Jump to content

Препоръчан пост

Снощи за последно ползвах РС-то без да има каквито и да били признаци за повреда или нещо такова. Тази сутрин го пущам и на монитора абсолютно нищо не се появява. :blink: Сложих видеокартата на друго РС, работи. Пробвах със същите кабели и монитор. Всичко е ОК. Следвайки логиката и тръгвайки по веригата проблема сигурно се оказва: дъно или процесор.

Как да разбера, установя и реша проблема се пита в задачата!

Благодаря предварително на отзовалите се да помогнат. :)

Сподели другаде

При включване само мониторът ли не се включва? Има ли принзаци компютърът да зарежда нормално или няма абсолютно никаква реакция и само вентилаторите се въртят и нищо повече?
Сподели другаде

Точно така, само монитора не се включва и остава така все едно нищо няма свързано към него. Като закача друо РС със същите кабели действа нормало и работи. Вентилаторите въртят. Нищо друго не дава признаци на живот в проблемното РС.
Сподели другаде

... Тази сутрин го пущам и на монитора абсолютно нищо не се появява. :blink: ...

Ето това е. Не си противореча, а може би не се изразявам правилно, но пак да кажа, че

НА МОНИТОРА НЕ СЕ ЗАРЕЖДА НИЩО, НЯМА И ПОМЕН ОТ БИОС ИЛИ ДЪННА ПЛАТКА, все едно, че не е включено нищо. Екрана си остава черен. И пак да кажа, че проблема не е в монитора или кабелите, защото при свързване на друг компютър всичко е ОК.

Проблема не е и в дънната платка, защото и нея е закачам на друг компютър и работи нормално. За съжаление другия хардуер нямам възможност да го откача и да го тествам на друго РС. Аможе и да може. Не съм толкова на ТИ с хардуера и по тази причина търся съвет как да процедирам.

Сподели другаде

на пръв прочит - захранване...

на стария си компютър преди години имах подобен проблем - видеокартата се побъркала и на моя монитор нищо не показваше - разпознаваше LG като някакъв друг с много голяма резолюция. Няколко пъти си носих компа у съседа да го пуснем на неговия монитор и да оправя резолюциите. Проблема се реши с един адаптер от DVI изхода на видеото към аналоговия монитор, а после и с изгаряне на това LG...

Сподели другаде

Имам подобен проблем..Преди седмица ми изгоря монитора както си работеше спря..не тръгна и на 2 та компа.Занесах го на сервиз и казаха,че ще е готов за 1 месец(гаранционне е за това,ако бях платил за 2 дена щеше да е готов).Вчера си купих др мнитор(асус VH242-22 инча).На новото PC трагна ,но на стария не тръгва..всичко си работи вента на видето върти,захранването и процесора обаче на монитора нищо не се показва остава си черен.
Сподели другаде

Ето това е. Не си противореча, а може би не се изразявам правилно, но пак да кажа, че

НА МОНИТОРА НЕ СЕ ЗАРЕЖДА НИЩО, НЯМА И ПОМЕН ОТ БИОС ИЛИ ДЪННА ПЛАТКА, все едно, че не е включено нищо. Екрана си остава черен. И пак да кажа, че проблема не е в монитора или кабелите, защото при свързване на друг компютър всичко е ОК.

Проблема не е и в дънната платка, защото и нея е закачам на друг компютър и работи нормално. За съжаление другия хардуер нямам възможност да го откача и да го тествам на друго РС. Аможе и да може. Не съм толкова на ТИ с хардуера и по тази причина търся съвет как да процедирам.

Противоречеше си, защото има разлика между това просто монитора да не се включва, но иначе системата да работи, и това системата въобще да не зарежда нищо и само да върти вентилаторите например.

Ако си сигурен, че видео картата и дънната платка са тествани както трябва, значи наистина може би е захранването. Ще е добре да намериш захранване отнякъде и да тестваш с него.

Имам подобен проблем..Преди седмица ми изгоря монитора както си работеше спря..не тръгна и на 2 та компа.Занесах го на сервиз и казаха,че ще е готов за 1 месец(гаранционне е за това,ако бях платил за 2 дена щеше да е готов).Вчера си купих др мнитор(асус VH242-22 инча).На новото PC трагна ,но на стария не тръгва..всичко си работи вента на видето върти,захранването и процесора обаче на монитора нищо не се показва остава си черен.

Сигурен ли си, че старият компютър е изправен въобще?

P.S.: занапред, моля, не пиши в дадена тема, ако в нея тече обсъждане по друг проблем, който все още не е решен. Това се нарича "отвличане" на тема.

Сподели другаде

Противоречеше си, защото има разлика между това просто монитора да не се включва, но иначе системата да работи, и това системата въобще да не зарежда нищо и само да върти вентилаторите например.

Ако си сигурен, че видео картата и дънната платка са тествани както трябва, значи наистина може би е захранването. Ще е добре да намериш захранване отнякъде и да тестваш с него.

Сигурен ли си, че старият компютър е изправен въобще?

P.S.: занапред, моля, не пиши в дадена тема, ако в нея тече обсъждане по друг проблем, който все още не е решен. Това се нарича "отвличане" на тема.

Съжалявам занапред ще знам.А за въпроса да ли е изправен беше..днес си взех стария монитор и на него не тръгна просто си стои черен екран нищо друго.Явно заедно с монитора и видеото заминало..

Сподели другаде