mireto Публикувано Юни 14, 2006 Report Share Публикувано Юни 14, 2006 От 9-ти юни стартира националната кампания на БНТ „Великите българи”.БНТ започва реализацията на телевизионния формат „Великите българи”, по модела на Би Би Си “Great Britons”. След успешното реализиране на проекта през 2002 г. във Великобритания, той се продуцира и в Германия, Франция, ЮАР, САЩ, Канада, Холандия, Финландия, Белгия и Чехия. Във всяка една от страните, реализацията му предизвиква национален дебат относно това кой заслужава да бъде определен като велик, какви са критериите, на които трябва да отговаря една велика личност. Идеята на „Великите българи” е не да пренапише историята, а на базата на широк дебат да проверим каква е нашата ценностна система.Според формата кампанията преминава през няколко етапа – номиниране на личности, определяне на Топ 100, избиране на Топ 10 и крайната цел – изборът на най-великия българин на всички времена. Своето предложение можете да направите на сайта на кампанията – линк, като попълните специално разработения формуляр. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Юнак Публикувано Юни 14, 2006 Report Share Публикувано Юни 14, 2006 Своето предложение можете да направите на сайта на кампанията – www.velikite.bg, като попълните специално разработения формуляр.Празен ти е линка! Идеята иначе е велика..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Юни 14, 2006 Author Report Share Публикувано Юни 14, 2006 Хахаха, ами като не съм сложила такъв Оправих го, мерси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Юни 14, 2006 Report Share Публикувано Юни 14, 2006 Ох, идеята е добра, ама дочувам, че сред предложенията имало и гласове за Азис...срам, срам о неразумний юроде... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Don_Toni Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Аз не мисля, че идеята е хубава, българската история за щастие е обемна и доста по-стара от тази на повечето европесйки страни и няма да бъде справедливо да се избере кой е по по най. Нито епохите могат да се сравняват, нито делата на хората. Можем ли да сложим рамо до рамо Левски и цар Симеон или Ботев с Аспарух, можем ли да сравним спортните с културните постижения или политическите с икономическите. Ако изберем Левски за най-великия българин, това няма ли да е пренебрежение към делото на Софроний или към делото на Асен и Петър. А за присъствието на Азис просто не мисля да коментирам. Освен това кой е този , който има право да определя и класифицира делата на предците ни? Аз или Иван или Петко или който и да е. Кой съм аз ,че да преценявам и оценявам такива велики хора? Самата История отрежда на всеки му заслуженото място в нея. За мен тази класация е абсурдна и обидна, защото те (организаторите) превръщат българските исторически личности в участници от Биг Брадър и ни карат да гласуваме за тях с СМС, обаждания и т.н. Това е обидно за нашата си история - защото някои хора в стремежа си да правят кинти са способни да потъпчат всякакви ценности и норми. Знам че това е някаква мащабна кампания започната от ББС - но аз лично няма да участвам и да гласувам за подобни унижаващи историята ни анкети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Don_Toni съгласен съм с теб класацията е безмислена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост