Jump to content

Кои са 10те неща, които искате да накарате хората да смятат за вас

Препоръчан пост

Освен, че всеки си има неща, които са странности и никой не знае за тях, всеки си има и такива, които се опитва да накара хората да смятат за него. Защо го правим, друг е въпросът и не винаги тези неща са, за да прикрием или покажем нещо, те са просто част от нас самите, наши си странности, които правим, защото ние самите искаме да се виждаме по един или друг начин в очите на другите.

Предлагам по-смелите да споделят кои са нещата, които правят, за да се впишат (дистанцират) от обществото, а ако имат желание може и да споделят и защо правят точно това, какво целят и няй-вече какво се получава.

Сподели другаде

Едно безусловно нещо което се опитвам да правя, за да се впиша в обществото е да влизам в положението на хората. Да си призная, понякога е ужасно трудно и против моите убеждения и намерения, но пък е за дружното благо (мисля, че в офиса това помага за така съблюдавания team work). Но има случаи, когато това е толкова прекрасно. Като примерно да изживяваш влюбването на приятел/ка заедно с тях. Много тонизиращо е. :)
Сподели другаде

Доста интересна тема. Поздравления за идеята.

Отдавна ми е писнало да се вписвам всячески в обществото и избягвам да пренебрегвам принципите си само и само за да се впиша някъде. Достатъчно съм бил мамен и нараняван за да се тикам навсякъде за щяло и нещяло.

За 10 не мога да се сетя, може и да не са толкова, затова ще изброя тези, за които се сещам:

- Една от маските ми е на непукист. Често не е просто маска, а самата истина, но и често е там за да не разбират околните какво ми е всъщност. Допълнително се усложняват нещата тогава.

- Другата е веселата ми маска. Тя е често слагана, защото често се налага да съм сред хора, а съм в кофти настроение. Когато човек е леко намръщен, хората го отбягват и/или просто си развалят мнението за него. Хората някак си се стремят към веселба и сякаш те не са били намръщени и не разбират. Когато човек е тъжен, също бива някак отбягван поради същата причина. Много, МНОГО малко хора биха седнали за да попитат какво има и да се опитат да помогнат. Това би ги натъжило, а хората не обичат да са тъжни и затова отбягват подобни "конфронтации".

- Маската на заинтересования слушател. Не се налага да я "слагам" често, но понякога помага много. Това е и маска, която всеки трябва да си има "в джоба". Лично мнение, разбира се.

- Разсеяната ми маска е също друга, но я използвам рядко.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

По принцип съм против това поставяне на маски - някак си глупаво е ти да си тъжен и да имаш много пробелми, а да се правиш пред другите все едно си най-щастливия човек на Земята в този момент. Както е казал Nigh_Raven - наистина повечето хора отбягват намръщени, нацупени, натъжени хора - сякаш са болни то някаква много заразна и нелечима болест.

Аз имам една маска - маска на човек, който харесва всички. По принцип необичам да говоря лоши неща за хората и не обичам да споделям своите мисли за хората - дали са ми приятни/неприятни. По този начин се опитвам да съм "приятелка" на всички. Не истинска приятелка, а просто позната. Такава, която няма да ги предаде или пък да злорадства срещу тях.

Моята рецепта за вписване в обществото е да бъда самата себе си - всеки ден една и съща и да не крия какво ми е. Когато искам се усмихвам, а когато не искам не се усмихвам.

Всеки има странности - и затова трябв ад а ги показва - не трябва да се срамува от тях - нали по тях ние се различаваме от другите;)

Сподели другаде