hrist Публикувано Юли 9, 2010 Report Share Публикувано Юли 9, 2010 здравейте! купих си 17 инча монитор на който препоръчителната резолюция е 1280х1024 и когато настроя на тази резолюция образа се оразмерява правилно но плеарите отказват да работят на фул екран, работят само в малък размер. има ли оправия този проблем и как се оправя?. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Юли 9, 2010 Report Share Публикувано Юли 9, 2010 А да споделиш какъв е плеара, Операционна система, имаш ли кодаци ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hrist Публикувано Юли 13, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 13, 2010 ами всичките които имам не работят правилно на тази резолюция ли нямат образ или яко насичане VLC версия 0.9.9a няма образ, с най новата има но насечено дава. KMPlear пък работи на малък размер и го мъчих от настройките опъва го на цял екран но самия филм го дава на малък размер. WMP ПАК С ПРЕКЪСВАНЕ ДАВА ОБРаза. и така сега съм на резолюция 1152х864 и си работят нормално но образа е леко издължен вертикално и съм опънал от настройките на монитора образа максимално и се губи видима част.а за кодецци имам, що?. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
giodimm Публикувано Юли 13, 2010 Report Share Публикувано Юли 13, 2010 А защо не споделиш и самия компютър какъв е, защото говориш и за сечене на картината... Проблема с кодеците е деликатен и "имам ги всичките" нищо не означава за мене пък и от кодек до кодек има разлика има опции за antifreeze и какво ли още не, като бърз съвет ти давам да си свалиш кодека ffdshow отделно и да го сложиш, ама видео, а не аудио кодека. Казвам го като опция когато имах проблем със слаба машина с процесор под 1Ghz. Сечене на картината може да дойде дори и от пренасищане с кодеци... За плеър бих ти препоръчал единствено GOM плеъра и можеш да процедираш така : 1.деинстал на всчки кодеци2.инстал на GOM плеъра3.каквото не може да ти пусне той ще ти предложи да си дръпне нужния кодек, така че сваляш и инсталираш. П.С. Все пак при такива сериозни недостатъци при различни плеъри какво ни говори... много ясно - драйвера на монитора който е инсталиран явно е драйвера на стария ти монитор.В гугъл пиши модела на монитора + driver. Увери се че е точния модел. Толкоз. Или стандартен драйвер за 17 - инчов монитор, ама какъв е смисъла - на сайта на производителя драйвер трябва да има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Юли 13, 2010 Report Share Публикувано Юли 13, 2010 А защо не споделиш и самия компютър какъв е, защото говориш и за сечене на картината... Проблема с кодеците е деликатен и "имам ги всичките" нищо не означава за мене пък и от кодек до кодек има разлика има опции за antifreeze и какво ли още не, като бърз съвет ти давам да си свалиш кодека ffdshow отделно и да го сложиш, ама видео, а не аудио кодека. Казвам го като опция когато имах проблем със слаба машина с процесор под 1Ghz. Сечене на картината може да дойде дори и от пренасищане с кодеци... За плеър бих ти препоръчал единствено GOM плеъра и можеш да процедираш така : 1.деинстал на всчки кодеци2.инстал на GOM плеъра3.каквото не може да ти пусне той ще ти предложи да си дръпне нужния кодек, така че сваляш и инсталираш. П.С. Все пак при такива сериозни недостатъци при различни плеъри какво ни говори... много ясно - драйвера на монитора който е инсталиран явно е драйвера на стария ти монитор.В гугъл пиши модела на монитора + driver. Увери се че е точния модел. Толкоз. Или стандартен драйвер за 17 - инчов монитор, ама какъв е смисъла - на сайта на производителя драйвер трябва да има.Аз пък бих променил твоето предложение:1.деинстал на всчки кодеци2.инстал на VLC плеър3. и забравяш за "кодаци", котараци и тем подобни.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hrist Публикувано Юли 14, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 14, 2010 А защо не споделиш и самия компютър какъв е, защото говориш и за сечене на картината... Проблема с кодеците е деликатен и "имам ги всичките" нищо не означава за мене пък и от кодек до кодек има разлика има опции за antifreeze и какво ли още не, като бърз съвет ти давам да си свалиш кодека ffdshow отделно и да го сложиш, ама видео, а не аудио кодека. Казвам го като опция когато имах проблем със слаба машина с процесор под 1Ghz. Сечене на картината може да дойде дори и от пренасищане с кодеци... За плеър бих ти препоръчал единствено GOM плеъра и можеш да процедираш така : 1.деинстал на всчки кодеци2.инстал на GOM плеъра3.каквото не може да ти пусне той ще ти предложи да си дръпне нужния кодек, така че сваляш и инсталираш. П.С. Все пак при такива сериозни недостатъци при различни плеъри какво ни говори... много ясно - драйвера на монитора който е инсталиран явно е драйвера на стария ти монитор.В гугъл пиши модела на монитора + driver. Увери се че е точния модел. Толкоз. Или стандартен драйвер за 17 - инчов монитор, ама какъв е смисъла - на сайта на производителя драйвер трябва да има.пробвах GOM но и там насича образа А защо не споделиш и самия компютър какъв е, защото говориш и за сечене на картината... Проблема с кодеците е деликатен и "имам ги всичките" нищо не означава за мене пък и от кодек до кодек има разлика има опции за antifreeze и какво ли още не, като бърз съвет ти давам да си свалиш кодека ffdshow отделно и да го сложиш, ама видео, а не аудио кодека. Казвам го като опция когато имах проблем със слаба машина с процесор под 1Ghz. Сечене на картината може да дойде дори и от пренасищане с кодеци... За плеър бих ти препоръчал единствено GOM плеъра и можеш да процедираш така : 1.деинстал на всчки кодеци2.инстал на GOM плеъра3.каквото не може да ти пусне той ще ти предложи да си дръпне нужния кодек, така че сваляш и инсталираш. П.С. Все пак при такива сериозни недостатъци при различни плеъри какво ни говори... много ясно - драйвера на монитора който е инсталиран явно е драйвера на стария ти монитор.В гугъл пиши модела на монитора + driver. Увери се че е точния модел. Толкоз. Или стандартен драйвер за 17 - инчов монитор, ама какъв е смисъла - на сайта на производителя драйвер трябва да има.ами и аз си мисля това а драйвер имам за модела монитор DELL 1707 или 1708 но не знам как да го сменя. пиши как точно става това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hrist Публикувано Юли 14, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 14, 2010 значи смених драйвера и нямаше ефект на въпросната резолюция но има ефект в качеството на образа при 1152на864 на която работят нормално плеарите ми стана кристален. ами явно или машината ми е бавна или видео картата е за смяна, тя вградена. ами така ще го карам за сега. благодаря на отзовалите се Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 15, 2010 Report Share Публикувано Юли 15, 2010 А каква всъщност е видео картата? Драйверът за нея актуален ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост