Jump to content

Проблем с интернета?

Препоръчан пост

Здравейте!

Става въпрос за това ,че през който и да е браузър като река да отворя някоя страница първо показва, че страницата не може да се отвори, и като повторя отварянето си се отваря (даже от горе като натисна обнови страницата и се отваря, а първоначално не иска)?!

Същото го забелязвам и при обновяване на дефинициите на MBAM и SAS , първо покаже грешка при свързавне със сървъра за изтегляне на дефинициите и като натисна повторно бутона почва изтеглянето започва безпроблемно?!

Може и де не е точно проблем, но е много дразнещо!

Въпроса ми е дали може да се разбере от какво го прави това?

Ползвам рутер TP-Link TL-WR340G и мрежовата ми карта (на Уиндоус ХР) е настроена ръчно заради uTorrent-а понеже на автоматично не иска да светне в зелено ,а свети в червено?!

Това го правих (ръчната настройка) понеже по друг начин не става, и за този проблем с uTorrent-а писах в тази тема: http://forums.softvi...showtopic=11648

Сега си работи uTorrent-а безпроблемно, но се появи този проблем с браузърите, МВАМ и SAS?!

Ако трябва някакво инфо кажете ще го дам за да се разбере от какво може да е този проблем?!

Сподели другаде

Кажи по какъв начин получаваш достъп от доставчика - DHCP, статичен адрес, PPPoE, нещо друго?

По принцип в рутера трябва да си настроиш връзката към доставчика, а компютъра трябва да получава автоматично настройки от рутера. При това положение вероятно ще трябва да настроиш порт в рутера специално за uTorrent.

Това, което си направил ми се вижда грешно; можеш евентуално да си добавиш DNS (Gateway не го пипай) в настройките на мрежовата карта на компютъра, но това е заобикаляне на проблема, а не решение.

Сподели другаде

РРРоЕ ми е връзката!

Така ми е настроена връзката на лан картата:

http://store.picbg.net/thumb/5D/39/553230e88c065d39.jpg

Ами само като е ръчно настроена лан картата и uTorrent-а светва в зелено?! Питах доставчика и ми каза ,че така трябвало да е понеже нямаме реални IP-та и ползваме неговото ,а ние сме един вид като в домашната му мрежа (така ми каза)! Но проблема е със скайпа, не с uTorrent-а и то сега забелязах ,че е само с моя акаунт! Намерих портативна версия на скайп 4 и дори с моя акаунт си е добре?! Имам още един акаунт на скайпа и го пуснах на този инсталирания и няма проблеми. Само с този акаунт който сега ползвам имам проблем със това бавене на системата?! Оня ден с Night Raven оправяхме проблеми с компютъра причинени от гадинки които бяха почистени , но имаше програми които не се отваряха! Това е в тази тема: http://forums.softvi...showtopic=11755 но проблемите бяха отстранени, а този със скайпа си го има от преди това?!

Само като го преинсталирам скайпа и се оправя за няколко дни и после пак се почва това бавене при пускане на скайпа?! Странно е че го прави само с този ми акаунт, а с другия няма проблеми?! А това за браузърите няма значение дали лан картата е настроена ръчно или е направена да е автоматично пак при отваряне на страница в интернет и първо не иска да я отвори, и при повторен опит се отваря?! Даже тук във форума ми се е случвало след като чета някоя тема и река да отида на началната страница на форума и пак не се отваря, трябва да потроря (или да върна назад и пак да натисна отваряне на началната страница ,или да натисна бутона за рефреш на страницата за да се отвори)?! Пробвах даже да ресетна рутера и да му направя наново настроките, но тези проблеми пак си ги има?! Нямам идея от какво може да се получава това?!

Тествах връзката с Live CD с Линукс и няма никакви проблеми нито с връзката ,нито със скайпа!

Сподели другаде

В такъв случай можеш да опиташ следното:

1. Изтегли LSP-Fix, стартирай я и кажи дали показва някакви проблеми. Ако няма проблеми би трябвало да изглежда така:

http://img38.imagefra.me/img/img38/6/6/1/panevdd/f_n24m_d5611d7.png

Не пипай нищо друго по програмата, само я стартирай и виж какво ще покаже.

2. Въведи и изпълни следните коменди в Command Prompt:

ipconfig /renew

arp -d *

nbtstat -R

nbtstat -RR

ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

netsh winsock show catalog

3. Отвори с Notepad файла C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts и публикувай съдължанието му тук или прикачи самия файл.

Сподели другаде

Аз не съм спец по тези въпроси ,но ще ти подхвърля идея просто . На служебният компютър имах инсталирана NOD-32 и имах големи проблеми с интернет връзката,деинсталирах я и инсталирах антивирусната на Microsoft и от тогава нямам никакви проблеми.Не знам дали има връзка,но прочетох в предишната тема в която беше писал, и видях ,че ползуваш NOD.
Сподели другаде

Ето какво показа програмата:

http://store.picbg.net/thumb/55/7A/5be928cd40de557a.jpg

А това е файла от C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

hosts.rar

@DIMITAR_682 в другата тема писах ,че ми изтича лиценза на Нод32 и все още не съм решил дали да инсталирам MSE или Avast-5!

Сподели другаде

Файла hosts е чист; Winsock също изглежда, че е добре.

DIMITAR_682 е прав - изключи/деинсталирай всякакви антивирусни/antispyware/firewall програми и провери дали има подобрение; опитай и режима Safe Mode with Networking.

Сподели другаде

Nod32 е на път да си отиде понеже му изтича лиценза, но все още се колебая между Авсаст-5 и MSE?! Защитни стени нямам (като програми) и тази вградената в уиндоус е изключена (даже и тая на рутера е изключена)! Ще пробвам през Safe Mode with Networking да видя дали ще има проблеми!
Сподели другаде

Nod32 е на път да си отиде понеже му изтича лиценза, но все още се колебая между Авсаст-5 и MSE?!

Разгледай и Avira AntiVir Personal. Като цяло съм доволен и от трите програми, нямам сериозни забележки.

Сподели другаде

През Safe Mode with Networking не открих проблемите за които писах! За сега инсталирах MSЕ за да видя дали е от антивирусната проблема, и за сега не го откривам със скайпа! Обаче отварянето на страниците в интернет пак има проблема, не е чак така както беше (сега поне има страници които направо си се отварят без повторен опит за отваряне)! Същото е положението и с МВАМ и SAS, ето какво ми показват при първоначален опит за обновяване:

http://store.picbg.net/thumb/22/1A/4f8c8caeea88221a.jpg http://store.picbg.net/thumb/27/F3/3fe87fa7a21527f3.jpg

И кото повторя опита за обновяването започва?!

За сега са само тези проблеми останали с браузърите , MBAM и SAS?!

Сподели другаде

Отвори мрежовите връзки (Start -> Control Panel -> Network Connections) и забрани всички връзки, с изключение на Local Area Connection.

Може да имаш инсталирана Bluetooth или някаква друга връзка и Windows да проверява първо нея при опит за свързване с мрежата.

Сподели другаде