ALLIGATORA Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 Абонат съм на БТК ADSL интернет, и имам от сините модеми с антена. Имам 3 стационарни компютъра, които получават нет от модема посредством кабели. Отделно имам и лаптоп, който получава безжичен нет от същия модем. На 3-те компютъра дето са на кабелен нет ми изписва доло вдясно на мониторите скорост: 100.0 Mbps, а на лаптопа с безжичния нет ми изписва 54.0 Mbps. Та въпроса ми е какво да направя и на лаптопа да ми стане скоростта 100.0 Mbps ? Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 От нас явно се очаква да отгатнем какъв точно модел ти е модема, по какъв стандарт ти е безжичната връзка, на какаво разстояние от модема се намира лаптоп-а и какъв модел ти е безжичната карта на лаптоп-а. Силно се съмнявам някой да ти отговори с конкретно предложение при информацията, която си написал.Ако ти се чете - на тази страница е описан най-популярния стандарт (с някои условия) за безжична връзка, заедно със стандартните (Data Rate (Typ)) и максимално възможните (Data Rate (Max)) скорости за пренос на данни. Та въпроса ми е какво да направя и на лаптопа да ми стане скоростта 100.0 Mbps ?Можеш да го свържеш с кабел, като другите компютри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ALLIGATORA Публикувано Юли 29, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2010 Разбрах къде е проблема: БТК модемите поддържали само до 54 Mbps скорост на безжичен нет. Благодаря отново! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост