nono Публикувано Юли 15, 2010 Report Share Публикувано Юли 15, 2010 Здравейте!Искам да попитам имам пц , което е с AMD Phenom 8450 Triple-core 2.1 Ghz и съм с 32 битово ХП профешънъл със СП2.Също така имам и 2 ГБ Рам Кингмакс 800 Мхз. Питането ми е следното:1.Имам чувството че върви някак бавно и така като го понатоваря малко само едното ядро се товари...Има ли някаква вероятност да е заради ХП-то ?2.Ако е примерно с Уиндоус 7 дали би било пак така?Тоест основното ми питане е ОС-то влияе ли на производителността на процесора ми.Дали при една седмица би разпределяно някакси работата на ядрата?Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 15, 2010 Report Share Публикувано Юли 15, 2010 1. Трябва да имаш инсталиран Dual Core Optimizer (само за Windows XP - за Vista & Seven не е необходим, те си имат всичко). Също така е хубаво да имаш инсталиран и AMD Processor Driver, за да работи функцията Cool & Quiet (разрешава се в BIOS) с понижаване на честотата и напрежението на процесора, когато не е натоварен + настройка Minimal Power Management в Power Options. Можеш да провериш дали режимът работи с инсталирането на AMD Power Monitor. 2. При Windows 7 & Vista нищо подобно не е необходимо (както писах вече) - всички ядра се товарят равномерно. За препоръчване е да инсталираш SP3 for Win XP или направо един 32-бтов Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Юли 18, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 18, 2010 Ок благодаря много! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост