Jump to content

Препоръчан пост

Имам проблем с Pivot Table в ексел 2007. В 2003 версия можех да си обединявам всички страници от един файл. Обаче в 2007 не мога да го направя. Може да се маркира само таблицата от 1 sheet. Как да ги обединя? Таблицата е една и съща. Просто всеки месец ми е отделен на различна сраница, а искам да имам поглед и общо за годината.

Надявам се някой да има отговор.

Сподели другаде

Здравей, MDimitrova! Извинявай за закъснението. Можеш ли да ми обясниш как го правиш в Ексел 2003. Не ми стана ясно листовете ли искаш да обединиш или таблиците в различните листове. Решение ще намерим.
Сподели другаде

Искам да обединя данните от таблиците във всички листи. Всеки един лист ми е месец от годината. Но искам да имам и обобщаваща таблица за годината.Във версия 2003 имаше стъпки, по които да се направи тази таблица. В 2007 обаче има само 1 прозорец. В 2003 отивах на лист Януари , маркирах таблицата, слагах знака ; . След това отивах на лист Февруари и пак по същия начин. Така за цялата година.

Във версия 2007 слагах какви ли не знаци, но не ми позволява. Изчетох една камара наръчници и сайтове, но нищо не намерих по въпроса.

Много се надявам някой да ми помогне, защото вече се отчаях.

Сподели другаде

Големи благодарности. Въпреки, че влизах в този сайт , как не съм го видяла.

Успях да ги обединя. Сега ще се мъча да организирам таблицата за мое удобство.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте,

направих си труда да отделя целия си почивен ден, за да изчета УЖАСНО интересните неща, качени и споделени тук! Благодаря, за което. Нямах и на представа за съществуването на толкова полезен форум :thumbsup: Поклон!...

Ограничен съм във времето обаче, за да ровя още, и още, и още ... докато намеря това, което ми трябва.

Може би е дискутирано хилядократно, но така и не го открих тук ..... :( или поне не знаех, че е това.

Става въпрос за следното: имам два съвсем самостоятелни файла в еклес, (две отделни таблици), в които отразявам резултатите в магазина си ежедневно (поради съображения за сигурност - не качвам примерни таблици, тъй като са информация, която не е редно да е публична) :( Проблемът ми е, че в едната таблица непрекъснато се нанасят резултатите, а тя автоматично "налива" данните в другата, която вечер изпращаме като отчет. Проблемът е, че нещо пообърках сякаш нещата и в момента формулата, която свързва двете таблици НЕ работи .... :( :( Моля ВИ за помощ - ако е необходимо, с известна условност, мога да пратя двете таблици на лично съобщение, за да помогнете, но ще помоля и за още нещо ..... да опишете (като за индианци :blush: как следващия месец да свържа двете НОВИ таблици, които Началствто ми праща :blush: :( ) Така и не намирам време, Дявол го взел, да понауча повече неща за този толкова полезен ЕКСЕЛ :)

Ще съм безкрайно благодарен, ако успеете да помогнете :blush:

Сподели другаде

Здравейте,

направих си труда да отделя целия си почивен ден, за да изчета УЖАСНО интересните неща, качени и споделени тук! Благодаря, за което. Нямах и на представа за съществуването на толкова полезен форум :thumbsup: Поклон!...

Ограничен съм във времето обаче, за да ровя още, и още, и още ... докато намеря това, което ми трябва.

Може би е дискутирано хилядократно, но така и не го открих тук ..... :( или поне не знаех, че е това.

Става въпрос за следното: имам два съвсем самостоятелни файла в еклес, (две отделни таблици), в които отразявам резултатите в магазина си ежедневно (поради съображения за сигурност - не качвам примерни таблици, тъй като са информация, която не е редно да е публична) :( Проблемът ми е, че в едната таблица непрекъснато се нанасят резултатите, а тя автоматично "налива" данните в другата, която вечер изпращаме като отчет. Проблемът е, че нещо пообърках сякаш нещата и в момента формулата, която свързва двете таблици НЕ работи .... :( :( Моля ВИ за помощ - ако е необходимо, с известна условност, мога да пратя двете таблици на лично съобщение, за да помогнете, но ще помоля и за още нещо ..... да опишете (като за индианци :blush: как следващия месец да свържа двете НОВИ таблици, които Началствто ми праща :blush: :( ) Така и не намирам време, Дявол го взел, да понауча повече неща за този толкова полезен ЕКСЕЛ :)

Ще съм безкрайно благодарен, ако успеете да помогнете :blush:

На първо четене - виж дали "случайно" не си променил името на някой от файловете.

За да ти помогнем повече, ще трябва да видим самите файлове - можеш да изтриеш данните от тях (така ще останат само формулите) и да ги прикачиш.

По принцип най-добрият вариант е да се обърнеш към прекия си ръководител и да разясниш ситуацията.

Сподели другаде