Vostro Публикувано Август 30, 2010 Report Share Публикувано Август 30, 2010 Здравейте, търсих из форума доста време решение на проблем като моя, но нищо не намерих. Така проблемът е следния: компютъра ми върви под windows xp и преди няколко дни реших да инсталирам windows 7 изтеглих си x86 б. версия записах я на един диск, настроих биоса да буутва от сд. След като зареди тези белите лентички и ми изписва Starting windows и дотам, чакам около 20 мин. зарежда синия wallpaper и нямам нито мишка нито мога да го инсталирам, защото сигурно ще зарежда 6часа.След това изтеглих виста пак 86б. но и тя посъщият начин се държеше. Моля помогнете ми.технически х-ки(ако са нужни)2.1 Ghz Amd Sempron4Gb RAM320 GB HDD и дънната платка е MSI K9N neo V2. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 30, 2010 Report Share Публикувано Август 30, 2010 Ох,като чуя за подобно дъно и направо ми се изправя косата. Имате нужния хардуеър за да подкарте Windows 7-първото което аз бих пробвал е да сменя оптичното устройство DVD-то.След това рамта и пр. на принципа проба-грешка. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vostro Публикувано Август 30, 2010 Author Report Share Публикувано Август 30, 2010 Пробвах с друга рам памет и вадих платките подред,но нищо не стана. Възможно ли е да е от windows-a?Приложеното изображение е скрийна, на който остава за около 20 мин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
formati Публикувано Август 30, 2010 Report Share Публикувано Август 30, 2010 Изчакай го повече де, половин дори 1 час. И при мен стои известно време и после продължава инсталацията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Август 30, 2010 Report Share Публикувано Август 30, 2010 Пробвах с друга рам памет и вадих платките подред,но нищо не стана. Възможно ли е да е от windows-a?Приложеното изображение е скрийна, на който остава за около 20 мин. Привет, възможно е,но нищо не Ви пречи да изчакате по-вече време. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Август 31, 2010 Report Share Публикувано Август 31, 2010 Няма какво да чака. При мен инсталацията на 7 приключва за около 30 минути. И въобще не се застоява никъде. Предполагам, че ОС е сваляна от някой тракер и е в незнайно състояние, затова са такива и проблемите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vostro Публикувано Август 31, 2010 Author Report Share Публикувано Август 31, 2010 Благодаря за бързото отговаряне! Аз един път го изчаках появи се другият екран и пак така около час трябва да се чака, същият диск го пуснах една вечер до 6 часа сутринта се инсталира и после ми даде някаква грешка при стартирането. Освен да си изтегля неактивират windows и след това да го активирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Август 31, 2010 Report Share Публикувано Август 31, 2010 Благодаря за бързото отговаряне! Аз един път го изчаках появи се другият екран и пак така около час трябва да се чака, същият диск го пуснах една вечер до 6 часа сутринта се инсталира и после ми даде някаква грешка при стартирането. Освен да си изтегля неактивират windows и след това да го активирам. Защо не си провериш твърдия диск за грешки ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Август 31, 2010 Report Share Публикувано Август 31, 2010 Това "б." във версията най - вериятно означава бета. Това дава отговор на въпроса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vostro Публикувано Август 31, 2010 Author Report Share Публикувано Август 31, 2010 Мисля да се опитам да стартирам инсталацията през xp-то, но не можах да си намеря диска със SATA драйвърите. Моля някой ако може да ми даде линк към тях, защото не успях да намеря, и след това на диска където съм записал windows-a ли да сложа дравъра или? Що се отнася да б-то такa съкратих bit. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 31, 2010 Report Share Публикувано Август 31, 2010 Мисля да се опитам да стартирам инсталацията през xp-то, но не можах да си намеря диска със SATA драйвърите. Моля някой ако може да ми даде линк към тях, защото не успях да намеря, и след това на диска където съм записал windows-a ли да сложа дравъра или? Що се отнася да б-то такa съкратих bit.Недей да инсталираш през Windows XP, защото ще си докараш голяма беля на главата. На Vista/7 не им трябват SATA драйвери. Същите инсталационни дискове, на друга машина тръгва нормално?Пробвай пак да запишеш на диск инсталацията на 7/Vista - можеш и презаписваем диск да вземеш. Но при всяко положение - недей да инсталираш под Windows XP, най-малкото, няма да можеш да инсталираш на C, a трябва на друг дял. Не ми хрумва друга причина, защо машината се е запекатила така и не продължава инсталацията. Обикновено, проблемите при самоделките цъфват след инсталация, така че не мисля, че това е проблема... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vostro Публикувано Август 31, 2010 Author Report Share Публикувано Август 31, 2010 Сканирах диска за грешки- няма. Първо го направих с Hd tune pro след това през промта. Мисля си дали да не взема една startup дискета да направя само един дял, да го форматирам и да видя дали ще стане. Но ако и това не стане няма надежда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Август 31, 2010 Report Share Публикувано Август 31, 2010 MSI K9N neo V2 sata drivers Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
formati Публикувано Август 31, 2010 Report Share Публикувано Август 31, 2010 пробвай с друг релийз на уиндоус 7, не ти трябват драйвери за сата контролера Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vostro Публикувано Септември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 1, 2010 Пробвах и с друг релийз, може би не намира драйвърите на Dvd-то и от от там да прави този проблем. Но от тук нататък не знам какво да правя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост