи файлове. Не знам на какво се дължи проблема.

При теб какво се случва като включиш USB Bluetooth-адаптера? Инсталира ли се? Телефонът намира ли компютъра и обратното? Може да се сдвоят. Като го включа в USB инсталира 10-12 драйвера,пише че е готов,но нито може да намери устройство нито да бъде намерено ! В упътванията не пише че са за windows7 .За това ми трябва модел който работи със сигурност под вин7 .

Като го включа в USB инсталира 10-12 драйвера,пише че е готов,но нито може да намери устройство нито да бъде намерено ! В упътванията не пише че са за windows7 .За това ми трябва модел който работи със сигурност под вин7 .

Сподели другаде

Тя причината ще да е по-скоро в уиндоуса. И при мен под Windows 7 Ultimate 32-битов (щото имам и 64-битов) сега открих, че се е прецакал нещо блутуута и не иска да отвори настройките, нито да покаже Bluetooth-устройствата. Естествено, не могат да се прехвърлят файлове. Борих се, борих се и нищо не се оправи.

Допълнено: Оказва се, че само под Windows Vista Ultimate SP2 x86 работи без проблеми блутуута в двете посоки с врадените си драйвери.

Сподели другаде