Jump to content

Проблем с видео плеърите и паметта

vampira96

Препоръчан пост

Здравейте!Вчера ми инсталираха Win 7 64bit и всичко е ок ,но има само 1 проблем.Когато пусна някой филм качеството е доста лошо.Картината е на квадратчета.Обнових драйверите ,но нищо не стана.После инсталирах най-новият KMPlayer и пак е същото.Ако някой може да ми помогне ,ще съм му много благодарен.Ето снимка и на компютъра ми.http://imagefrog.net/thumb/thumb_e92831f0.jpg
Сподели другаде

Да, така е и при мен с Windows 7 x64 (х86 също) и KMPlayer, когато се гледат филми с по-ниска резолюция. Използвай друг плейър за тях като GOM Player, Media Player Classic или Windows Media Player, който също е отличен в тази си версия за Windows 7.
Сподели другаде

Благоедаря ти много Nazikov !Инсталирах GOM Player и горе-долу качеството се оправи.Само още 1 въпрос имам.Защо ми използва само 3,37 гб от рама,като съм със х64?
Сподели другаде

Благоедаря ти много Nazikov !Инсталирах GOM Player и горе-долу качеството се оправи.Само още 1 въпрос имам.Защо ми използва само 3,37 гб от рама,като съм със х64?

Не горе-долу, ами си е както трябва вече. Може леко да увеличиш контраста на GOM Player от настройките - "Видео" и става хептен добре. Спал съм като съм гледал снимката и съм помислил, че си само с 2 GB RAM. Нищо. В "Система" колко RAM ти показва? Някъде бегло мернах този проблем, но за момента не мога да ти кажа точно. Нещо за биоса се споменаваше, някаква настройка или... не знам. Трябва да потърся инфо по въпроса.

Сподели другаде

Ето ти снимка: http://imagefrog.net/out.php/t102282_%D0%91%D0%B5%D0%B7%20%D0%B8%D0%BC%D0%B5.jpg Аз преди бях със Win XP x32 и пак ми показваше същото,а именно че само 3,37 гб рам е използваема.И четох че затова била създадена x64 версия.Иначе направих GOM Player-а и сега наистина стана много добре.Отново благодаря.
Сподели другаде

Проблемът с RAM-та се дължи на това, че фърмуерът на устройствата мапва паметта в границите под четвъртия GB с цел съвместимост, което резултира в крайно количество използваема памет под 4GB, въпреки че имаш x64 издание на операционната система. Този проблем е решен с функция за ремапване на конфигурационната памет, наречена Memory Remap. Това е и опцията, за която вероятно говори Nazikov. Тя е характерна за по-старите дъна на ASUS, но за съжаление твойто дъно не поддържа въпросната опция и като цяло си направил грешка като си взел дъно с i945 чипсет. Трябваше да вземеш нещо с поне i965 чипсет и сега нямаше да имаш грижи с 4-ка RAM и щеше да имаш значително по-големи възможности за overclock/tweak на системата.
Сподели другаде