ikar777 Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 Здравейте.Преди няколко дни компютъра ми даваше син екран през 3-4 минути или при всяка пусната по-тежка програма или игра.Посъветваха ме да променя тайминга на рам паметта на 6-6-6-18,направих го но сега дори и не ми отчита сините екрани на Windows-а с програмата "BlueScreenView".Само премигва в син екран и се рестартира.Така показва и "Преглед на хронологията за надеждност и хронологията с проблеми на компютъра"->Windows е неправилно изключен.Как мога да си настроя правилно биоса?Ето и системата ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 Таймингите на паметта ги остави по подразбиране, както и честотите и напреженията на процесор/RAM.Кажи какви са температурите и захранващите напрежения на основните компоненти.Напиши някаква информация за синия екран - код на грешката, например, би бил много полезен в случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ikar777 Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Току що завърших поредната преинсталация...Пуснах след това "memtest",на чисто,без никакви инсталирани програми и приложения.Само с актуализацийте.Естествено първо на едната плочка после на другата.На първата,която си беше отначало(имам в предвид с конфигурацията),нямаше никакви грешки до 100 процента.На втората купена наскоро,до 100 процента показа 7 грешки...Тъй като е още в гаранция,смятам да я сменя.Ето всички показания от "CPU-Z",с една работеща плочка рам от 2 гб.П.С.:Немога да кажа нищо за синият екран,той просветва само за секунда и след това компютъра се рестартира,без после да има нещо отбелязано в "BlueScreenView"... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 Можеш да забраниш автоматичното рестартиране при поява на син екран, кажи само с коя ОС работиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ikar777 Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Windows 7 Ultimate x64Проблема ми е че като сложа и двете плочки и през 2-3 минути рестартира с показване на син екран за части от секундата без да ги отчита в "BlueScreenView"...И ми показва това:"Windows е неправилно изключен" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 Тук e описано как се забранява автоматичното рестартиране, но щом с едната платка RAM няма проблеми, извода е ясен.Не разбрах точно какви са характеристиките на всяка платка RAM поотделно; ако работят на различни честоти, опитай да настроиш в BIOS паметта да работи с честотата на по-бавната платка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ikar777 Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Едната е:"DIMM1: Transcend JM800QLU-2G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)"Другата,със седем грешки е :"DIMM3: Melco 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)"Разбирам че за да работят евентуално и двете платки,трябва да се настрой нещо в биоса,обаче аз незнам как се прави това?!?До сега въобще не съм пипал настройките в биоса.Може ли да ми обясниш какво по-точно трябва да направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 В меню Advanced -> Chipset Configuration -> DRAM Frequency избираш стойност 400MHz.Ако отново има проблеми, можеш да опиташ със стойност 333MHz, но при това положение е по-добре да потърсиш друга платка RAM, така, че характеристиките на двете платки да са еднакви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ikar777 Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Благодаря много за съвета!!!А другите опций на "Auto" ли да ги оставя,както са си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 Да, всичко останало остави с настройки по подразбиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valinov Публикувано Септември 16, 2010 Report Share Публикувано Септември 16, 2010 Здравейте.На два пъти,когато ми се понатовари компа и ми излиза този син екран ,но незнам какво да правя.Моля помагайте. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 16, 2010 Report Share Публикувано Септември 16, 2010 Хардуерните компоненти какви са? Как са температурите на дънната платка, видео картата, процесора, твърдия диск? Как са напреженията на захранването? Какво точно разбираш под "понатовари"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valinov Публикувано Септември 17, 2010 Report Share Публикувано Септември 17, 2010 Хардуерните компоненти какви са? Как са температурите на дънната платка, видео картата, процесора, твърдия диск? Как са напреженията на захранването?;;;.Под натоварване разбираите - вкл. браузер (ФФ), играя counter-strike 1.8 говора по skype в конферентен разговор с приатели и всичко това едновремено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 17, 2010 Report Share Публикувано Септември 17, 2010 Ето го и проблемът. Напрежението по 12-волтовата линия е ниско. По принцип е възможно EVEREST Ultimate да има проблеми с интерпретацията на данните от датчика или самият датчик да не отчита както трябва, което да води до отклонения, но не и чак такива. За да е сигурно, че отчитанията са точни, трябва да направи замервания с мултицет. Към края на тази тема е описано точно. Ако замерванията потвърдят такива големи отклонения (и въобще над 5%), значи проблемът наистина е в захранването. Така става, когато се ползват евтини китайски боклуци. P.S.: не знам тази температура на видео картата дали е отчитана по време или веднага след натоварване. Ако да, значи е наред. Ако е в режим на бездействие, е малко височка и ще е добра идея да се опиташ да постигнеш малко по-добра циркулация на въздуха в кутията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valinov Публикувано Септември 19, 2010 Report Share Публикувано Септември 19, 2010 Благодяря за съветите.Възможно е да е от захранването,защото 12v линията е наистина в тази граница.Ще търся ново захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост