Jump to content

търса програма за защтита от DDos

Препоръчан пост

ако някои има мнения по вапроса моля да ги даде защтото ме сасипаха от атаки имам сървар тои е java сървар опсявам да ги избегна някои от тях като постоядно смениям порта но съвсем скоро ще правим сървара на по нова версия на играта а там тази възможност е няма защтото със сяко сменяне на порта трябва да смениям System папката на играта а като сменям всеки ден система на играчите ще им писне да го сменят и ще почват да се махат ако имате някакви идеи

извинете ме за правописа кирелицата не ми се отдава

Сподели другаде

Можеш да пробваш защитни стени, които предлагат DDoS защита като например Comodo Internet Security, Sygate Personal Firewall, Sunbelt Personal Firewall или Outpost Firewall Pro. Надали обаче ще биха могли да спрат дадена DDoS атака, ако е направена както трябва.

По-добра защита е с помощта на рутер, но дори и такъв не би гарантирал защита срещу DDoS.

Сподели другаде

По-лесно ще бъде да помолиш човека, който ти прави DOS/DDOS да спре, отколкото да блокираш атаката. Използват се определени уязвимости по протоколите.

Ако искаш предпазване-режеш ICMP и т.н и оставаш на текстова основа.

Можеш частично да предпазиш самият компютър с хардуерна защитна стена, но това не значи, че атаката не може да запълни пълният капацитет на твоята интернет връзка и да си отрязан от света. То реално това е целта на подобни атаки-Да направят невъзможно нормалното подаване на услуги и т.н претоварвайки сървърите или запълвайки капацитета на връзката.

Не случайно DDOS е акроним на "distributed denial-of-service"

За DDOS атаки се използват цели botnet мрежи, от заразени компютри, които да флуудят и атакуват.За това е много трудно справянето с такава атака-реално може да идва от 10000 IP адреса по различни краища на света.

Реално нищо не може адекватно да те спаси от DDOS атака.

Ето схемата, по която се осъществява атаката

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3f/Stachledraht_DDos_Attack.svg/424px-Stachledraht_DDos_Attack.png

Сподели другаде

знам четох за DDos атаките но тук при мен не са чак текива геничета повечето са други сървари някои админ на друг сървар за да си превлече хора към неговят срива моят и във съответствие се полочава това (Server terminated abnormaly server terminated Press any key to continue) във конзолата има случеи във които както ти казваш като са повече хора направо триабва да си смениш OS/linux/win xp/ или направо компа се е едно но както казах тук не са чак толкова големи гени тук са някакви лапета които използват някакви програми направени на c++ или на някакф друг вид език за програмиране мен не ми трябва 100% защтита не че има такава искат ли да те хакнат си го прават

не знам дали знаете но java сърварите не са от наи издаржливите при голам натиск :/ трябва ми нещто което поне 30 40% от пакетите които пращат на сървара поне малко от тах да отклонява

благодария за вниманието :peace:

Сподели другаде

Значи по-скоро си говорим за DoS, отколкото за DDoS.

В този случай хардуерна защитна стена реално ще помогне, поне ще спаси сървера.

Те невалидните заявки може да отиват към него, но стената ще ги блокира, на тях няма да се отвръща.

Знам ги тези програмки...Аматьорска работа. Могат да имат ефект само ако интернетът на този, който атакува е по-бърз от твоят и запълнят капацитета на линията ти.

DoS атаките биват два основни вида:

1.Принуждаване на жертвата да се рестартира или да потреби всичките си ресурси, така че вече да не може да предоставя целевата услуга;

2.Възпрепятстване на комуникацията между жертвата и целевите потребители на услугата, така че те вече да не могат да я достъпват адекватно

Хардуерната защитна стена ще те спаси от първото, но ако се запълни капацитета на линията ти, няма да може другите, ползващи услугата да се свържат към теб.

Евентуално можеш да говориш с твоето ISP, да отрежат достъпа на това IP.

Сподели другаде

значи и защтитна стена ще сврши работа

а за моя интернет тикато достафчика ми не следи много много колко пускат постоядно ми е различен 60 мега бита Down/Upload 160 мега бита стигало ми е до 300 мега бита 150 Down и 150 Upload не знам какво прават там при тах но постоядно ми е различен сега от няколко месеца съм на 180 мега бита

Сподели другаде

Разликата между DoS и DDoS се изразява в следното:

При DoS атакуващият те напада от един хост/система. Това ще рече едно IP, което да блокираш и едва ли ще е достатъчно да запълни капацитета на линията на някой сериозен и по-голям сървър.

Хардуерната защитна стена ще пази сървера ти, който е цел за атакуващият, поемайки атаката върху себе си и опитвайки се да я блокира. Сърверът е спасен и е на сигурно.

При DDoS атаката идва от цели мрежи от компрометирани компютри в интернет(botnet)

Може да бъдеш нападан от хиляди места едновременно. Атаката е практически много трудно блокируема, но така или иначе, дори и да защитим сървера и той да не се претовари, отказвайки да изпълнява задълженията си, капацитетът на връзката до него може да бъде запълнен, което отново ще доведе до невъзможност за връзка с него и пак практически сайтът и т.н няма да може да изпълнява функцията си.

Под обсадата на DDoS са попадали и временно за кратък период падали дори Yahoo, eBay, web хостове и т.н

От DDoS няма как да се защитиш, от DoS все пак може и да стане, ако атаката не запълни целият капацитет на линията ти, с което връзката с твоят сървър да не може да бъде осъществена.

Сподели другаде