Jump to content

Error finding BTMAGIC.IMG

Препоръчан пост

Здравейте на всички. Това е съобщението, което ми се появява при включването на компютъра. За да продължи зареждането на Уиндоус трябва да натисна ''any key'' от клавиатурата...

Наскоро ми се наложи да ползвам Partition Magic, но понякаква случайност съм инсталирал Boot Magic..., нито съм пипал някаква опция от тази програма, нито нищо, просто една инсталирана програма, която ми докара доста главоболие. Понякога Уинамп-а се прецаква, друг път My Computer забива и се налага постоянно от бутона на лаптопа да се рестартира, приставките на браузъра ми се прецакват /Google Chrome пoлзвам/.

Опитах да въведа 2 команди, които прочетох в Американски сайт, но от всичко прочетено в Интернет, не видях някой който да е поправил проблема. Ако някой си мисли, че с преинсталация се поправя това, не става. Фактически тази програма засяга буквално буут сектора, който е още преди зареждането на операц.с-ма.

Четох че с дискета се поправя проблема, но аз нямам флопи и опитох да направя флашката да е като ''флопи'', но явно не се получи.

Надявам се на някой съвет, какво да опитам още защото е доста неприятно така. С XP съм в момента SP2. Ако е нужна още информация, ще казвам.

Сподели другаде

И как така при преинсталация с формат на дяла ще оцелее boot-сектора? Той се изтрива от инсталационната програма на Windows. Нищо не може да й попречи. Пробвал ли си с форматиране?
Сподели другаде

Щом с командите ''fixmbr'' и ''fixboot'' не стана... с форматиране все още не съм пробвал, но и това ще опитам.

Е те това ще оправи работата. Инсталирай си и SP3, важно е.

Сподели другаде

Е те това ще оправи работата. Инсталирай си и SP3, важно е.

Формата не е ли твърде краен вариант? Все пак е един зареждащ сектор и той може просто да се презапише след като се разкара програмата. Иначе всички програми ще се слагат наново. Аз бих махнал програмата и реинсталирал операционната система без форматиране - инсталираните програми ще се запазят.

Сподели другаде