Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!Нуждая се от компетентно мнение или решение!Имам проблеми с диск С,който се запълва буквално за някакви часове!Преинсталирах Windows- а/ползвам Windows 7 ultimate/и свалих една програмка Advanced SystemCare от която съм много доволна,но проблемът е,че трябва да я пускам всеки ден за да увеличи свободното пространство!То обикновенно е 9,34 гб,а в най-лошия случай -някакви си мегабайти.В папка Потребители-показва около 146 мб

като застана върху нея,а на свойства вече излизат гб.Благодаря!

Сподели другаде

Колко ти е голям дял С? Можеш да го видиш в "Компютър". Там пише колко е общият размер и свободното място. Windows си прави т. нар. "точки на възстановяване", за които е нужно място. Неговият размер може да се зададе от потребителя, който по подразбиране е различен в зависимост от размера на системния дял (при мен е 6% от обема на системния дял), но може да се намалява или увеличава, както и да се изтриват създадените точки на възст. на системата и да се освобождава място. Може да разгледаш тази снимка, да сравниш какво е при теб положението и да го коригираш:

http://store.picbg.net/thumb/92/31/e6fe34bff2759231.png

Освен това, трябва да видиш дали не сваляш и складираш файлове в системния дял. За тази цел трябва да ползваш друг дял (D например).

Сподели другаде

Преди да започне да се пълни го ползвах 4-5 месеца и нямаше проблем.А тази програмка Advanced System Care ми показа "10 шпионина" първия път като я пуснах.Преди една седмица го преинсталирах,но проблемас препъвене на паметта остана .

Конфигурацията на защитната с-ма е същата ипри моя компютър-на текуща употреба е изписано 0 байта,а на скалата показалеца е в началото.

Сподели другаде

Преди да започне да се пълни го ползвах 4-5 месеца и нямаше проблем.А тази програмка Advanced System Care ми показа "10 шпионина" първия път като я пуснах.Преди една седмица го преинсталирах,но проблемас препъвене на паметта остана .

И искаха ли ти пари, за да те отърват от тях? На мен ми се струва, че тази програмка не е добра. Добра от този род е TuneUp Utilities 2010.

Я вземи да направиш едно профилактично сканиране за зловреден софтуер според тези инструкции, да видим какво искат от теб тези "шпиони".

Сподели другаде

Не - програмата е безплатна,

Да, видях, че има и безплатна версия и затова фирмата IObit, която я прави се опитва да ти покаже, че уж имаш вируси и шпиони в компютъра с цел да се хванеш и да пробваш, и закупиш техния антивирусен продукт, който нищо не струва като такъв.

Сподели другаде

Сканирах и с Malwarebytes' Anti-Malware-резултатът е отрицателен

А тази другата програма SUPERAntiSpyware при инсталирането дава грешка,защото иска някакъв код.

Сподели другаде

Не става ясно каква е станало с втората програма - тя също е безплатна, но нищо, остави я сега. Добре е, че имаш поне едната, с която да сканираш отвреме-навреме, като преди това обновяваш всеки път дефинициите й.

Конфигурацията на защитната с-ма е същата ипри моя компютър-на текуща употреба е изписано 0 байта,а на скалата показалеца е в началото.

Това означава, че фактически Windows не прави точки на възстановяване и при нужда от "Възстановяване на системата" това не може да стане.

Сподели другаде

Много благодаря за съдействието,но си мисля -че щом няма "външна намеса"проблемът с препълване на паметта ще си остане!?!Още веднъж-Благодаря и спокойна нощ!
Сподели другаде

Много благодаря за съдействието,но си мисля -че щом няма "външна намеса"проблемът с препълване на паметта ще си остане!?!Още веднъж-Благодаря и спокойна нощ!

Има тук една безплатна и добра програмка за почистване - CCleaner 2.34, която може да пробваш. Преди това махни отметките в кутийките на "Бисквитки", "История" и "Последно въвеждани URL адреси", за да не ти ги изтрие от интернет браузърите. Програмата може да успее да ти освободи още 2-3 GB място.

Както писах по-горе - внимавай да не сваляш файлове върху дял (С) или поне после ги премествай веднага на друг дял.

Сподели другаде

Ще я пробвам-мерси.

Объем диска:C:

Размер диска:19,53GB

Свободно:9,36GB

Всего файлов:51580

Фрагмент.файлов:3

Рейтинг фрагментации:1%

Подробности о фрагментированых файлах

-------------------------------

C:\Users\Еми\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes\TranscodedWallpaper.jpg

C:\Users\Еми\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Low\Content.IE5\RP2PMQEH\index[1].php

C:\Users\Еми\AppData\Local\Microsoft\Windows\History\History.IE5\MSHist012010080220100803\index.dat

Това е отчет от Advanced SystemCare - всички грешки и ненужни файлове са в тази \AppData\и точно там се трупат "невидимите" гб

Сподели другаде