oldmcz Публикувано Юли 1, 2010 Report Share Публикувано Юли 1, 2010 Здравейте отново ,сигурен съм ,че това е популярна и неприятна история със охлаждането на вашата машина както и на моята.Лаптопа го забелязвам че без товар вдига температура ,която може би не е в нормалните обикновенности,та по на кратко: Дънна платка 60 градуса.Процесор 68 градуса. И това без товар дори и със товар да е пак същото най-много с 1-2 градуса повече машината е Toshiba Satellite 6100 pro U610 serriesДали пък тези моделчета си греят опитах да го почистя, то нямаше много за чистене ,но радиатора имаше минимални полепи от мърсотия почистих и пак си грее, вентилатора не се пуска освен ,ако не пусна игра да играя тогава се пуска, поведението на лаптопа е абсолютно нормално ,но градусите не ме кефят и си позагрева от долу ,може би термо паста нова трябва да сложа на процесора ,но ме съмнява ,че ще има толкова голям ефект да речем ,че е лято и е топло подложка лесно ще сложа за охлайдане,но въпроса ми е има ли вероятност на такова поведение без товар така да нагрява и дъното да си испява песента!? Само да вмъкна туко-що махнах клавиатурата и гледам и имам достъп към охлаждането процесора и платката с радиатор която напича такъв е модела просто и се виждат основите при махане на клавиатура гледайте колко странно се очертава лаптопа си работи без да варти вентилатора той се пуска чак когато загрее процесора на 70 градуса а дъното над 60 градуса иначе вентилаторчето си седи без да се варти това изобщо нормално ли е и като духнах на вентилаторчето почна да се варти нали и гледам през евереста как се смъква температурата супер тапо така да не се варти само при крайни случай да го прави кви са тия части постоянно да исдаржат на такава температура или аз се вкарвам във излишни филми но лаптопа си грее нормално ли е не е ли просто немога да преценя ама лаптопа ме прави на луд ..просто хаах Сега пък влезнах в Биоса да вида какъв е реда че не бях се сещал за това и какво става перката се пусна автоматично без да активирам нищо викам е точно тва ми трябва ама как така без да активирам нищо викам си айде ще излезна от биоса нищо не съм активирал и излизам аз зарежда си уиндоуса и перката си се варти сега наща без спирка хах накрая ще му тегля една майна газина .. с извинение но па за сметка на тва па градусите паднаха до дъно 42 градуса а процесора 43 градуса хаха на луд и на щастлив ме прави лаптопа ама няма проблеми имам много голямо тарпение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Юли 1, 2010 Report Share Публикувано Юли 1, 2010 С ASER 5738Z съм и температурите при нормално натоварване на този модел са съответно-процесор 32-34 градуса,хард диск 44 градуса.Вентилаторите не си и помислят да спират-което си е супер.Много съм доволен от машината и вече от година и 3 месеца работи нон-стоп като настолен компютър без да го спирам.Мисля,че температурите при теб не са нормални,а и този вентилатор-може да са много причините/вируси,бъг на пограма(забива и почва да товари),хардуерен,проблем с биос.../Мисля,че в сервиз ще получиш адекватна компетентна помощ,там са наясно с модела и неговите особености. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
oldmcz Публикувано Юли 2, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 2, 2010 Благодаря ти първо за отговора! .Ами чесно да ти кажа лаптопа не прави никакви проблеми нито ми забива нито се рестартирва ,но наистина не харесвам това което виждам под наблюдение именно високата температура процесора стигне ли 68-70 градуса тогава чак се пуска вентилаторчето докато не спадне на 59 градуса в рамките на някви си смешни секунди много е тих тоя лаптоп според мен е нещо по биоса трябва да се реголира защото влезна ли в биоса вентилатора започва да варти и не спира малък е проблема но просто е неприятно ще го мъча защото просто е до реголатор на вентилатора ще намеря и програма която на еди колко си градуса да се пуска вентилатора от опит глава не боли така че няма страшно щом има брашно който има мнение да не го пести някой ако са му останали безплатни съвети ги очаквам и хиляди благодарности за ВАС! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
oldmcz Публикувано Юли 3, 2010 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2010 Амм..намерих решение за всички с лаптопи които лаптопа им искат да се охлажда постоянно ,SpeedFan е решението с тази програма можеш да даржиш машината под адекватно охлаждане но ако сте на батерия пада на две от енергията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост