tubleron Публикувано Юли 3, 2010 Report Share Публикувано Юли 3, 2010 Здравейте,имам един въпрос относно Опера.Значи въпроса е следният:Винаги когато свалям архивиран файл (rar) от интернет не ми се отваря иконката на УинРар,а на опера. И когато се свали файла пак е с иконка на опера.Има ли начин да се направят някакви настройки на Операта за да ми го показва като рар файл и след свалянето иконката да си е на УинРар и да си го разархевирам с УинРар.Ето за какво става въпрос http://img7.imageshack.us/img7/5791/22504195.jpg Uploaded with ImageShack.us Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 3, 2010 Report Share Публикувано Юли 3, 2010 Да, има начин. Цъкаш на запиши => Отваря ти се диалоговият прозорец, с питане къде да се запише => В долното поле от падащото меню избираш: "All files/Всички файлове => В горното меню, ръчно сменяш разширението от "htm" на "rar". Сваляш файла където си пожелаеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 3, 2010 Report Share Публикувано Юли 3, 2010 Меню Инструменти -> Настройки... -> Разширени -> Сваляне -> махни отметката на Без управляваните от Opera типове -> в поле "Намери" напиши rar. Трябва да се появи разширение "application/x-rar-compressed". Ако нямаш такова, кликни Добави... и използвай настройките на снимката. Ако имаш такова разширение, кликни два пъти върху него и провери дали настройките са точно като тези на снимката. http://ploader.net/files/2ca2619ba749af322813666749c0c9cb.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Юли 6, 2010 Report Share Публикувано Юли 6, 2010 Тея тиквеници са махнали в Опера 10.60 двойният клик на мишката на празно място, с което действие се отваряше зададената началната страница.Сега трябва да се разхождам и да чукам на къщата. И за къв са сложили долу двата правоъгълника под бързото избиране ,само да загрозяват пейзажа. Не можах да ги махна. Иначе Опера 10.60 лети."Най бързия барузер на земята" :haha: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 Здравейте, и аз имам подобен проблем за RAR вече прочетох и го направих,но исках да си сваля една програма и след ,като натисна върху download ми се отварят йероглифи и сваляне не започва.Незнам каква настройка и за какъв тип файлове да направя за да ми отваря прозореца със запитването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 И този файл с какво разширение е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 За въпросният Мторент става дума мисля , че е exe. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 Настройките на exe файловете трябва да са ето така по подразбиране: http://ploader.net/files/8ca0d22c6e7a1436383e1ffaeca8c950.png Ако не са така, ги направи така. Ако са така, можеш да опиташ да избереш Save to disk опцията, която ще накара Opera директно да предлага да запазва файла някъде. Ако нито настройките по подразбиране, нито опцията Save to disk не помогне, то значи няма какво повече да се направи общо взето. Това с йероглифите е и проблем на самия сървър, а не само на браузъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 Ако нито настройките по подразбиране, нито опцията Save to disk не помогне, то значи няма какво повече да се направи общо взето. Това с йероглифите е и проблем на самия сървър, а не само на браузъра.... или пък мисля, че ставаше като се копира цялата страница със символите, постави се в текстов документ и се сложи разширението на файла, което трябва да си е (например RAR и после се разархивира). Отдавна съм се сблъсквал с този проблем и вече не помня - даже мисля, че и при Mozilla Firefox го имаше на моменти, но не съм сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Юли 28, 2010 Report Share Публикувано Юли 28, 2010 Нищо не помага братче проблема си остава ще се мъчим още ,но нещо се не получава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niki Публикувано Август 19, 2010 Report Share Публикувано Август 19, 2010 Искам да попитам дали може да премахна http://picbg.net/u/53972/37216/464825.png от менюто?Аз се опитах но не можах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Август 19, 2010 Report Share Публикувано Август 19, 2010 Кликни вурху фаил и махни отметката от меню. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niki Публикувано Август 19, 2010 Report Share Публикувано Август 19, 2010 Разбрал си ме грешно.Аз искам само Feeds(Емисии) да махна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Искаш да премахнеш въпросното меню, защото нямаш намерение да ползваш въпросната функция? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niki Публикувано Август 20, 2010 Report Share Публикувано Август 20, 2010 Да,не ми трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост