Jump to content

Проблем при инсталиране на Windows 7

Vostro

Препоръчан пост

Пробвах и с друг релийз, може би не намира драйвърите на Dvd-то и от от там да прави този проблем. Но от тук нататък не знам какво да правя. :help:

Форматираш целия хард диск с някое лайв сд като предварително си запазиш ценните неща на флашка. След това на чисто инсталираш 7

Сподели другаде

Форматираш целия хард диск с някое лайв сд като предварително си запазиш ценните неща на флашка. След това на чисто инсталираш 7

Благодаря на всички отзовали се на моята молба, намерих причината.Да днес се обадих във фирмата производител и от там ми отговориха, че това се случва понякога, когато компютъра е работел с xp. Посъветвахаме да форматирам целия диск. А ако не станело да ъпдейтна биоса. Но въпросът ми е как да форматирам целия диск, в NTFS, като не мога през ДОС, защото формата е друг.

Сподели другаде

Намираш си MiniPE. Записваш го да СД. Рестартираш компютъра и му даваш да зарежда ОС първо от СД. След като изчакаш съвсем малко се зарежда ОС от СД-то , където има всички нужни програми за каквото се сетиш ... Успех !

Допълнение: големината е 873 МВ затова трябва да се запише на ДВД.

ДОПЪЛНЕНИЕ 2: пробвах да сваля архива, но НОД32 открива вирус. Най - вероятно тревогата е фалшива, но няма да рискувам. Намери от някъде друга версия на miniPE.

Сподели другаде

Да днес се обадих във фирмата производител и от там ми отговориха, че това се случва понякога, когато компютъра е работел с xp.

Пълни глупости.

Иначе SATA контролерът в какъв режим работи? Ако не знаеш, провери в BIOS, в раздел Integrated Peripherals виж опцията RAID mode как е настроена.

Сподели другаде

Пълни глупости.

Иначе SATA контролерът в какъв режим работи? Ако не знаеш, провери в BIOS, в раздел Integrated Peripherals виж опцията RAID mode как е настроена.

В това меню на биоса имам 2 подменюта- On chip SATA controler-enabled и Raid Function- Disabled. Само това е и мога да ги променям от enabled на Disabled.

Сподели другаде

Процесорът ми е 64 битов, а аз инсталирам 32битов ос, може би това е проблема :blush: :blush: :blush: :blush:

Не. Това няма нищо общо. За жалост обаче на този етап нищо друго не ми идва на ум пренацепване на целия твърд диск, като то дори не съм сигурен, че ще помогне.

Сподели другаде

Не. Това няма нищо общо. За жалост обаче на този етап нищо друго не ми идва на ум пренацепване на целия твърд диск, като то дори не съм сигурен, че ще помогне.

Пробвах го още в началото. Дали да не иключа usb устройства, но направо от биоса. :no:

Сподели другаде

Принтер, колонки и мишката ми е усб, а когато стигне инсталацията до синия wallpaper(където окончателно забива) не мога да я движа. мишката
Сподели другаде

• 3 weeks later...
Днес си взех един двд диск за многократна употреба и записах един пиратски windows vista home premium и като го пъхнах показваше ми образ до едно време и точно когато трябва да започне същинската инсталация се появява черен екран. Вече се отчаях май проблема е в екзотичен хардуер. Последното ми питане в което тая надежда е дали ъпдейт на bios ще помогне.
Сподели другаде