LiL_Ju Публикувано Август 9, 2010 Report Share Публикувано Август 9, 2010 Здравейте! Много хора са ми казвали,че лаптопите има едно слабо място,и това е вентилатора! Много често се пълнят с прах и започват да ръмжат като резачки! Аз имам същия проблем с моя! Все още е в гаранция и мога да го закарам в магазина (Техномаркет) където казват че го пращали от Варна чак до София за едно прочистване?! Това отнема 1-2 седмици,а не искам да чакам! На гърба на лаптопа има бележка "при отлепяне гаранцията отпада" но и без това не знам как да го отворя! Искам да попитам дали има начин сам да почистя прахта от вътре,защото вентилатора не се справя? Когато ръмжи трябва да му забия 4-5 юмрука и спира ама искам да реша проблема за по-дълго време! Другия ми проблем е че лаптопа много прегрява! Тоест когато съм легнал,и съм го сложил върху 2 енциклопедии така,че отдолу да има място да "диша" но и това не помага! Прегрява много,като печка е! Това може ли да се оправи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radichev Публикувано Август 9, 2010 Report Share Публикувано Август 9, 2010 дай полезна информация захранване,оперативна памет-Рамдъновидеокарта марка лаптопс какъв уиндоус си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Август 9, 2010 Report Share Публикувано Август 9, 2010 По-добре го занеси в Техномаркет.Във София ще ти го почистят добре.Преди година и моя беше така,обаче аз съм с настолен компютър и като се беше напълнил с прах,изобщо не искаше да се включи.Можеш да пробваш да го почистиш с прахосмукачка,но това е само временно решение.Пък за проблема с прегряването има поставки за лаптопи със охладители,които биха ти помогнали. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Август 9, 2010 Report Share Публикувано Август 9, 2010 Искам да попитам дали има начин сам да почистя прахта от вътре,защото вентилатора не се справя? Когато ръмжи трябва да му забия 4-5 юмрука и спира ама искам да реша проблема за по-дълго време! Другия ми проблем е че лаптопа много прегрява! Тоест когато съм легнал,и съм го сложил върху 2 енциклопедии така,че отдолу да има място да "диша" но и това не помага! Прегрява много,като печка е! Това може ли да се оправи?Да, има-Или го носиш в магазина и чакаш или го отваряш, почистваш охлаждането на лаптопа с твърда четчица и сменяш термопастата/лепенката ако се налага. Други варианти няма.Ако А/ и Б/ не ти харесват, В/ още по-малко ще ти хареса, а той е-Не го ползваш и го държиш изключен.Ако охлаждането се тормози от прах, това води до високи температури.Следващата тема да не е "Защо натискам бутона за включване на лаптопа, лампичките светват, а екрана седи черен и не зарежда" ака "Видеото е разпоено"=ново дъно или сервиз и презапояване, като презапояването е 40/60 в полза на неуспеха.Като нищо прегряването може да доведе доста по-сериозни проблеми след себе си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LiL_Ju Публикувано Август 9, 2010 Author Report Share Публикувано Август 9, 2010 Не искам да го нося в Техномаркет защото едно почистване за 2 минути го бавят 2 седмици! Информация:Операционна система Microsoft Windows XP ProfessionalТип централен процесор Mobile DualCore AMD Athlon 64 X2 TK-55, 1800 MHz (9 x 200)Системна памет 1792 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)DIMM1: Transcend TS256MSQ64V6U 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)Видеокарта ATI Radeon X1200 (700 MB) Производител на DMI дънната платка MSIDMI äúííà ïëàòêà MS-163BÂåðñèÿ íà DMI äúííàòà ïëàòêà Ver 1.000 Ето това е лаптопа ми: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09034487 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Август 9, 2010 Report Share Публикувано Август 9, 2010 Не искам да го нося в Техномаркет защото едно почистване за 2 минути го бавят 2 седмици! Информация:Операционна система Microsoft Windows XP ProfessionalТип централен процесор Mobile DualCore AMD Athlon 64 X2 TK-55, 1800 MHz (9 x 200)Системна памет 1792 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)DIMM1: Transcend TS256MSQ64V6U 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)Видеокарта ATI Radeon X1200 (700 MB) Производител на DMI дънната платка MSIDMI äúííà ïëàòêà MS-163BÂåðñèÿ íà DMI äúííàòà ïëàòêà Ver 1.000 Ето това е лаптопа ми: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09034487Ама ти май не ме разбра? НЯМА как да го почистиш като хората, без да го отворишИли отваряш, или носиш. Друг вариант няма. Разбра ли?От постоянната топлина може да се разпои някой компонент или да дефектира нещо.И си много пари навътре.Каквото и да пишем, проблемът не е софтуерен и няма да се реши по друг начин освен да се "барне" хардуерно.П.П Процесор AMD...Нищо чудно че си грее... П.П2-Горното за AMD е шега...не го вземайте толкова на сериозно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 9, 2010 Report Share Публикувано Август 9, 2010 П.П Процесор AMD...Нищо чудно че си грее...Е, айде стига глупости, де. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Август 9, 2010 Report Share Публикувано Август 9, 2010 Е, айде стига глупости, де.Със сигурност Intel са по-добри за преносими компютри. И не вярвах, че някой ще приеме думите ми толкова буквално Това беше малко закачливо и в шеговит тон, не толкова на сериозно...Но да, който и да е мобилният процесор, Intel или AMD, той е направен да отделя възможно най-малко топлина.Остава авторът да ни светне с един екран от HWMonitor за какви температури и прегряване си говорим.П.П Поздрави от един Intel почитател. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LiL_Ju Публикувано Август 17, 2010 Author Report Share Публикувано Август 17, 2010 Ето и снимката : ) Това нормално ли е?http://img841.imageshack.us/img841/106/temperaturess.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Август 18, 2010 Report Share Публикувано Август 18, 2010 Максимална температура 95 градуса му дават.Преди да започнат проблемите с вентилатора колко градуса е бил , дали си обърнал внимание ?? Абе , при положение , че перката "ръмжи" и е в гаранция , направо го носи да го почистят.Без да се отвори както казаха по-горе , няма начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост