deyan Публикувано Декември 26, 2006 Report Share Публикувано Декември 26, 2006 Мда! Очертаваме се като сериозни чревоугодници! Лошо нема...:-D Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Декември 26, 2006 Report Share Публикувано Декември 26, 2006 Пиле със сос от топено сирене (а-ла-Sir William) Материали:1. Пилешко месо, може пържоли или филе от пилето.: 600-800 грама. Може и едно пиле около килограм и малко повече. 2. Топено сирене: около 300-400 гр. За препоръчване е българско обикновено топено сирене. Има най-различни разфасовки - от тези като колбас до кръгли кутии с подредени триъгълни парчета. 3. Сол: малко, няколко щипки. Внимателно! Защото топеното сирене съдържа сол и винаги можете да досолите.4. Босилек: една щипка. 5. Черен пипер: четвърт до половин чаена лъжичка. Готвене:1. Вземате средно голям йенски съд с капак. В него подреждате нарязаното на не много едри парчета пилешко месо. Аз предпочитам на по дребни пачрчета, но ако имате цяло пиле - рафасовайте го на по-дребни парчета, като най-голямотo да е с размерите на кълка.2. Добавяте топеното сирене, като предварително го нарязвате на дребни парчета, не по-големи от 1X1 см. 3. Добавяте солта, черния пипер, босилека.4. Доливате с вода и разбърквате хубаво. Внимавайте! Всичко в йенския съд да е по-малко от 3/4 обема. Иначе прелива и пуши, като се пече. В по-голям съд винаги става по-добре.5. Поставяте йенския съд, покривате с капака и печете на умерена фурна около един час. Може повече или по-малко. Зависи колко ви е силна фурната. Не е лошо през 15-20 минути да разбърквате, за да не се слепва топеното сирене и да се получи хомогенен сос. Има и по-лесни гозби. Но по-нататък.Добър апетит! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Декември 27, 2006 Report Share Публикувано Декември 27, 2006 Sir William-Тази 100% ще я направя,много е лесна.Като сготвя пилето ще ти пиша за резултата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Януари 15, 2007 Report Share Публикувано Януари 15, 2007 Вчера пробвах рецептата,с малки промени.Сложих пилето да ври в соса със топено сирене,но ми се стори че ще стане като сварено,изкарах го от йенския съд и го прехвърлих в обикновенна тавичка да се припече.Отделно изпържих картофки в фритюрника.Сервирах парчета пиле,пържени картофи,и ги полях с соса от топено сирене.Получи се много вкусно.Благодаря за рецептата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KORTESS Публикувано Януари 18, 2007 Report Share Публикувано Януари 18, 2007 (Редактиран) Не съм изключителен кулинар, но едно мога да кажа, че по добри ЯЙЦА НА ОЧИ от мен никой не може да приготвя. Тайната е в брашното, заливането с мазнината и колко си гладен .За това изключително ястие са ви нужни: 2 щипки брашно , мазнина на око, и яйца според това колко искате. Сипвате олио, маргарин или масло на дъното след като се згорещи поръсвате с брашното, което леко загаря. Непосредствено след това чупите яйцата, и започвате да заливате жълтъците с цвърчащата мазнина, до като така наречените очи се забулят.Сваляте ги, оставяте да изтинат малко и поръсвате с пикантина да кажем. Готови сте, бон апети Редактиран Януари 18, 2007 от KORTESS Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Януари 19, 2007 Report Share Публикувано Януари 19, 2007 За първи път чувам за яйца с брашно?Ще пробвам може да ми хареса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MONI Публикувано Септември 23, 2007 Report Share Публикувано Септември 23, 2007 За първи път чувам за яйца с брашно?Ще пробвам може да ми хареса. Пробвай, вкъщи само той прави яйцата. Пробвала съм и аз, уж по същия начин, ама не стават като на Гената И така, малко побутвам темата, защото според мен е доста интересна Ето и няколко рецепти от мен (мога да ви зарина с вкусотийки ) Започвам с десертите (тях най-много ги обичам ).ЛЕК МЛЕЧЕН КРЕМ: нужни са ви:2 кофички кисело млякозахар на вкус2 пакетчета желатин4 бананаЖалатинът се изсипва в купичка с около 100гр. хладка вода. Разбърква се докато се разтвори. На водна баня се разтопява, докато стане хомогенна смес. Водната баня е поставяне на купичката с желатина в по-голям съд с вода, който е на огъня. Не се допуска завирането, отнема около 5 минути. В купа смесвате киселото мляко, захар на вкус, нарязаните на кубчета банани (става и с други плодове, киви например и каквото си изберете), прибавяте желатина. Става рядка смес, насипвате в чашки и оставяте в хладилник. Става много вкусно, а може рецептата да се модифицира, за да е нискокалорично КРЕМ СЪС СГОРЕНА ЗАХАР: това е най-добрия крем на света, според Гената...и според мен, за един ден изчезва 2 яйца6 с.л. брашно1 л прясно мляко1 и 1/2 ч.ч. захарванилияПо-голямата част от захарта се сгаря до кафяво в тенджерка на бавен огън. Жълтъците+останалата захар+прясното мляко+брашното се разбиват с миксер. Сместа се изсипва върху изстиналата сгорена захар и отново се слага на котлона. На бавен огън и при постоянно бъркане се разтапя сгорената захар от дъното. Прибавя се ванилията. Ако стане на грашки, няма страшно, разбива се с миксера дори и горещ, и е готово. По желание, за по-пухкав и лек крем, белтъците от яйцата се разбиват на сняг (в напълно сух съд задължително) и се смесват с крема. Аз го приготвям без белтъци, за да е по-мазничък и сладък - като ще е гарга да е рошава Ами това е от мен засега, имам още доста любими неща, много обичам да готвя.....така че очаквайте включване от мен отново Следва: сос за спагети (ще си оближете пръстите) лесни салатки с подръчни материали Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Септември 23, 2007 Report Share Публикувано Септември 23, 2007 Е последното както и да го гледам си е крем-карамел :)/ поправете ме ако бъркам/А относно предпоследната, опитах я и много ми хареса ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MONI Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Е последното както и да го гледам си е крем-карамел :)/ поправете ме ако бъркам/ Ами веднага те поправям, защото бъркаш. Не знам как ги гледаш, обаче няма нищо общо с крем карамел. Ако си наясно с начина на приготвяне на крем карамела, ще ме разбереш. Най-малкото той се пече и карамела остава на дъното. По скоро крема със сгорена захар е по-близо до млечния (маслен) крем. Ако имаш въпроси, питай....мога и за крем карамела да разясня надълго и нашироко С най-добри чувства Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Септември 24, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Такаа..щом сме на десертна вълна, искам и аз да споделя един много лесен сладкиш. Казва се вишнев пай, много евтин и бърз е. Ето и продуктите: 1 яйце1 ч. ч. захар1 ч. ч. кисело мляко2 ч. ч. брашно1 бакпулвер1/2 ч.л. сода1/3 ч.ч. олио1 ванилияВишни (около две шепи) Като начало разбиваме яйцето със захарта и хубаво ги разбъркваме. За да не се налага да мия много след това ги разбърквам на ръка, става много лесно. Киселото мляко си ходи със содата - слага се в млякото, за да "шупне" и го изсипвам при другите; брашното се "подправя" с бакпулвера. Накрая слагам олиото, може да противоречи малко на технологията на смесване, но последния път забелязах, че много добре хомогенизира сместа. Намазвам тавичка, желателно е да е плоска с олио и малко брашънце и изсипвам сместа. Отгоре нареждам обезкостилчените вишни (заради този сладкиш съм си замразила няколко пакетчета в камерката). (Мисля че отгоре могат да се сложат всякакви плодове, подозирам, че с кайсии от компот ще стане много приятно също.) Добре е да постои 20тина минутки, а след това се пече на 200 градуса за още 20, приблизително Крайният резултат е много сочен и вкусен десерт. Да ви е сладко Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MONI Публикувано Септември 24, 2007 Report Share Публикувано Септември 24, 2007 Крайният резултат е много сочен и вкусен десерт.Да ви е сладко Ами за петък опечи две тавички, да го видим колко пък е вкусен тоя сладкиш Пък може и аз нещо да спретна за отплата....все пак съм обещала вече една сладост....ако слушкате Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Септември 25, 2007 Report Share Публикувано Септември 25, 2007 Привет любители на хубавата кухня!Чета аз разните му вкусотии и още рано-рано ми се прияде. А не трябва.Докато четях ме връхлетя следната идея:Това, че споделяме любими рецепти е върха, но обикновенно нямаме време за приготвянето им в този динамичен живот. Станахме като западняците- да живеят полуфабрикатите и микровълновата фурна. Идеята ми е свързана с тоталната ни липса на време.Нека споделим лесни и много бързи, светкавични рецепти, които се приготвят за максимум 10-15 мин. и да ги споделим. Мисля, че ще е интересно и полезно. Ако ви допада идеята, може да отделим аламинутите в друга тема.Ето и моето предложение:Време за приготвяне: 10-15 мин, в зависимост ат количествмото.Продукти:10-15 бр. печени, обелени, червени чушки4-5 яйцащипка солщипка сода за хлябможе да се сложи и мъничко биричкабрашно, колкото поеме- да стане горе- долу като гъстотата на боза, че и малко повече. Приготовление: 1. Включвате котлона и слагате на него тигана с повечка мазнина.2. През това време разбивате яйцата със солта, содата, биричката/ може и без нея/ и брашънцето до получаването на гладка, хомогенна смес.3. Вземаме чушка, топим в сместта и пържим от двете страни до готовност. Ами това е! Мързелива работа и бърза най- вече!За сервиране идеи нте давам. Всеки според вкуса и фантазията си!Очаквам с нетърпение вашите светкавични рецепти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MONI Публикувано Септември 25, 2007 Report Share Публикувано Септември 25, 2007 Ето и обещаните от мен рецепти СОС ЗА СПАГЕТИ: кайма, бекон, пресни домати, лук, кимион, чубрица, нелюто къри, 1-2 захарчетаКоличествата са според порциите и по лично желание. Лукът, нарязан на дребно се запържва, добавя се каймата, след 5 мин и беконът (да не се препържва) и настърганите на ренде пресни домати. Сместа ври, прибавят се подправките и захарчетата (за да смекчат киселината на доматите). Става много вкусно, особено с повечко бекон ЛЕСНА САЛАТКА:2-3 моркова1 краставицацаревицаНастърганите зеленчуци се смесват с царевицата. Подправяте на вкус с оцет, зехтин и сол. За повече разкош, може да добавите и филенца риба тон. Мммммммммм Това е от мен, засега. В продължението: картофена гарнитура А-ла Мони и специален катък Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MONI Публикувано Септември 26, 2007 Report Share Публикувано Септември 26, 2007 Ок, пак аз Ама вече няма, давам думата на останалите КАРТОФЕНА ГАРНИТУРА А-ЛА-МОНИкартофизехтинчубрицапикантинаСваряват се картофите, намачкват се като за картофено пюре. Долива се зехтин, по желание е количеството. Добавят се подправките. Аз лично не ги правя на пюре, а с малко грашки. Много е вкусно, въпреки че е просто....Опитайте! КАТЪКцедено кисело млякокисело млякопечени червени чушкисиренекопърАми смесвате продуктите до получаването на желаната гъстота. Чушките се режат на тънки и късички ивички. Няма нужда от овкусяване. Става и за салата, и за предястие. Бон апети Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Септември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2007 Сега аз да споделя едно много бързо, евтино и лесно Суфле от тиквички Продукти: 1кг тиквички(настъргани) - това за нас е твърде много, че не ядем едно и също повече от веднъж Затова - 2 тиквички 3 яйца - съответно 2 яйца 1ч. ч. кисело мляко +1ч.л сода - това ако остане толкова, увеличавам малко и брашното 1ч. ч. брашно 1/2 ч .ч. олио - това, ако ми се занимава го заменям с разтопен маргарин с малко масло 1 ч. ч сирене(или извара) Начин на приготвяне: Всичко се обърква изсипва се в тава и се пече. Може да се яде и топло и студено. Средно време на приготвяне (включително и моткане) - 10 мин. преди печене и около 15-20, докато започне да почервенява.Понякога малко преди да приключи печенето, слагам кашкавалче да се запече. ммм Ще добавя и една рецепта за марината с мед, специално за MONI: Мариновано пиле на скара 2 обезкостени бутчета. За маринатата:50 мл водка или ароматна ракиясок от 1/2 лимон6 скилидки чесън1 с.л. зехтин1 с.л. мед2 щипки мащерка, девесил, босилек и риган Начин на приготвяне: Кожата на бутчетата се отстранява. Продуктите за маринатата се смесват в купичка и хубаво се разбъркват.Месото се поставя в ароматната смес, овалва се хубаво и се остава да престои поне няколко часа (най-добре едно денонощие) в хладилник. После бутчетата се пекат на намазана с олио скара по 7 минути от всяка страна., до готовност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.