Jump to content

Проблем с настройването на 5.1 звукова система

Препоръчан пост

Здравейте момчета и момичета, изникна ми досаден проблем, за който не мога да намеря решение :crosseyes1:

Имам лаптоп HP Pavilion dv5-1161en (quanta 3603), но не мога да го настроя да разпознава 5.1 аудио системата, която свързвам към него. Просто в самите настройки на драйвера на звуковата карта нямам опция за 5.1 колони, въпреки че такива трябва да се поддържат. И интересно защо нямам настройка за speakers ... http://img186.imageshack.us/img186/1235/ffsf.jpg. Преинсталирах си драйвърите от сайта на HP, не се промени нищо, пробвах да сложа realtek, не ми се получи и вече незнам какво да правя за да ми засвирят и 5те колони :>

Сподели другаде

Звуковата карта няма как да "разпознае" звуковата система. Това първо. Второ: след като звуковата ти карта е двуканална (стерео) не разбирам как очакваш да постигнеш 5.1 ефект. Ако въобще това се опитваш да направиш. Ако просто искаш звук да се чува от всички, ще трябва да използваш преходник/разклонител.
Сподели другаде

От къде разбра, че е двуканална, имам 3 входа за букси отпред и все пак не е нормално на настройките за звук (да обърках се горе за звуковата карта) да няма опция Speakers :>
Сподели другаде

Стандартно лаптопите са с двуканални звукови карти и силно се съмнявам твоя да е с многоканална такава. EVEREST Ultimate какво казва за звуковата ти карта? Каква е точно?
Сподели другаде

Ами огледай се че едното еза микрофон външен другото е слушалки и 3 тия е за колони и са ти писали на предните ти писания какво може да направиш стига си филосоствал като искаш помощ,:cooldude::peace:
Сподели другаде

Хм, изглежда е всъщност 4-канален звуковият чип. Би трябвало да можеш да подкараш задните колони, щом звуковата карта е 4-каналнам, но нямам грам идея за каква звукова система става въпрос и какво точно се опитваш да постигнеш: дали искаш просто да слушаш музика от всички колони, дали искаш многоканален звук при филми или и двете. Ще е добре да разясниш тези две неща.
Сподели другаде

системата ми е Altec Lansing 151i, линк към нея от официалния сайт не можах да намеря - нещо се е бъгнал

http://www.productreview.com.au/showitem.php?item_id=4582

http://www.ciao.co.uk/Productinformation/Altec_Lansing_151i_PC_multimedia_home_theatre_speaker_system__6475763

На тоя етап просто искам да слушам музика от всички колонки :)

Сега изрових някакви нови драйвъри на IDT, който ги няма нито на сайта на IDT, нито на сайта на HP, нито мойте се ъпдейтват то тази версия, та ше пробвам сега да ги сложа :>

Сподели другаде