izin Публикувано Септември 1, 2010 Report Share Публикувано Септември 1, 2010 Записвам торентите на два диска-единият е 108GB, а другият-58GB.Винаги са почти пълни,като от време на време разчиствам по малко място,като често казвам на торент клиента да сваля и записва всичко ту в единият,ту в другият диск.Винаги когато реша да трия един или повече торенти,избирам опцията "изтрий торента и всичките му данни",като това изтрива обикновенно цялата папка заедно с видеото,и го прехвърля в кошчето,освен в случаите когато съм прибавил в папката изкуственно субтитри-тогава прехвърля в кошчето само видеото и торент задачите,а папката остава заради субтитрите в нея.Понякога за да ми се сваля някой торент по-бързо,стопирам всички останали.Сега ми се стори че не съм ги стартирал отново (грешах,ама ей-така за да съм сигурен)и дадох десен бутон на всички задачи,и после старт,при което всички трябва да се стартират,Да ама след тази процедура всичките задачи остават маркирани,само че не в син цвят както става ако ги маркирам с мишката,а в сив,което понякога ако съм разсеян(в случая бях нервен,мислех за други проблеми и ядях семки)не го осъзнавам.След това си избрах един торент и явно съм цъкнал направо с десен бутон на него по навик,без да осъзнавам че са маркирани всички,после му дадох "изтрий торента плюс данните",и веднага загрях грешката и се паникьосах.Отворих кошчето за да дам рестор на всичко,и забелязах някаква активност вътре,като предположих че трябва да изчакам,но после се оказа че всичко изтрито не е в него,а там са само последните няколко изтрити торента,които съм изтрил напълно умишлено,а всичките останали,които съм изтрил току що по-невнимание не са в него-може би защото става дума за поне 150 гигабайта,а кошчето не е толкова голямо.Сега искам да питам има ли начин да въстановя поне видеото,ако няма-ще го приема,но предварително искам да заявя че изобщо нямам нерви и намерение да ги търся отново толкова торенти и да ги качвам пак.Мерси предварително на всеки който си даде мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 1, 2010 Report Share Публикувано Септември 1, 2010 В случай на инцидентно изтриване на файлове, веднага се спира всякаква работа на харддиска като запис на файлове и се прави опит с програма за въстановяване на изтрити файлове да се възстановят колкото могат от тях - например с Recuva 1.38.504. Хубаво е самите торент файлове да се пазят, а не да се изтриват (те заемат много малко място), за да може поне да се свалят отново торентите и да се вижда какво е сваляно.Ами това е... няма друг начин. Инцидентната загуба на данни винаги е много неприятна. Аз не разбрах много как точно си процедирал и разглеждах за подобна възможност моята µTorrent 2.0.4, но не открих такава. Не си посочил кой торент клиент ползваш. А под Windows 7 и Vista не могат да се маркират торентите (задачите) повече от един на брой с мишката, както това ставаше под Windows XP. Ти с Windows XP ли си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
izin Публикувано Септември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 1, 2010 В случай на инцидентно изтриване на файлове, веднага се спира всякаква работа на харддиска като запис на файлове и се прави опит с програма за въстановяване на изтрити файлове да се възстановят колкото могат от тях - например с Recuva 1.38.504. Хубаво е самите торент файлове да се пазят, а не да се изтриват (те заемат много малко място), за да може поне да се свалят отново торентите и да се вижда какво е сваляно.Ами това е... няма друг начин. Инцидентната загуба на данни винаги е много неприятна. Аз не разбрах много как точно си процедирал и разглеждах за подобна възможност моята µTorrent 2.0.4, но не открих такава. Не си посочил кой торент клиент ползваш. А под Windows 7 и Vista не могат да се маркират торентите (задачите) повече от един на брой с мишката, както това ставаше под Windows XP. Ти с Windows XP ли си?Благодаря за отговора.Понеже съм много зле с английския,потърсих ръководство на посочената програма,и в него ,прочетох следното: "Шансът за успешно възстановяване на файлове, които са били изтрити от същият дял на твърдия диск, на който искате да ги възвърнете е малък, за това се препоръчва да бъдат възстановени на друг дял на твърдия диск." Сега,при положение че и двата ми диска бяха почти до край пълни,не ми е ясно дали програмата може да се справи със задачата,а и говорим почти изцяло за видео,и даже и да може-явно не става да дам да възстанови всички файлове,понеже са били на два диска,а трябва явно един по един,или поне на малки групи,за да не прехвърля размера на диска,и явно трябва файловете от по-големият диск,да се възстановят в по-малкия-?!А само да спомена че като стана белята-пробвах със систем рестор-може и да е било грешка,но го направих.Мисля си че май няма спасение,като се има предвид фактите.Дано да греша.Ако пък има начин,явно докато ми стане ясно как да го приложа,по твойте думи не трябва да записвам повече торенти на вече опразнените дискове,а не знам как ще остискам-това е все едно да ме сполети тежко разтройство,и след като седя няколко часа в кенефа,така да се обезводня,че мисълта след това да се опитам да подобря световният рекорд за най-дълго издържане без вода,да ми се струва мисията невъзможна. P.S.Ползвам µTorrent 2.0.4-последна версия(посочена е в подзаглавието на темата),и начина по който направих белята съм го описал доста подробно-ако искаш следвай стъпките ми(шегичка),и да - с Windows XP съм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 1, 2010 Report Share Публикувано Септември 1, 2010 Опитах да следвам твоите стъпки, но не успявам засега. Причината е, че не ползвам вече Windows XP - пенсионирах го. System Restore не възстановява изтритите файлове от коша. Инсталирай си Recuva, разгледай я, може да я пуснеш да видиш какви файлове ще изкара като списък и да си избереш някои за проба. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 1, 2010 Report Share Публикувано Септември 1, 2010 План Б: прости се с мисълта, че можеш да спасиш инфото и от двата диска на един и същи компютър. Причина: ще възстановяваш от единия и ще записваш върху другия - данните върху последния, се явявят прецакани по "дифолт", защото ще записваш върху тях. Ако ще процедираш така, теглиш чоп кой ще спасяваш и ползваш програмата GetDataBack. Доста по-ефективна е от Recuva, но и платена. Друга възможност е, да разкачаш дисковете един по един и да ги закачаш на друг комп, на който да спасяваш данните със същата програма. Сам виждаш: Един миг невнимание - после много страдание. П.С: Ако разкчаш дисковете, после е препоръчително този на който е OС да го форматираш и преинсталираш - може и да няма проблем пак да ти тръгне Windows от него, но аз да си го кажа - за готовност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 1, 2010 Report Share Публикувано Септември 1, 2010 Сам виждаш: Един миг невнимание - после много страдание. Ти мани - ми си е изтрил и торент файловете, та не знае кои точно са били, да си ги свали пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
izin Публикувано Септември 2, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 2, 2010 План Б: прости се с мисълта, че можеш да спасиш инфото и от двата диска на един и същи компютър. Причина: ще възстановяваш от единия и ще записваш върху другия - данните върху последния, се явявят прецакани по "дифолт", защото ще записваш върху тях. Ако ще процедираш така, теглиш чоп кой ще спасяваш и ползваш програмата GetDataBack. Доста по-ефективна е от Recuva, но и платена. Друга възможност е, да разкачаш дисковете един по един и да ги закачаш на друг комп, на който да спасяваш данните със същата програма. Сам виждаш: Един миг невнимание - после много страдание. Ами въпреки че съм много зле с компютрите и английския,си мислех точно за това което пишеш,а именно че ако примерно двата ми диска са всъщтност два бели листа,покрити с отпечатъци,и ако искам да сваля отпечатъците от единия,и да ги отпечатам върху другия,след това от последния няма как да сваля отпечатъците,защото ще са замацани от новите.Мисля си обаче че има и трети вариант.Сега,сетих се че имам една "PQI Card Drive U510"-64GB.Та си мисля че първо на нея мога да запиша данните от диска дето ми е 58 GB.След това ако имаше някакъв начин да се раздели диска дето ми е 108GB на две части-част 1 и част 2-вече може примерно част1 да я запиша на малкия диск с вече спасените данни,после да запиша част 2 от големия диск на мястото на част 1,а част1 която съм прехвърлил в малкия диск-отново да я върна в големия,само че вече на мястото на част2,и на края да върна първоначално спасените данни от картата-обратно в малкият диск.Ако това е възможно с първата програма,която е безплатна и за нея намерих кратко упътване,въпреки че съм зле с английския,мисля че ще се справя.Само че не знам как ще се отрази цялата процедура на картата,защото е чисто нова и я бях купил за подарък преди време на брат ми,заедно с един куп неща с подобни размери,за които си имам планове,но понеже са свързани с още пари-за сега съм ги замразил. П.С: Ако разкчаш дисковете, после е препоръчително този на който е OС да го форматираш и преинсталираш - може и да няма проблем пак да ти тръгне Windows от него, но аз да си го кажа - за готовност.Операционната ми система си е на съвсем отделен диск C,заедно с най-важните програми,и него обикновенно не го ровичкам много,най-малкото защото с малкият ми опит мога да нанеса големи вреди,поне за сега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
izin Публикувано Септември 2, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 2, 2010 Извинете ме за поста от вчера,в който изписах куп глупости и ненужни неща.Благодаря на Nazikov за програмата,която е преведена и даже си има и помощтник на български.Ще въстановя накой торенти,но нищо ценно не съм изгубил,понеже важните неща които си записвам са при операционната с-ма в друг диск,а тези двата ми бяха само за торенти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост