Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!Значи,проблема е следния.След като преинсталирах вчера 7-цата,Ultimate x 86,качих последната версия на Mozila от сайта им.Проблема обаче е че,забива.Значи като е отворен един или няколко прозореца и тръгна да отварям нов,при отварянето не ми излиза началната страница,а цялото поле е сиво и не зарежда нищо.Най-интересното е,че като затворя всичко и пусна CCleaner,програмата ми показва че Mozila не е затворена и ще прескочи почистването,а всички прозорци са затворени.На Mozila съм изключил настройките за табовете,защото предпочитам да ми се отварят в нови прозорци.Сега качих по-стара версия на Mozila - 3.5.11 и при нея поне за сега всичко си се отваря нормално и не е забивала и не се е появявало сивото поле.Някъкви идей от какво може да е това с последната им версия?С лап-топ HP 4510s съм.
Сподели другаде

Това съм го забелязал и при мен - v3.6.8.Не ми забива, но съм забелязал че като затворя програмата и след няколко минути проверя в Task Manager-a стои стартиран процес "firefox.exe".Изключвам го ръчно.Също така ми направи впечатлени, че след последния ъпдейт на Мозилата, на няколко пъти миизлиза че "Mozilla.....stop working" и се рестартира сама.

С windows 7 home premium 32 бита съм.

Сподели другаде

Това съм го забелязал и при мен - v3.6.8.Не ми забива, но съм забелязал че като затворя програмата и след няколко минути проверя в Task Manager-a стои стартиран процес "firefox.exe".Изключвам го ръчно.Също така ми направи впечатлени, че след последния ъпдейт на Мозилата, на няколко пъти миизлиза че "Mozilla.....stop working" и се рестартира сама.

С windows 7 home premium 32 бита съм.

Еми аз си реших проблема с по-стара версия и изключване на ъпдейтите на Mozila,но ми е интересно от какво може да се получава така.Това е браузерът който най-много уважавам и ползвам,но нещо май взеха да се излагат и те.

Сподели другаде

Може да kill-неш процеса и с едно bat файлче, за да не ровичкаш.

Относно проблема-Той не е от днес или от вчера.

От доста време чувам оплаквания от подобно естество от хора на различни места.

Но за толкова полван и известен браузер...Това, че не са отстранили тези проблеми за мен си е просто срамно за тях.

Сподели другаде

Това съм го забелязал и при мен - v3.6.8.Не ми забива, но съм забелязал че като затворя програмата и след няколко минути проверя в Task Manager-a стои стартиран процес "firefox.exe".Изключвам го ръчно.

Абсолютно същия проблем е и при мен с v3.6.8. Аз съм с Windows XP SP3. Когато съм в интернет нямам почти никакво натоварване на компа. Когато затворя програмата /Mozila/ компа страшно се натоварва-над 97% и се налага ръчно в Task Manager да премахна firefox.exe. Не го ли направя, компа става бавен, а ако пусна някакво видео понякога накъсва. Ако случайно забравя, не мога да изключа нормално по-късно и съмия комп. Освен и аз да върна по-стара версия, че така съм вече от 1-2 месеца :crosseyes1:

Сподели другаде

Eто ви one click решение, за да не ровичкате по Task Manager-а

@echo off
taskkill /f /im firefox.exe

Запазвате с разширение .bat

После двоен клик, за да спрете FF.

Aз съм си на Opera и проблеми нямам ;)

п.п много ги обичам тези bat файлове...:)

Сподели другаде

Ами то от много "творчество" так става понякога - развалят нещо си. Не я ползвам от версия 3.5.3 - дотогава работеше добре, ама я изоставих постепенно за сметка на Internet Explorer 8 (сега някой ще каже, че непрекъснато го хваля). Не ми е необходим повече Mozilla Firefox.
Сподели другаде

Eто ви one click решение, за да не ровичкате по Task Manager-а

@echo off
taskkill /f /im firefox.exe

Запазвате с разширение .bat

После двоен клик, за да спрете FF.

При мен след излизане от нета, проблема си остана. Пак затварям ръчно firefox.exe :(

Сподели другаде

При мен след излизане от нета, проблема си остана. Пак затварям ръчно firefox.exe :(

Идеята на скрипта е да автоматизира килването на процеса на Firefox, за да не ровиш из TaskManager-а и т.н

Всеки път, когато затвориш браузера кликваш върху създаденият bat файл с този скрипт, за да убиеш и процеса на Firefox

Сподели другаде

От вас научавам , за ''проблемите'' с мозила. 8-ми месец ( оттогава я ползвам под 7-цата)...нито един краш или какъвто и да е друг проблем. Накратко - никога не съм я виждал да крашва под 7-цата.Колкото и невероятно да звучи, възможно е проблема да е в задклавиатурното устройсто.

Идеята на скрипта е да автоматизира килването на процеса на Firefox, за да не ровиш из TaskManager-а и т.н

Всеки път, когато затвориш браузера кликваш върху създаденият bat файл с този скрипт, за да убиеш и процеса на Firefox

Не знам каква е ''идеята'', но това е абсолютно безсмислено. Първо, че не е решение на проблема. Второ, адски неудобно е при всяко затваряне на браузъра, да правиш допълнителелн клик за да го затвориш. Трето има и други браузъри, ако потребителя не намери решение, a решение винаги има. Прави впечатление, че нито един от потребителите, оплакал се от проблем с браузъра, не каза , дали след деинсталирането на браузъра е почистил остатъците от него в appdata и регистрите. Не е споменато, дали след това, при чиста инсталация на браузъра, какви добавки е инсталирал. Дали има тулбари, скайп екстри и т.н.

Сподели другаде

Не знам каква е ''идеята'', но това е абсолютно безсмислено. Първо, че не е решение на проблема. Второ, адски неудобно е при всяко затваряне на браузъра, да правиш допълнителелн клик за да го затвориш. Трето има и други браузъри, ако потребителя не намери решение, a решение винаги има. Прави впечатление, че нито един от потребителите, оплакал се от проблем с браузъра, не каза , дали след деинсталирането на браузъра е почистил остатъците от него в appdata и регистрите. Не е споменато, дали след това, при чиста инсталация на браузъра, какви добавки е инсталирал. Дали има тулбари, скайп екстри и т.н.

1.Някъде да съм писал, че е решение?

2.WoW, толкова МЪРЗЕЛИВ потребител не съм виждал, все едно един клик отгоре ще го убие?

Или то е по-лесно да викаш Task Manager, да ровиш за процеса на FireFox и да го затвориш.

Колко клика станаха до тук??

Или ти си играеш цял ден на отвори-затвори браузера? Защото моята Opera седи със седмици отворена, правя Hibernate на системата и пак си я пускам

3.Май имаше една тема на NightRaven-Хората искат FF, аз по никакъв начин не искам да се възпротивя на желанието им.

4.Ако знаех къде и какво в регистрито осира инсталацията на FireFox и за това щях да напиша скриптче, но в момента не ми се занимава.

Сподели другаде

Странно е обаче ,че Мозилата прави проблеми само с Уиндоус?!

До като при Линукс няма никакви проблеми с този браузър (а го има във всички дистрибуции които съм ползвал)!

Сподели другаде

1.Някъде да съм писал, че е решение?

2.WoW, толкова МЪРЗЕЛИВ потребител не съм виждал, все едно един клик отгоре ще го убие?

Или то е по-лесно да викаш Task Manager, да ровиш за процеса на FireFox и да го затвориш.

Колко клика станаха до тук??

Или ти си играеш цял ден на отвори-затвори браузера? Защото моята Opera седи със седмици отворена, правя Hibernate на системата и пак си я пускам

3.Май имаше една тема на NightRaven-Хората искат FF, аз по никакъв начин не искам да се възпротивя на желанието им.

4.Ако знаех къде и какво в регистрито осира инсталацията на FireFox и за това щях да напиша скриптче, но в момента не ми се занимава.

1. като не е решение, защо го предлагаш? Не виждам, потрбителя да е питан нещо съществено, да е направил всичко нужно за решаване на проблема и едва след като е опитано всичко, като крайно решение да се ползва скрипт за целта.

2. това е все едно да кажеш на потребител, на който му забива компа ''що не дръпнеш кабела или бушона на ел.таблото за да го спреш''. Не е до мързел, разбираш ли?

3. За това и казах - решение винаги има. А че потребителя с проблема не е дал никаква информация, за да му се помогне адекватно и от друга страна, не е попитан за такава, е отделен въпрос.Най-елементарното е след деинсталация на браузъра, да се почисти с програма като ccleaner, ръчно да се изтрият папките на браузъра от appdata и ръчно почистване на регистрите. Рестарт, инсталация на браузъра и да се види без добавки как се държи. След това една по една и тестване. Това е.

Сподели другаде

1. като не е решение, защо го предлагаш? Не виждам, потрбителя да е питан нещо съществено, да е направил всичко нужно за решаване на проблема и едва след като е опитано всичко, като крайно решение да се ползва скрипт за целта.

2. това е все едно да кажеш на потребител, на който му забива компа ''що не дръпнеш кабела или бушона на ел.таблото за да го спреш''. Не е до мързел, разбираш ли?

3. За това и казах - решение винаги има. А че потребителя с проблема не е дал никаква информация, за да му се помогне адекватно и от друга страна, не е попитан за такава, е отделен въпрос.Най-елементарното е след деинсталация на браузъра, да се почисти с програма като ccleaner, ръчно да се изтрият папките на браузъра от appdata и ръчно почистване на регистрите. Рестарт, инсталация на браузъра и да се види без добавки как се държи. След това една по една и тестване. Това е.

Иии след ръчното почистване на регистрито от някой, който си няма и идея какво прави Windows да се скапе?

Или по-добре да се ползват програми като RevoUnistaller?

Скрипта е тук, поради факта че съм виждал потребители при който проблемът незнайно защо така и не се решава.

Иначе да, нека се деинсталира браузера с RevoUnistaller, пък да видим.

След това да се провери и за остатъци в Appdata..

Сподели другаде