leon70 Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Интересува ме колко дълго изкарва СД-то на лаптопа като работни цикъла/запис/.Има ли програма,с която да се тества дали е за смяна-проблемът е,че сд-то ми плаче за смяна и не мога да преценя дали си е отишло от работа/а то е работило доста интензивно-в режим на запис/ или има някакъв друг проблем - хардуерен/не е драйвер,не е вирус или зацапан лазер и други подобни дребнави/но понякога важни/ на пръв поглед неща/.Изключително рядко тръгва да отваря папки,а запис отказва да прави.Everest и PCWizard не го откриват като устройство/а драйвера е читав/.Ясно ми е,че е за смяна,но ме интересува дали всички сд-та за лаптопи имат ограничен живот или има някое кораво като модел,което евентуално да си поръчам и сложа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Няма такъв параметър.Може да изкара 10 години и повече и да с ескъсаш от записване, може на 2-ия месец да се прецака , без да си записал и 1 CD.Ако си сигурен , че всичко със софтуера е наред.Дай да го почистят и виж как ще се държи след това.С каква ОС си , тъй като сега се сещам скоро имах проблем с CD , като твоя.Ако си с Vista или 7 има един тул на Microsoft -> http://support.microsoft.com/gp/cd_dvd_drive_problemsПробвай с него първо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Всички CD-та изкарват малко, а тези за лаптопи - още по-малко. На всичко отгоре, моделите, които циркулират в магазинната мрежа са основно несполучливи. Имай в предвид, че даже и (почти) да не го ползваш има съществена вероятност да се развали след няколко години. Може би си забелязъл, че няма уредба на години, на която да и работи CD-то. Това не е случайно. Аз не бих записвал редовно на него. Моето даже не бих го сменил, ако не беше примитивния BIOS и също толкова примитивния XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Август 20, 2010 Author Report Share Публикувано Август 20, 2010 Операционна система - XP SP2 Professional,лаптопа е на 1година и 6 месеца,около 500 записа със CD-то.Знам,че няма нищо вечно,но и тези СД-та с USB накрайници са още по-калпави/200-300 записа и в кофата за боклука/.Машината е пазена,не е оттървана и удряна сериозно.Днеска звънейки по сервизи се наслушах на всякакви глупости от сорта на лазер се чисти само с филтър от цигара/от уж реномиран сервиз/ до евентуално от високи температури някъде да има прекъсната спойка/като се има напредвид,че от 200 градуса нагоре става някакво разпояване /.Ще поръчам чисто ново СД за модела и ще видим дали проблема ще се реши./цени от 75лева до към 130лева според фирмата доставчик,на сайта на SONY-40 лева + доставката - просто нямам думи/. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Не си взимай SONY, доскоро бяха ужасни. Не вярвам нещо да се е променило. Даже, като се замисля, едва ли са правили повече от 5 поносими модела до сега. Ако лаптопът ти е SONY, пак не пречи да му сложиш друга записвачка. Проучи, дали нямаш в инструкциите описание, как се прави това. Общо взето трябва да свалиш пластмасовият капак на шейната (при някои модели е излишно, понеже е правоъгълен и новата фурна идва с подобен), да развиеш няколко винта и да издърпаш за шейната или самото устройство. То ще се плъзне навън. Новото влиза пак с плъзгане, а каплунга сам се зацепва. За записите - може, но ако ще записваш, по-добре ползвай "голяма" записвачка на PC. И качаството на запис е по-добро и живота по-дълъг. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Лаптопа е Aser 5738 Z,за записвачката ме предупредиха,че трябва да е за модела иначе има вероятност куплунга да не отговаря/дали е вярно,или гледат да си пробутат залежалите боклуци/.Според мен би трябвало куплунга да е стандартен и да няма проблем с например LG записвачка/доста добри отзиви чух/,PHILIPS смятам,че също е добър избор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 И според мен не е вярно, въпреки че не съм ги гледал скоро. Една разходка из сайтовете обикновенно е достатъчна. Плюс това, като измъкнеш старата, ще разбереш какво да купиш. Аз също взех LG, за PHILIPS просто не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Благодаря за отделеното време.Ще изкарам старата и ще я сменя с нова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост