Jump to content

Проблем при инсталиране на Windows XP

stennnly

Препоръчан пост

Привет!Ето какъв ми е проблема - служебната ми машина(Celeron D 2.00gHz;1GB ram;40GB HDD),допреди 1 месец беше с Windows XP SP3,работеше си нормално доколкото машинката има силици,но като се има предвид че най-тешкото нещо което ми се налага да отворя едновременно са excel,word и най-много някой pdf,машинката с оптимизациите които могат да се направят по windows-а направо си летеше.Инсталирахме Windows 7...!Ще Ви спестя емоционалния си срив след като вече почти месец косата ми побеля от нерви.То си беше ясно че машината е слаба за тази система,но...бяхме длъжни да пробваме - както и да е.Онзи ден вече реших че нямам повече време да чакам по 1 минута да помни всеки екселски файл с размер около мегабайт и тръгвам аз да инсталирам Windows XP SP3.Да обаче нямам нито CD-ROM,нито DVD,нищо.Намирам аз едно устройство в ИТ отдела(DVD-RW)и му викам на нашия спец "кажи как да го закача",не съм слагал хардуер освен RAM по дъното".Слагаш,ми казва той другия край на ей тоя кабел дето е на записвачката на празното място до мястото където ти е закачен HDD-то,а захранване си вземаш от някой кабел,като внимаваш да не обърнеш куплунка наобратно(въпреки че има скосени крайща и е трудно да се обърка) че ше стане лошо.Направих това което ми каза.Пуснах PC-то.Не стана нищо лошо,даже тръгна.Отидох в Device Manager,да проверя дали записвачката се е появила - да,там си е.Сложих едно CD да видя дали работи,всичко си е наред.Вече съм готов за така дълго очаквания момент! Слагам аз диска в устройството(като съм нагласил преди това BIOS-a да бутва първо от DVD-то),всичко тръгва ОК,до момента в който трябва за пръв път да се намесим(т.е.точка 7) според упътрването за инсталиране на Night Raven и компютъра ми забива на син екран,

http://support.microsoft.com/library/images/support/kbgraphics/Public/bg/324103/1.png

като разминаването е в първите цифри след началото на скобите - 0xF7C79524 са при мен,всичко друго е така.

Така пробвах няколко пъти,но все същото.И така от тонзи ден чета като улав какъв аджеба ми е проблема и какво да направя за да го реша,но вече съвсем се оплетох,тъй като така или иначе познанията ми не са достатъчни.Никакви контролери не съм инсталирал,а още по-малко хард дискове.Единственото нещо ново е въпросното DVD-RW устройство.Очаквам помощ преди да съм си прерязал вените с бръснарско ножче :blink:

Сподели другаде

Не си написал конкретна информация за характеристиките на системата, но най-вероятно ще трябва да вградиш SATA драйвери в инсталационния диск на Windows, за да можеш да го инсталираш.

Виж това мнение или напиши в търсачката на форума nlite. Няма нищо сложно, просто си приготви драйверите от сайта на производителя и един диск (презаписваем) за експерименти.

Сподели другаде

Не си написал конкретна информация за характеристиките на системата, но най-вероятно ще трябва да вградиш SATA драйвери в инсталационния диск на Windows, за да можеш да го инсталираш.

Виж това мнение или напиши в търсачката на форума nlite. Няма нищо сложно, просто си приготви драйверите от сайта на производителя и един диск (презаписваем) за експерименти.

Защо са ми SATA драйвъри при положение че хард диска ми е: HDS722540VLAT20 ATA Device

т.е. АТА

Сподели другаде

Инсталацията на Windows да не е някоя тъпа самоделка?

Не е.Със същия инсталационен диск три дена преди това съм инсталирал и то за пръв път в живота ми на PC-то в нас точно по твоето упътване и всичко си съвпадна както си го описал,т.е. варианта със самоделката отпада.Абсолютно чист Windows XP SP3 с актуализации и ъпдейти до 12,2009г.Факт е че в нас сега лети същия този Windows

Сподели другаде

Защо са ми SATA драйвъри при положение че хард диска ми е: HDS722540VLAT20 ATA Device

т.е. АТА

Защото инсталационната програма на Windows проверява контролерите за достъп до устройствата, а не самите устройства. Ако имаш SATA контролер на дъното и в инсталацията на Windows липсва съвместим драйвер, се получава проблем, подобен на този, който си описал.

Сподели другаде

След смяна на две dvd-rom у-ва,при третото си направих инсталацията точно както преди една седмица.Каква е причината си остава загадна....,но крайната цел е постигната

Благодаря на всички отзовали се !

Сподели другаде

• 4 weeks later...