DAVIDOV Публикувано Юли 29, 2010 Report Share Публикувано Юли 29, 2010 Здравейте, проблема ми е следния. Лаптоп Fujitsu Amilo Li 3910 инсталирана е ОС Windows 7 у дома съм на БТК с Wi-Fi модем. Лаптопа успява да се върже без проблеми, когато го преместя при един приятел които също е на БТК с Wi-Fi модем уаерлеса не може да се върже. Освен неговата мрежа откривам още 6 към 5 от тях успявам да се вържа без една където се явява същия проблем както с неговия БТК модем. Вкл. изкл. уаерлеса, деинсталирвах го, добавях ръчно мрежата не успях по никакъв начин да се свържа. Искам да попитам има ли някои идея от какво може да се дължи проблем? добавено: atheros AR5007GE - това е модела на уаерлеса на лаптопа двата рутера на БТК също са различни моя е Porelli неговия COMTREND CT-5367 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 29, 2010 Report Share Публикувано Юли 29, 2010 А какъв по-точно е проблема, кажи какво правиш и какво се случва при опит за свързване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Юли 29, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2010 Включвам лаптопа, зарежда си нормално открива всички видими налични уаерлес мрежи. Избирам да се свържа към тази на приятеля която е защитена с парола, избирам "свързване" при което вместо да ми поиска парола ми излиза един прозорец в които пише, че има проблем и ми предлага да видя помощна информация или да си направи диагностика. Избирах да направи диагностика и евентуално да оправи проблема но никакъв успех /моята мрежа също е с парола но при мен го няма този проблем, като избера да се свържа ми излиза прозорчето да си напиша паролата и след това за секунди се връзва/ . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 29, 2010 Report Share Публикувано Юли 29, 2010 Опитайте да смените начина на шифроване. Започнете с най-слабия (WEP) и вижте дали ще се свърже. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Юли 30, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 30, 2010 И това го правихме но проблема остава. Дали не е нещо от настройките на WLAN картата на лаптопа т.к. допълнителни драйвери за нея не съм слагал, защото уиндоуса си я позна а и успявах да се вържа към моя модем.? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 30, 2010 Report Share Публикувано Юли 30, 2010 Опитайте с промяна на името на мрежата от настройките на рутера. Възможно е Windows да е запаметил настройките на друга мрежа със същото име и да се опитва да ги приложи и за тази, с която се свързвате сега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0rgan Публикувано Юли 30, 2010 Report Share Публикувано Юли 30, 2010 направи следното след като цъкнеш в/у уаерлеса на твоето PC ти излиза списък с мрежите. Понеже в момента не съм с Win 7ще говоря малко на изуст. Та след като ти се покаже списъчето долу имаш две бутончета едното те препраща към настроиките на межите другото към хелпа на Win-a. Та след като влезеш във въпросния прозорец с настройките в дясно има меню. Там цъкаш мениджър на безжичните мрежи ( или нещо такова ). Там ти излиза списък със всички мрежи към който си се свързвал към момента ( името, pass ако има такъв начин на криптиране и т.н ) та в това списъче намираш името на мрежата към която искаш да се свържеш даваш десен бутон и даваш премахни. Така ще премахнеш някакви запазени настройки до момента за свързване с конкретната мрежа. След това опитаи да се свържеш и трябва да ти пойска passkey Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Юли 31, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 31, 2010 Опитайте с промяна на името на мрежата от настройките на рутера. Възможно е Windows да е запаметил настройките на друга мрежа със същото име и да се опитва да ги приложи и за тази, с която се свързвате сега.Пробвахме но не се получи. m0rgan в мениджъра на бежични мрежи няма никаква мрежа освен "моята" /тази към която се вързах вкъщи/. Сега махнахме паролата на бежичната мрежа и успя да се свърже, сложихме друга парола но отново не иска. Решихме проблема като сменихме криптирането на мрежата направихме WAP-PSK и вече се връзва, но не мога да разбера защо у дома успява да се свърже а там неможе? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост