Jump to content

Температура на процесора

Препоръчан пост

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Cool'n'Quiet не работи при овърклок по множител и да - процесора му е AMD Athlon 64 X2 4000+ (2,1 GHz, заключен множител).

Не бях видял неговия пост а само твоят където си показал, но определено нещо не е както трябва и аз съм със същия процесор но моят колкото и да го надувам не грее на повече от 48 градуса..

Причините може да са няколко -> 1000 вентилатора в кутията които си пречат струите и тъпчат топлия въздух пак вътре вместо да го изкарват навън, лошо охлаждане или нарушено по някакъв начин, това че е клокнат не е фатално при мен няма особена разлика. Та мисълта ми е че няма смисъл да го клоква за 300 МегаХерца разликата е никаква освен ако не е за някоя игра или нещо което твърдо държи да е на 2.4ГХз

Сподели другаде

Вентилатора в кутията е само боксовия,игри не играя,а и децата играят само NFS most wanted 3 пъти в месеца и клок не ми е необходим.Занимавам се с малко чертане защото съм строит.техник.Освен това не обичам да експерименирам с компа.Един опит ми струваше вече 1 комп. за това и приключих с тях.Това което ме притеснява е напрежението на процесора.В сервиза казаха,че всичко е ок,ама положението е същото.Захраването нямало проблем,и се опитват да ме убедят,че еверста не показва реалните температури и волтажи.За сега ще я карам така,но все пак ако някой се сети за нещо нека да каже.
Сподели другаде

Вентилатора в кутията е само боксовия,игри не играя,а и децата играят само NFS most wanted 3 пъти в месеца и клок не ми е необходим.Занимавам се с малко чертане защото съм строит.техник.Освен това не обичам да експерименирам с компа.Един опит ми струваше вече 1 комп. за това и приключих с тях.Това което ме притеснява е напрежението на процесора.В сервиза казаха,че всичко е ок,ама положението е същото.Захраването нямало проблем,и се опитват да ме убедят,че еверста не показва реалните температури и волтажи.За сега ще я карам така,но все пак ако някой се сети за нещо нека да каже.

Виж моят в момента на какви работи

Core0 Temp: +22.0°C

Core1 Temp: +18.0°C

fan1: 1318 RPM (min = 3245 RPM) ALARM

temp1: +39.0°C (low = +127.0°C, high = +65.0°C) sensor = thermal diode

temp2: +27.0°C (low = +127.0°C, high = +65.0°C) sensor = thermistor

temp3: +18.0°C (low = +127.0°C, high = +65.0°C) sensor = thermal diode

==============

Ако е NFS MW той няма нужда от клокване. просто върни клока на стандартна стойност.

Сподели другаде