Jump to content

Здравейте! Имам голям проблем със звука на компютъра.

teodora1111

Препоръчан пост

Качих си драйварите за звука но звук така и не се появи. Бих искала да разбера дали звуковата карта не се е прецакала но не зная как. Моля помогнете.
Сподели другаде

Драиварите които свалих са за AC'97 Audio Codecs а Windows XP Professional Version 2002.

Определих какво да сваля чрез програмата Everest при което се появи Audio Adapter Realtek ALC655 @ Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller [C-0] по този начин се сдобих с AC'97 Audio, но не зная какво е имало преди да възникне проблема.При което всички икони в Sounds and audio станаха активни.В момента на теория,според това което прочетох, би трябвало да имам звук но истината е съвсем различна. Единствения звук който се появява е пищенето когато допусна грешка но той така и инече не е изчезвал.

Възможно ли е да ми е изгоряла звуковата карта (въпреки че има звук) и ако е така как да проверя?

Моля Ви помогнете :help:

Сподели другаде

Кажи точния модел на дъното, да не би да е необходимо инсталирането на универсален драйвер за аудиоустройства преди инсталацията на драйверите за звука.

Казваш, че нямаш звук; това означава ли, че player-ите също не "свирят"?

Сподели другаде

Здравейте отново!

Качих си драиварите но пак няма звук (пробвах няколко пъти без резолтат), стана голяма каша реших да преинсталирам и да кача всичко наново (доста играчка е)но нямаше ефект. Както и да е казаха ми да си "поиграя" с BIOS-а и всичко ще е наред, но не се получи.

Оказа се че дъното е сменяно и след това не е ползван компютъра така че не се знае дали след смяната на дъното не е ползван компютъра. Възможно ли да съм попаднала на дефектно дъно?

Моля за помощ, ситоацията ми е изключително странна!

Сподели другаде

За да провериш дали работи изобщо звуковата карта/чип - свали някой линукс - запиши го на диск(знаеш ли как точно става?), зареди от диска и пусни нещо да свири. По-известните линукси би трябвало да имат включени подходящи драйвъри...Този звук(от грешките) - от тонколоните ли идва?
Сподели другаде

Първо каза, че няма звук. После каза, че има звук. Какъв точно е проблемът?

Ако си преинсталирала Windows и след това си инсталирала само драйвера, който panevdd ти даде, би трябвало всичко да е наред. Ако това не е помогнало, значи е възможно самата звукова карта или дъното да имат дефект.

Сподели другаде

Звука е от компютъра а не от колонките, но проблема не е в тях те си функционират нормално. Преинсталирах компютъра и качих единствено драйвера за звука на дъното от сайта на ASUS и пак няма звук.
Сподели другаде

Какво ще рече "Звука е от компютъра а не от колонките".Имаш монитор с вградени високоговорители или .... Пищенето което се появява , ако това имаш предвид като казваш , имам звук ,няма нищо общо.Това е отделен елемент и няма връзка със звуковата карта.

Ето линк с драйвърите -> http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us.

Поразрових се малко в нета , има проблеми с това дъно явно.Решенията които казват са различни. От опция в биоса до джъмпери на дъното :).Та ето извадки от тях ...

И аз имам същото дъно, много орязано: няма PCI Express слот; липсват и два слота за RAM. Но към темата: проблема със звъка мисля не е от BIOS-а, а от джъмпери на дъното, тъй-като успях да изкарам звук но от предния панел вързан към AAFP1 на дънната платка. Случайно ми беше попаднало ново дъно на ASUS, преди време, и там забелязах че има джъмпери на AAFP1, но уви не мога да си спомня как точно бяха разположени. Някой ако има ASUS-ко дъно, без да е включил Front Panel Audio, нека погледне и помогне на бедните, закъсали в мъглата другари.....

Поставих джъмпери и тръгна саунда

Джъмпер 1 м/у L-Out и L-In

Джъмпер 2 м/у R-out и R-In

Предполагам си задала на Azalia Controller да е Enabled , в биоса на Advanced таба.

Не съм сигурен дали не трябва да свалиш и Universal Audio Architecture (UAA).Или обратното да го махнеш преди да инсталираш драйвърите за аудиото.

Сподели другаде