user39 Публикувано Август 12, 2010 Report Share Публикувано Август 12, 2010 Здравейте това е моят буфер захранил съм всички колонки с буфера http://jarcomputers.com/p_SPK51LOGX530 Буфера е с растояние от компютъра на 4 педи и като пусна силно музика бюрото малко трепти което е нормално също и така компа трепти. Ще навреди ли на компа ми ? Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 12, 2010 Report Share Публикувано Август 12, 2010 По принцип вибрациите не са полезни за харддиска... Не знам доколко силно ти се "тресе" компютъра. Също и за оптичното у-во не би било добре да има вибрации, особено като записва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 12, 2010 Report Share Публикувано Август 12, 2010 Не знам за РС-то, но може да имаш проблем с монитора. В линка който даваш към колоните не пише ,че са магнитно екранирани. Нищо чудно след време да изскочи някакво "странно" петно на монитора. И причината ще са точно разположените в близост до монитора тонколонки /]говорител, захранващия трансформатор в "активната" колонка/, както и всякакви други уреди, създаващи силно магнитно и електромагнитно поле. Дори и да е LCD, няма как да се избегне влиянието на тези полета! Наличието на екран отзад и отстрани на матрицата в монитора по никакъв начин не може да компенсира въздействието върху дисплея отпред. Просто няма никакъв начин за неговата защита! (поне не и разумен...) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 12, 2010 Report Share Публикувано Август 12, 2010 Не знам дали колонките на Logitech са магнитно екранирани. Възможно е само сателитите да са, но не и събуфъра. Ако бяха обаче, трябваше Logitech да не пропуснат да го изтъкнат на сайта. Така че си остава мистерия. Дори и да не са обаче, не би трябвало да има особени проблеми. Ако мониторът е LCD, няма никакви проблеми. Ако е CRT, може да има, ако са прекалено близко. При такъв монитор гледай да има поне половин метър разстояние и всичко трябва да е наред. Все пак говирим за слабички говорители. Събуфърът, като по-мощен говорител, ще му поставим изискване от 1 метър разстояние от монитора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
user39 Публикувано Август 12, 2010 Author Report Share Публикувано Август 12, 2010 оф момчета съвсем се обърках наредил съм 5 колонки около монитора и се чува страхотно монитора ми е LCD . http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=538297 това е линк към него какво да правя да махна колонките как бях направил преди ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 12, 2010 Report Share Публикувано Август 12, 2010 Ако мониторът е LCD, няма никакви проблеми. Доскоро и аз така си мислех. Да, ама не Понеже ми се наложи да уча конкретно по устройстото на ЛСД монитора та за това съм горе-долу в час.Принципа на действие при тези дисплеи е основан на способността на течните кристали да изменят оптикоелектронните си свойства под въздействието на електромагнитно поле!Такова поле се създава за всеки един субпиксел в матрицата, като неговата стойност зависи от прилаганото напрежение между електродите на управляващите транзистори. (TNT - Thin Film Transistor) Промяната на напрежението (електромагнитното поле) въздейства върху пространствената ориентация на течните кристали, като по този начин те засенчват или пропускат светлината от подсветката (студено-катодни флуоресценти лампи (CCFL) или светодиоди (LED))В зависимост от броя и разположението на управляващите електроди се постига различно подреждане на течните кристали, което определя и различните типове матрици:TN - Twisted NematicIPS - In-Plane SwitchingMVA - Multidomain Vertical AlignmentPVA - Patterned Vertical Alignment(При един от подвидовете MVA дори субпиксела се разделя на два, независимо управлявани домейна)От това може да добиете представа за нивата на електромагнитните полета, отговарящи за коректната работа на всеки един субпиксел. Необходима е достатъчно висока стойност за максималното засенчване (пропускане) на светлината, като същевременно трябва да има и ясно изразен локален характер, изключващ взаимното влияние между съседни субпиксели!Ясно е, че няма как да се избегне влиянието на външни електрически и електромагнитни полета! И както вече по-горе писах, наличието на екран отзад и отстрани на матрицата в монитора ,не може да компенсира въздействието върху дисплея отпред.http://jarcomputers....g/?m=7&i=538297 това е линк към него какво да правя да махна колонките как бях направил преди ?Аз бих ги отдалечила от монитора. Проверих и други линкове към 5+1 Logitech X-530 и никъде не е упоменато да са магнитно екранирани /т.е.за използване в близост до монитори без смущения / Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 12, 2010 Report Share Публикувано Август 12, 2010 Искаш да кажеш "елекрическо поле", не електромагнитно. В кинескопите е електромагнитно, а в течнокристалните дисплеи е електрическо (като при кондензатор). Там няма магнити или електромагнити, няма намотки и магнитопроводи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 12, 2010 Report Share Публикувано Август 12, 2010 Това, че TFT мониторите използват електричество, за да "възбуждат" пикселите, не значи, че са податливи на електромагнитни смущения. Магнитните полета смущават CRT мониторите, защото те (мониторите) ползват магнити за контролиране на потока на електрони в тръбите си. При TFT мониторите няма нищо подобно и нямат никакви проблеми да съжителстват с други източници на електромагнитни полета наоколо, които в случая са високоговорители, на всичкото отгоре и слабички такива. Проблемите са никакви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
user39 Публикувано Август 13, 2010 Author Report Share Публикувано Август 13, 2010 Доскоро и аз така си мислех. Да, ама не Понеже ми се наложи да уча конкретно по устройстото на ЛСД монитора та за това съм горе-долу в час.Принципа на действие при тези дисплеи е основан на способността на течните кристали да изменят оптикоелектронните си свойства под въздействието на електромагнитно поле!Такова поле се създава за всеки един субпиксел в матрицата, като неговата стойност зависи от прилаганото напрежение между електродите на управляващите транзистори. (TNT - Thin Film Transistor) Промяната на напрежението (електромагнитното поле) въздейства върху пространствената ориентация на течните кристали, като по този начин те засенчват или пропускат светлината от подсветката (студено-катодни флуоресценти лампи (CCFL) или светодиоди (LED))В зависимост от броя и разположението на управляващите електроди се постига различно подреждане на течните кристали, което определя и различните типове матрици:TN - Twisted NematicIPS - In-Plane SwitchingMVA - Multidomain Vertical AlignmentPVA - Patterned Vertical Alignment(При един от подвидовете MVA дори субпиксела се разделя на два, независимо управлявани домейна)От това може да добиете представа за нивата на електромагнитните полета, отговарящи за коректната работа на всеки един субпиксел. Необходима е достатъчно висока стойност за максималното засенчване (пропускане) на светлината, като същевременно трябва да има и ясно изразен локален характер, изключващ взаимното влияние между съседни субпиксели!Ясно е, че няма как да се избегне влиянието на външни електрически и електромагнитни полета! И както вече по-горе писах, наличието на екран отзад и отстрани на матрицата в монитора ,не може да компенсира въздействието върху дисплея отпред. Аз бих ги отдалечила от монитора. Проверих и други линкове към 5+1 Logitech X-530 и никъде не е упоменато да са магнитно екранирани /т.е.за използване в близост до монитори без смущения / но при мен няма смущения с монитора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 13, 2010 Report Share Публикувано Август 13, 2010 но при мен няма смущения с монитора Това е чудесно, но аз си задавам и друг въпрос.Буфера е с растояние от компютъра на 4 педи и като пусна силно музика бюрото малко трепти което е нормално също и така компа трепти.Какво прави Sub-чето ти 4 педи до компютъра? При положени, че усилваш доста музиката както пишеш,най-малко там му е мястото.За добро аудиовъзприятие той е добре да е далече от околните предмети, дори и само за да има добро сцепление с опорната си точка,да нямаш резонанс и бля, бля, бля още разни такива. То вярно, че всичко опира до конкретния случай и конкретни аудиорешения са субективни, но все пак в акустиката си има определени правила. В твоя случай ефектът ще е най-добър ако събууфъра ти е някъде в ъгъла, говорителите по възможност са разположени на нивото на ушите или по-високо, но под ъгъл...абе с една дума, разположи колоните като хората, че не ми е ясно защо си ги скупчил около монитора наредил съм 5 колонки около монитора и се чува страхотно Не знам какво точно разбираш под понятитието "страхотно се чува" Ако ще използваш системата за игри няма особен проблем, но ако търсиш качество на звука примерно при музика, близкото разположение на всички клони не е никак добро решение. Естествено всичко е въпрос на експерименти, защото само ти си знаеш подредбата в помещението и възможностите които тя ти позволява, но от това което пишеш оставам с впечатление, че си избрал най-неудачното решение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
user39 Публикувано Август 13, 2010 Author Report Share Публикувано Август 13, 2010 Това е чудесно, но аз си задавам и друг въпрос. Какво прави Sub-чето ти 4 педи до компютъра? При положени, че усилваш доста музиката както пишеш,най-малко там му е мястото.За добро аудиовъзприятие той е добре да е далече от околните предмети, дори и само за да има добро сцепление с опорната си точка,да нямаш резонанс и бля, бля, бля още разни такива. То вярно, че всичко опира до конкретния случай и конкретни аудиорешения са субективни, но все пак в акустиката си има определени правила. В твоя случай ефектът ще е най-добър ако събууфъра ти е някъде в ъгъла, говорителите по възможност са разположени на нивото на ушите или по-високо, но под ъгъл...абе с една дума, разположи колоните като хората, че не ми е ясно защо си ги скупчил около монитора Не знам какво точно разбираш под понятитието "страхотно се чува" Ако ще използваш системата за игри няма особен проблем, но ако търсиш качество на звука примерно при музика, близкото разположение на всички клони не е никак добро решение. Естествено всичко е въпрос на експерименти, защото само ти си знаеш подредбата в помещението и възможностите които тя ти позволява, но от това което пишеш оставам с впечатление, че си избрал най-неудачното решение. напротив нямам друг избор колонките са с къс кабел и за това са близо до монитора а буфера до компютъра стаята ми е много малка и не спя сам в нея ако бях сам в тази стая щях да го направя перфектно .. Единственият избор ми е да си върна като по старо му .. буфера беше под леглото ми в ъгала на стаята а компа точно пред него на 5 крачки от него. а колонките зад мен. На 5 крачки от компа буфера ще вреди ли на компа ми ? за монитора съм сигурен 100% че няма да вреди ама за харда на компа незнам щото като е в ъгала басът става по силен и всичкото бучене се забива точно в компютъра. но е много по добре отколото да е до него Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 13, 2010 Report Share Публикувано Август 13, 2010 Аз не съм специалист по електротехника/електроника,но щом питаш за чужди мнения - ето моето. Сложи колонките така,както ти е по-удобно и ако не забелязваш някакви значителни проблеми - остави си ги така. И аз съм в малка,много малка стая. :( Имам "Креатив" 5+1. "Буферът" ми е в дъното на ъгловото бюро,точно пред него е компютъра,а пред него пък е монитора. Две от колонките са малко зад монитора - на около една педя. Не съм забелязал някакъв проблем,но и не правя "дискотеки" вкъщи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 13, 2010 Report Share Публикувано Август 13, 2010 На 5 крачки от компа буфера ще вреди ли на компа ми ?Моля, обърни разстоянието в доказаната и смислена метрична система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
user39 Публикувано Август 13, 2010 Author Report Share Публикувано Август 13, 2010 тази система не я разбирам можеш ли да пишеш по упростено ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 13, 2010 Report Share Публикувано Август 13, 2010 По-опростено от метричната система? Милиметър/сантиметър/дециметър/метър/километър не ти говорят нищо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост