Jump to content

Adware.Flash Tracking cookie и Adware.Tracking Cookie

Препоръчан пост

Здравейте!

Направи ми впечатление, че всеки път, когато сканирам със SUPERAntiSpyware ми засича винаги едно и също, а именно Adware.Flash Tracking cookie и Adware.Tracking Cookie. Премахвам ги, но след известен период, когато направя ново сканиране отново ми засича същите неща. Това нормално ли е, и опасни ли са по някакъв начин? Ето и шот: Цък

Благодаря предварително!

Сподели другаде

Това са следящи бисквитки, които се прикачват, когато посещаваш сайтове, които ги съдържат. По-скоро са досадни, отколкото опасни. Въпросните сайтове са излишно любопитни кои точно сайтове посещаваш и т.н. Кой браузер ползваш?
Сподели другаде

Това са следящи бисквитки, които се прикачват, когато посещаваш сайтове, които ги съдържат. По-скоро са досадни, отколкото опасни. Въпросните сайтове са излишно любопитни кои точно сайтове посещаваш и т.н. Кой браузер ползваш?

Ползвам предимно Mozilla Firefox.

Сподели другаде

Здравейте!

Направи ми впечатление, че всеки път, когато сканирам със SUPERAntiSpyware ми засича винаги едно и също, а именно Adware.Flash Tracking cookie и Adware.Tracking Cookie. Премахвам ги, но след известен период, когато направя ново сканиране отново ми засича същите неща. Това нормално ли е, и опасни ли са по някакъв начин? Ето и шот: Цък

Благодаря предварително!

Цъкнете на "Обяснение за обектите " и ще ви стане ясно,то си го пише!

Бисквитките от 3-лица (Adware.Tracking Cookie) не представляват потенциална опасност,както спомена по-горе draco_volans !

Сподели другаде

За блокиране на следящи бисквитки и ред други "екстри", можеш да пробваш програмката SpywareBlaster, която извършва имунизация на Firefox и IE (не поддържа Opera, за жалост...). В безплатна й версия, трябва ръчно да се правят ъпдейтите, но за процедура - веднъж седмично, не е е кой знае какво неудобство. Програмата не е антивирусна/антишпионска в класическия смисъл на думата и няма активен скенер. Не си пречи с антивирусни програми.
Сподели другаде