Jump to content

Странен проблем със щракане и забиване

Препоръчан пост

Здравейте, имам компюър от 7 години , през това време само съм преинсталирал OS наскоро обаче взе да се чува щтракане и компа забива ,когато го рестартирам след 1вия скрийн ,забива (отново със щракането) и не тръгва да зарежда ОS , забелязох че когато тегля филм го тегля с много ниска скорост и компютъра ми насича (претоварен хардиск ми исписва на торрентдоунладера) ,та някакви идеи освен крайната мярка смяна на хард диска ...

П.П Може причината да се крие и в прахът , но го чистя често и/или в батерииката (за часът) често ми се прецаква вече .

Сподели другаде

Не си написал никакма конкретна информация за системата, така, че мога само да те посъветвам да тестваш твърдия диск за проблеми. Добре ще направиш, ако провериш температурите на компонентите и захранващите напрежения.
Сподели другаде

Здравей,  Quman! "Щракането" е доста обезпокоително. Колкото и да чистиш праха, нещата няма да се оправят. Намери добра програма и провери диска за лоши сектори, сигурно има доста. Всъщност това "щракане" колко време продължава , само в началото на зареждането или при работа пак се появява? Този звук и последвалите го ефекти с увисването на системата почти сигурно показват, че диска си отива. Гледай да си спасиш важни данни, ако имаш такива. Съвети за бъдещия диск:

1. Необходимо е кутията на компютъра да е добре вентилирана.

2. Редовно да се почистват от прах отворите за вентилация.

3. Винаги на дяла на който ти е ОС да има най-малко 30% свободно дисково пространство.

4. Поне един път в месеца софтуерно почистване на твърдия диск, например със CCleaner.

5. След почистването задължително дефрагментиране на диска.

6. Най-малко един път в годината основно почистване от прах.

7. Редовно следене на състоянието на твърдия диск с подходящ софтуер.

Сподели другаде

Извинявам се , значи компа е антика ,едноядрен процесор енвидия 7200 , 512 рам ,100ГБ хард , искам да кажа че щракането сякаш изчезна , почистих харда доста добре, но все още стой проблема за който ви казах а именно когато свалям торент пише че е на 100% (претоварен) , компа за момента върви перфе с изключение на това което ви написах по горе, също така усещам че достъпът до данни сякаш е 10 пъти по-бавен . Температурите са добре, и на процесора и на всичко (няма смисъл да поствам снимка ) просто знам колко трябва да са градусите,но искам да спомена че съм преинсталвал WIN около 6 пъти , и форматирането ставаше само на диска с ОS © ,а другия си стой така отдавана .
Сподели другаде

... почистих харда доста добре...

... компа за момента върви перфе...

... усещам че достъпът до данни сякаш е 10 пъти по-бавен...

... Температурите са добре...

Нешата, които си написал, се тестват със съответния софтуер, а не "по усет". След като отказваш да да публикуваш конкретна информация, не виждам как бих могъл да помогна с конкретен съвет, освен да те насоча към сервиз.

Сподели другаде

В хард диска ми имаше 1 пръст прах.

Компа не ми е забил от сутринта

Не е нормално да насича при отваряне на песен , чрез браузърчето на ГОМ плейр-а и да по усет е ти трябва да съм много зле че да не усетия че ми отваря песента 10 пъти по-бавно.

Температурите си ги гледам с еверест .

Сподели другаде

Е, каква помощ очакваш? Не даде точни данни за хардуер, не даде точни данни за операционната система, не даде точни данни за температурите. След като отказваш да съдействаш не виждам как можеш да очакваш някаква помощ. Ние не можем да работим ей така на доверие, че ти знаеш какво е както трябва да е и какво не е както трябва да е. Дори и да имаш представа от тези неща, щом си пуснал тема за това, значи би следвало да си готов да следваш чуждите съвети, препоръки и напътствия. Ти обаче отказваш. Ами, ние тогава какво да направим.
Сподели другаде

Може да инсталираш програмата HD Tune 4.50 (trial) и да пуснеш едно сканиране за лоши сектори, също и графата Health да видим там какво показва и да прикачиш картинките да ги видим.
Сподели другаде

Кофтито е, че дънната платка не ти поддържа SATA интерфейс. Поради тази причина ще трябва май да купиш и един преходник (адаптер) като този - от една страна, защото PATA харддисковете са доста по-скъпи от SATA, а от друга - да си използваш новият харддиск в нов компютър евентуално вече без преходници или лентови PATA кабели.
Сподели другаде