Jump to content

Прекалено малко свободна памет в диска C:

Препоръчан пост

Здравейте, имам проблем с диска Ц: в момента паметта е 303 мб. и постоянно се променя.

Днес сканирах за вируси но антивирусната не отрки.

С WindowsXp съм, големината на диска Ц е 15гб., чистих и с CCleaner но нищо не стана.

Сподели другаде

Доста малък ти е системният дял. Няма много място за инсталиране на по-големи програми и особено за игри. Трябва да видиш какво ненужно има на него и да го изтриеш или преместиш някъде. Може да изтриеш "точките на възстановяване на системата" (System Restore points), като изключиш и после пак включиш мониторинга на системния дял. Щом CCleaner е изтрил каквото е имало ненужно, значи това е от него. Сега ти трябва да видиш кое да разкараш.
Сподели другаде

Искам само да попитам:Гледаш ли онлайн телевизия? И дали случайно не ти се пълни диска от това?Имах подобен случай и го реших  ето с тази програма Raxco Perfect Speed PC Optimizer v 2.0.116.Препоръчвам на всички имащи този пролем да я използват.При мен изчисти около 15 Гбт,като ми изчисти целият диск С, и го оптимизира.
Сподели другаде

И аз имам същия проблем. От 15 ГБ на C: където е качен Windows XP (на NTFS забравих да спомена) са останали 200 МБ свободно място. Сестра ми се е опитала да изтрие всички ненужни програми и файлове за да освободи място обаче ефект няма. Статистиката за драйва е 15 ГБ като цяло, 14 и нещо използвани. Обаче като хвана всички папки и файлове ми излизат 6 ГБ използвани (това включително папката на уиндоус). Опцията за хибернация е изключена, изтрити са всички хисторита на браузъри и временни файлове, пуснах и това толкова безполезно нещо Disk Cleanup, pagefile.sys ми е на 1024 МБ. Дадох и един CHKDSK за всеки случай ама и той не помогна. Пробвах една програма WinDirStat, която показва статистика как се използва харда и тя намира, че на С: имам 5.6 ГБ заети, но като големина на дяла си показва 15 ГБ. Още по-лошото е, че паметта спада докато компа си работи - като го включих имаше около 500 МБ свободни; докато търся инфо в нета проверявам как е паметта - непрекъснато спада. Рестарт не оправя положението. В момента карам XP на 43 МБ на С: при положение, че то ми мрънка, че му трябват поне 200. Имам чувството, че колкото повече работи трия толкова по-бързо губя място. Препоръчаната програма не ми казва нищо ново - 14,9ГБ, свободно 40МБ, 38% се падат на уиндоус папката. Ама всички тея работи за са 6те ГБ заети, къде са останалите 9?
Сподели другаде

Пробвай CCleaner 2.33. Тя ще ти освободи място. Махни отметките на "Бисквитки", "История" и "Последно въвеждани URL", ако не искаш да ти ги изтрие. Също може да изтриеш и "точките на възстановяване на системата", като изключиш и после пак включиш мониторинга на системния дял.
Сподели другаде

Чак сеге се сещам...потребителката имаше и тема в друг форум...след това ме помоли да и помогна и аз го направих с помощта на TeamViewer.

Не се бях загледал в потребителското име...т.е. мисля че можем да третираме проблема като решен. :)

Сподели другаде

Към  anatar както и другите с подобен проблем Опитайте с програмата  Raxco Perfect Speed PC Optimizer v 2.0.116.Имах същият проблем и ми изчисти около 20Гб.Просто е фантастична!!
Сподели другаде

Към  anatar както и другите с подобен проблем Опитайте с програмата  Raxco Perfect Speed PC Optimizer v 2.0.116.Имах същият проблем и ми изчисти около 20Гб.Просто е фантастична!!

Каза го вече. Не е нужно да го повтаряш.

Сподели другаде

Може ли някой да каже, от къде мога да изтегля Raxco Perfect Speed PC Optimizer v 2.0.116 без да ми иска пари?Имам същия проблем с "С"-диска, а той и ми е с малка памет.C Cleaner,Clone Remover 3.8...,Ashampoo WinOptimi...-ништо не помага,продължава да се задръства.Или просто да го занеса на майстор
Сподели другаде

Може ли някой да каже, от къде мога да изтегля Raxco Perfect Speed PC Optimizer v 2.0.116 без да ми иска пари?Имам същия проблем с "С"-диска, а той и ми е с малка памет.C Cleaner,Clone Remover 3.8...,Ashampoo WinOptimi...-ништо не помага,продължава да се задръства.Или просто да го занеса на майстор

Искаш нещо което е против правилата на форума!

Сподели другаде

Това е наистина интересен проблем... 15 гб хард а файловата система каква ти е и колко битова ти е операционната система?

Не съм срещал подобен проблем, прилича на някакъв проблем с таблицата за разположение на файловете, но това е чудно.

Имал съм такъв проблем преди време, но то беше с един изключително агресивен вирус, който се размножаваше с фантастична скорост като се закачаше в края на всеки зареден файл и го увеличаваше с 1/10 и обикновено това се случваше с файловете на операционната система и приложенията - библиотеки и изпълними файлове. Но вирусът е стар от - 1997-98 година. Познаваше се по това, че системата почваше да работи по бавно, както и програмите. 1/10 от файла не е кой знае какво, но когато стане въпрос за 4-5 хиляди файла си е проблем. Все пак ще съм доволен ако споделите как сте решили проблема (ако).

Сподели другаде