stennnly Публикувано Юли 27, 2010 Report Share Публикувано Юли 27, 2010 Привет!Ето какъв ми е проблема - служебната ми машина(Celeron D 2.00gHz;1GB ram;40GB HDD),допреди 1 месец беше с Windows XP SP3,работеше си нормално доколкото машинката има силици,но като се има предвид че най-тешкото нещо което ми се налага да отворя едновременно са excel,word и най-много някой pdf,машинката с оптимизациите които могат да се направят по windows-а направо си летеше.Инсталирахме Windows 7...!Ще Ви спестя емоционалния си срив след като вече почти месец косата ми побеля от нерви.То си беше ясно че машината е слаба за тази система,но...бяхме длъжни да пробваме - както и да е.Онзи ден вече реших че нямам повече време да чакам по 1 минута да помни всеки екселски файл с размер около мегабайт и тръгвам аз да инсталирам Windows XP SP3.Да обаче нямам нито CD-ROM,нито DVD,нищо.Намирам аз едно устройство в ИТ отдела(DVD-RW)и му викам на нашия спец "кажи как да го закача",не съм слагал хардуер освен RAM по дъното".Слагаш,ми казва той другия край на ей тоя кабел дето е на записвачката на празното място до мястото където ти е закачен HDD-то,а захранване си вземаш от някой кабел,като внимаваш да не обърнеш куплунка наобратно(въпреки че има скосени крайща и е трудно да се обърка) че ше стане лошо.Направих това което ми каза.Пуснах PC-то.Не стана нищо лошо,даже тръгна.Отидох в Device Manager,да проверя дали записвачката се е появила - да,там си е.Сложих едно CD да видя дали работи,всичко си е наред.Вече съм готов за така дълго очаквания момент! Слагам аз диска в устройството(като съм нагласил преди това BIOS-a да бутва първо от DVD-то),всичко тръгва ОК,до момента в който трябва за пръв път да се намесим(т.е.точка 7) според упътрването за инсталиране на Night Raven и компютъра ми забива на син екран,http://support.microsoft.com/library/images/support/kbgraphics/Public/bg/324103/1.pngкато разминаването е в първите цифри след началото на скобите - 0xF7C79524 са при мен,всичко друго е така.Така пробвах няколко пъти,но все същото.И така от тонзи ден чета като улав какъв аджеба ми е проблема и какво да направя за да го реша,но вече съвсем се оплетох,тъй като така или иначе познанията ми не са достатъчни.Никакви контролери не съм инсталирал,а още по-малко хард дискове.Единственото нещо ново е въпросното DVD-RW устройство.Очаквам помощ преди да съм си прерязал вените с бръснарско ножче Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 27, 2010 Report Share Публикувано Юли 27, 2010 Не си написал конкретна информация за характеристиките на системата, но най-вероятно ще трябва да вградиш SATA драйвери в инсталационния диск на Windows, за да можеш да го инсталираш.Виж това мнение или напиши в търсачката на форума nlite. Няма нищо сложно, просто си приготви драйверите от сайта на производителя и един диск (презаписваем) за експерименти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stennnly Публикувано Юли 27, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 27, 2010 Не си написал конкретна информация за характеристиките на системата, но най-вероятно ще трябва да вградиш SATA драйвери в инсталационния диск на Windows, за да можеш да го инсталираш.Виж това мнение или напиши в търсачката на форума nlite. Няма нищо сложно, просто си приготви драйверите от сайта на производителя и един диск (презаписваем) за експерименти. Защо са ми SATA драйвъри при положение че хард диска ми е: HDS722540VLAT20 ATA Deviceт.е. АТА Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 27, 2010 Report Share Публикувано Юли 27, 2010 Инсталацията на Windows да не е някоя тъпа самоделка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stennnly Публикувано Юли 27, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 27, 2010 Инсталацията на Windows да не е някоя тъпа самоделка? Не е.Със същия инсталационен диск три дена преди това съм инсталирал и то за пръв път в живота ми на PC-то в нас точно по твоето упътване и всичко си съвпадна както си го описал,т.е. варианта със самоделката отпада.Абсолютно чист Windows XP SP3 с актуализации и ъпдейти до 12,2009г.Факт е че в нас сега лети същия този Windows Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 27, 2010 Report Share Публикувано Юли 27, 2010 Защо са ми SATA драйвъри при положение че хард диска ми е: HDS722540VLAT20 ATA Deviceт.е. АТАЗащото инсталационната програма на Windows проверява контролерите за достъп до устройствата, а не самите устройства. Ако имаш SATA контролер на дъното и в инсталацията на Windows липсва съвместим драйвер, се получава проблем, подобен на този, който си описал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stennnly Публикувано Юли 28, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2010 След смяна на две dvd-rom у-ва,при третото си направих инсталацията точно както преди една седмица.Каква е причината си остава загадна....,но крайната цел е постигната Благодаря на всички отзовали се ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dudev851 Публикувано Август 24, 2010 Report Share Публикувано Август 24, 2010 В CD-то е бил проблема, и на мен се е случвало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост