ozic Публикувано Август 19, 2010 Report Share Публикувано Август 19, 2010 ОС ми е Уин 7. От опциите двам да се показват скритите папки и файлове. След това влизам в Program Files -> All Users -> ... и стигам до папките Start Menu, Application Data, ... Когато кликна да ги отворя ми изписва, че не може. Операцията не е позволена :(. Пробвах да вместо All Users да вляза от потребителският акаунт, но пак ми изписва съюото съобщение. Преди можех да влизам. Къде е проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 20, 2010 Author Report Share Публикувано Август 20, 2010 Опитах разни неща, но пак не ми дава достъп :(. Бях дал лаптопа на ремонт и оттогава стана така. Да не ми да са ми човъркали акаунтите и да са забранили нещо. Вчера разучавах една програма и по едно време излезе съобщение, че трябва дасъм администратор, за да направя еди какво си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Най вероятно акаунта не е с администраторски права. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 20, 2010 Author Report Share Публикувано Август 20, 2010 Как да го оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Отваряш Control panel->User Accounts->твоят акаунт->Change Account Type->маркираш->Administrator.Другия вариант ако акаунта е садминистраторски права , е да промениш правата на самата папка.Десен бутон на папката->Properties->Security->гледаш дали акаунта с който си в момента има права за тази папка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 20, 2010 Author Report Share Публикувано Август 20, 2010 Акаунта е с администраторски права. Вроият вариант също не помага. Пак излиза същото съобщение :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Не ти дава да промениш правата за достъп на акаунта или ..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 20, 2010 Author Report Share Публикувано Август 20, 2010 Акаунта си е администраторски. Не ми дава да го направя потребителски, но нали трябва да е администраторски. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Имах предвид да отидеш до папката която не ти дава да отвориш.Десен бутон в/у нея->Properties->Security->Виждаш твоят акаунт дали има права над тази папка, най вероятно няма.Затова маркираш Full control , за твоя акаунт и даваш ОК.Ако не ти позволява и това трябва в Advanced опциите да направиш твоя акаунт да е Owner.И ако трябва след това да разрешиш Full Control.Ако не се оправиш дърпаш този файл -> http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/78962d1276656458-take-ownership-shortcut-take_ownership.zip , раззархивираш и добавяш към регистрито - Add_Take_Ownership.reg - .След което отиваш до папката -> десен бутон Take_Ownership(в контекстното меню вече ще имаш тази опция и може да правиш това с всяка папка) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 20, 2010 Author Report Share Публикувано Август 20, 2010 "Имах предвид да отидеш до папката която не ти дава да отвориш.Десен бутон в/у нея->Properties->Security->Виждаш твоят акаунт дали има права над тази папка, най вероятно няма.Затова маркираш Full control , за твоя акаунт и даваш ОК" - това е направено. Къде е това Advanced? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 Ако не се оправиш дърпаш този файл -> http://www.sevenforu...e_ownership.zip , раззархивираш и добавяш към регистрито - Add_Take_Ownership.reg - .След което отиваш до папката -> десен бутон Take_Ownership(в контекстното меню вече ще имаш тази опция и може да правиш това с всяка папка) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Не мога да го изтегля - дава, че няма такъв адрес. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 21, 2010 Report Share Публикувано Август 21, 2010 Ето работещ -> http://dox.bg/files/dw?a=ca16b96895 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Август 21, 2010 Author Report Share Публикувано Август 21, 2010 Не знам какъв е този файл дето ми даде и дали няма да повреди системата, но върши работа. Благодаря . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост