bako_ttv Публикувано Август 1, 2010 Report Share Публикувано Август 1, 2010 Става въпрос за това, че от скоро uTorrent-а почна да показва черевено вместо в зелено където показва състоянието на мрежата: http://i31.tinypic.com/2zz480m.jpg Порта в рутера е отворен (даже пробвах да го сменя с друг и съответно в uTorrent-а го задавам същия) ,но пак си е червено?И uTorrent е в изключенията на защитната стена (тази на Уиндоус ХР-то), а тази на рутера не е включена?!Преди последната буря с гръмотевици си беше зелено, но тогава изгоряха доста суичи на доставчика и от както ги смени е в червено!Искам да знам дали проблема е при мен или е при доставчика ми! Странното е, че при комшията който е без рутер си свети в зелено, а при мене не иска (и което е по странното с кабела директно в компютъра пак си свети в червено?! С комшията сме свързани в един и същ суич на РРРоЕ връзка!Сканирано е с MBAM, SAS и Nod32 и не са намерени заплахи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 1, 2010 Report Share Публикувано Август 1, 2010 Т.е. между рутера на доставчика и твоя компютър има още един рутер (твой)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Август 1, 2010 Author Report Share Публикувано Август 1, 2010 Значи на около стотина метра на уличния стълб има суич (не рутер) и от там тръгват кабели за у дома , за комшията и за други абонати на доставчика! Моя рутер е у дома и друг рутер няма! Сменяха суича след последните гръмотевици! От офиса на доставчика до у дома има много суичи по трасето, но съм вързан към този на уличния стълб (към който е и комшията)! п.с.Забравих да спомена, че след гръмотевиците трябваше да го ресетна рутера понеже не искаше да се кънектне и може да не съм направил някоя настройка?! Но пък и без него пак си свети в червено и за това се учудих, че не иска да светне в зелено?! Иначе си сваля с 2,8МБ/s и качва с 1,3МБ/s (това МБ/s го показва така uTorrent-а)?!Та в тоя случай не знам въобще дали е при доставчика проблема или е при мене?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 3, 2010 Report Share Публикувано Август 3, 2010 Изчакваш ли поне малко, защото понякога на uTorrent й трябва малко време, за да осъзнае, че портът е отворен? Пробвал ли си да направиш теста в поле Network след кликане два пъти върху червената икона? Опитай временно да изключиш вградената защитна стена в Windows, за всеки случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Август 3, 2010 Author Report Share Публикувано Август 3, 2010 Изключих защитната стена на Уиндоуса (и тази на рутера не е включена), изчаках и направих теста няколко пъти ,но все си е червено и ми показа това:http://i31.tinypic.com/2wozwnt.jpg Другото което тествах е нещо което ползвах със стария ми рутер (който вече не работи - модел Repotek), е в настройките на лан картата да ги задам ръчно т.е. IP ; DNS и маска (само на шлюз нищо не пиша защото там не помня да е имало нещо) и вече не може да се свърже с интернет, а преди можеше (даже и с този рутер)?! п.с.Да не би като съм го ресетнал рутера и направих наново настройките да не съм включил нещо или съм пропуснал някоя настройка за която не съм знаел, понеже първия път доставчика ми направи настройките?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 4, 2010 Report Share Публикувано Август 4, 2010 Ако и без рутера е същата работа, не би трябвало да е от него. Щом в съсед, който е към същия суич, няма проблем, значи не би трябвало да е и от доставчика. Т.е. по метода на изключването проблемът би следвало да е на твоя компютър. Казваш, че си изключил защитната стена. Да си инсталирал/сменял някакви защитни програми? Иначе винаги остава възможността да се свържеш с поддръжката на доставчика и да се консултираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Август 4, 2010 Author Report Share Публикувано Август 4, 2010 Единствените програми което имам за защита съм ги написал в първоия си пост (MBAM Free; SAS Free и Nod32 SMS версията)! Други нямам! Колкото до консултацията с доставчика нещо не се получи понеже още миналия четвъртък говорих с него и каза, че ще дойде да види какъв е проблема ,но още не е идвал (това са пет работни дни)! Обаждах му се няколко пъти и все казва ,че не ме е забравил и ще дойде ,но кога не знам! п.с.Странно нещо забелязах: Като задам ръчно настройките на Лан картата на компютъра нямам интернет, но uTorrent светва веднага в зелено, което доста ме учуди?! п.с.2: Ето тези настройки не знам дали трябва да се сложат отметки или не (и дали ги е имало преди ресета):http://store.picbg.net/thumb/45/03/acacd90cf16e4503.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Август 5, 2010 Author Report Share Публикувано Август 5, 2010 Извинявам се ,че пиша втори поред пост ,но проблема се реши и решението е било доста просто!Ето и решението:Като са на автоматично настройките на Лан картата на компютъра интернет си имам, но uTorreent не иска да светне в зелено:http://store.picbg.net/thumb/9C/AF/2c5e1024186c9caf.jpg А като са зададени ръчно светва в зелено:http://store.picbg.net/thumb/A2/6B/0aa98d310e9da26b.jpg Проблема беше, че на шлюз не бях въвел абсолютно нищо и за това нямах интернет (и за това се учудих, че светва в зелено, но нямам интернет както написах в предния си пост), а сега си имам интернет, като въведох данните и на шлюза, и сега uTorrent свети в зелено!http://i38.tinypic.com/2uhvn7d.jpg Защо е така обаче не знам?! И защо я има тая разлика при автоматично и ръчно настройване на Лан картата на компютъра също не знам?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 5, 2010 Report Share Публикувано Август 5, 2010 Щом с ръчни настройки няма проблеми с uTorrent, значи може би DHCP настройките на рутера да не са както трябва. Ако е от настройките на твоя рутер обаче, няма логика без рутера uTorrent да не функционира нормално. Странно е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост