Jump to content

Препоръчан пост

Ами да, Windows-а ми е нелегален! Какво да правя сега?

Можеш да се свържеш с Microsoft, за да обсъдите проблема.

Съветвам те да прочетеш (в случай, че не си) Правилата на форума, с които си се съгласил при регистрацията си.

Сподели другаде

• Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Значи, сега си включих автоматичните ъпдейти и стана като предния път (от което се страхувах) - непрекъснато намира някакви ъпдейти, изобщо не свършват, това жълтото постоянно стои там. Нормално ли е да са толкова много? Досега как е можел без тях? Постоянно ли трябва да ги инсталирам? Ако наистина ще е така и трябва непрекъснато да инсталирам ъпдейти, кажете ми нещо за този втори вариант със спирането им и периодичното сканиране с Microsoft Baseline Security Analyzer. Все пак кой е по-добрия вариант?

А, и друго нещо - при всяко пускане на компютъра ми излиза Installation Wizard на този Windows Genuine Advantage Notifications, за който говорихте. Има Next и Cancel и аз давам Cancel, но то следващия път пак излиза. Как да го махна?

Между другото, сложих Service Pack 3. Благодаря!

Сподели другаде

Значи, сега си включих автоматичните ъпдейти и стана като предния път (от което се страхувах) - непрекъснато намира някакви ъпдейти, изобщо не свършват, това жълтото постоянно стои там. Нормално ли е да са толкова много? Досега как е можел без тях? Постоянно ли трябва да ги инсталирам? Ако наистина ще е така и трябва непрекъснато да инсталирам ъпдейти, кажете ми нещо за този втори вариант със спирането им и периодичното сканиране с Microsoft Baseline Security Analyzer. Все пак кой е по-добрия вариант?

А, и друго нещо - при всяко пускане на компютъра ми излиза Installation Wizard на този Windows Genuine Advantage Notifications, за който говорихте. Има Next и Cancel и аз давам Cancel, но то следващия път пак излиза. Как да го махна?

Между другото, сложих Service Pack 3. Благодаря!

Ъпдейтите са много, защото са се натрупали, понеже не си ги инсталирала.

Мисля, че с изключени ъпдейти и ползаване на MBSA ще ти е по-удобно, стига да сканираш редово - поне в месеца ведъж. Естествено, за инсталацията ще е нужна и твоята намеса. Не оставяй нещата на самотек :)

Windows Genuine Advantage Notifications няма да миряса, докато не ти провери Windows за легитимност. Можеш да пробваш да го премахнеш с RemoveWGA 1.2. Това е легално приложение, но не знам доколко ще свърши работа.

Друго, за което се сещам и може да се пробва е:

1. Отваряш My Computer => Tools => Folder Options => Табът View => Слагаш отметка пред Show hidde files and folders и натискаш Apply.

2. Отваряш My Computer => Дял C => Отваряш папка WINDOWS. Трябва, наред с другите папки да ти се появят и едни по-бледи и със сини надписи (по принцип, те са скрити папки). Търсиш папка с име $NtUninstallKB905474 => Отваряш я и търсиш spuninst.exe. Стартираш го. Служи за премахване на даден ъпдейт, ако след инсталирането му се повявят проблеми.

3. Скриваш пак папките, по начин обратен на описания в т.1.

Сподели другаде

Това, че са се натрупали и затова са много, означава ли, че някога ще свършат или поне ще се появяват по-рядко?

А ако ги изключа и ползвам MBSA, няма ли пък тоя път да ми натяква, че компютъра ми е под риск, защото са ми изключени авт. акт.?

RemoveWGA ми казва "Microsoft WGA Notification Tool is not currently active on your system".

А тази папка $NtUninstallKB905474 не ми я намира. Нямам я.

Сподели другаде

Ето как стоят нещата. Microsoft пуска обновления за Windows веднъж в месеца. Това става всеки втори вторник от даден месец. На този ден се пускат всички обновления за месеца накуп. Ти имаш доста, защото досега не си инсталирала явно никакви и те са се натрупали. Ако ги инсталираш всички, не би трябвало да имаш други обновления до втория вторник на септември, когато ще се появи следващата партида.

Ако използваш MBSA и изключиш автоматичните обновления, да, ще ти се натяква, че са изключени, но ти винаги можеш да настроиш Security Center да не те занимава с това: отваряш Security Center от иконата му долу до часовника, кликаш Change the way security center alerts me, махаш отметките от елементите, за които не желаеш да бъдеш уведомявана, и потвърждаваш с OK.

Ако не желаеш да бъдеш уведомявана за абсолютно нищо, можеш директно да спреш услугата: Start -> Run -> пишеш services.msc -> ОК -> двоен клик върху Security Center услугата -> от падащото меню избираш Disabled и кликаш бутон Stop -> OK.

Относно съобщението за инсталацията, което ти се появява, ще е добре да дадеш снимка.

Сподели другаде

Отвори Windows Explorer. От меню Tools избери Folder Options... и после View. Увери се, че опцията Show hidden files and folders е избрана и че опцията Hide protected operating system files няма отметка и кликни OK. Отвори папката C:\Documents and Settings\All Users\Application Data и в нея трябва да има папка Windows Genuine Advantage. Изтрий последната и повече не трябва да се появява инсталацията при стартиране.
Сподели другаде

Ако Уиндоуса ти е легален направи я тази проверка след това иинсталирай и ъпдейтите и приключваш.Ъпдейтването на системата не е нищо страшно просто го направи и се не бой.Ако Уиндоуса ти е нелегален тогава ще ти излиза съобщение за това ,че копието което ползуваш е фалшификат.
Сподели другаде

Моите уважения администратори, модератори, commando .... Извинявам се, че съм подвел потребителя. Занимавам се от малък с програмиране, учих, завърших. Работя като програмист, администратор данни, системен администратор. Но изглежда вие знаете много повече. Съжелявам че се опитах да помогна. А пък ИЕ си го ползвайте със здраве (кошмара за всеки web дизайнер!). :thumbsup:

И не знам това "off topic", какво точно ще рече. Прочетете втория коментар на потребителя, и по-точно - "Какво трябва да правя, за да се предпазя от вируси и да не ме навестяват повече? Как да се грижа?". А заглавието е "Много вируси!". Как бихте коментирали това заглавие. Извинявам се отново ако съм обидил някого.

Сподели другаде

И не знам това "off topic", какво точно ще рече. Прочетете втория коментар на потребителя, и по-точно - "Какво трябва да правя, за да се предпазя от вируси и да не ме навестяват повече? Как да се грижа?". А заглавието е "Много вируси!". Как бихте коментирали това заглавие. Извинявам се отново ако съм обидил някого.

Вероятно имаш предвид този коментар? В случая, мисля че потребителят е отбелязъл, че неговият пост е "off topic" - вмятане на забележка извън темата, а не че твоя пост е бил извън нея. :)

Спокойно, не ти се сърдим :) Оценяваме желанието ти да помогнеш. Критиката не е лошо нещо, когато е градивна. Мисля, че нашата с колегата беше такава. Не се обиждай. :)

Сподели другаде